E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Chokoladerige romkugler

23. januar 2014 af Anne au Chocolat 17 kommentarer

Processed with VSCOcam

Tryl en chokoladekagerest om til livsnydende, lækre luksusromkugler ved at fodre den med Zacapa rom, hjemmelavet syltetøj og hakkede nødder. Hvis du bruger en chokoladeballaderest, behøver du hverken at tilsætte mere sukker eller smør til romkuglemassen. Jeg brugte min mors hjemmelavede solbærsyltetøj, men hindbærsyltetøj fungerer garanteret også godt! Lige som at hasselnødderne med fordel kan byttes ud med mandler.
Af denne portion fik jeg 5 store – som dem hos bageren – romkugler, men de kan sagtens halveres, så der bliver 10 mindre romkugler. For at gøre dem endnu mere luksusagtige kan man dyppe dem i smeltet mørk chokolade, inden de trilles i knasende og farverig velsmag, her i form af knuste kakaonibs (gerne fra AMMA Chocolate), kokosmel og frysetørrede hindbær.

Det tager vitterligt kun 10 minutter at lave romkugler, så næste gang du har en chokoladeballaderest i huset, så lad være med at spise den. Jeg tror snart, at jeg bager en ballade igen, bare for at lave en flok flere romkugler. Mmm!

5 romkugler

150 g chokoladeballade,  brækket i mindre stykker
35 g solbærsyltetøj
50 g hasselnødder, hakket fint
15 g mørk rom, gerne Zacapa rom
15 g kakao,  gerne fra AMMA Chocolate

Rør alle ingredienser sammen til en ensartet masse og form til 5 kugler.
Tril dem i kokosmel, frysetørrede hindbær eller kakaonibs.

God fornøjelse!

Processed with VSCOcam

Skrevet i: Chokolade og små søde sager Tags: chokoladeballade, Chokoladeballadekage, hasselnødder, hjemmelavede romkugler, hjemmelavet syltetøj, rom, romkugler, solbærsyltetøj, Zacapa

Previous Post: « Vanilleprikket citronsuppe med hvid chokolade og knas
Next Post: Kom med til releasefest for “Lykken er chokolade” »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Pernille skriver

    23. januar 2014 kl. 11:15

    Tak! Bare tak:-)

  2. A + K = ♥ skriver

    23. januar 2014 kl. 12:47

    Romkugler er altså bare så godt – og den hjemmelavede slags slår bagerens med flere længder.

    – Anne

  3. Kamilla Vinther skriver

    23. januar 2014 kl. 15:29

    Romkugler er ultimativt min favoritkage! Haps!

  4. Katrine skriver

    23. januar 2014 kl. 20:05

    Lækkert! Hvis man bager en hel chokoladeballade – hvor mange romkugler vil du så vurdere der bliver ud af den? 🙂

  5. Ditte skriver

    24. januar 2014 kl. 07:51

    Zacapa rom er ultimativt den bedste rom der kan fås, så disse lækkerbiskner må prøves <3

  6. Fru Kofoeds Køkken skriver

    24. januar 2014 kl. 07:57

    Mmm, romkugler er bare det bedste! Men uh, jeg tror ikke, jeg ville blive populær på at bruge min mands Ron Zacapa til bagning! Jeg spurgte engang, om jeg måtte nappe lidt af en cognac til sovs – han så på mig, som om jeg var klar til indlæggelse 😉

  7. Anne au Chocolat skriver

    24. januar 2014 kl. 15:12

    Kære Pernille,
    Det var så lidt 🙂
    kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    24. januar 2014 kl. 15:13

    Kære Anne,
    Jeg er helt enig 🙂
    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    24. januar 2014 kl. 15:13

    Kære Kamilla
    Det er også ren lækkerhed!
    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    24. januar 2014 kl. 15:14

    Kære Katrine,
    Du kan jo lægge vægten på alle balladens ingredienser sammen 😉
    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    24. januar 2014 kl. 15:14

    Kære Ditte
    Jaaa det lyder godt 🙂
    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    24. januar 2014 kl. 15:15

    Kære Fru Kofoed,
    Det er jo kun 1 spsk. Tror du ikke, at du kan lokke ham? 🙂
    Kh Anne

  13. Julia skriver

    27. januar 2014 kl. 13:38

    Åh altså, Anne – jeg holder det ikke ud.

  14. Anne au Chocolat skriver

    28. januar 2014 kl. 11:44

    Kære Julia
    Jeg laver nogle til dig <3
    Kram

  15. Gjile skriver

    16. marts 2014 kl. 14:26

    Behøver man at bruge ROM til romkuglerne? 🙂

  16. Anne au Chocolat skriver

    21. marts 2014 kl. 09:31

    Kære Gjile,
    Du kan også bruge romessens, men smagen er lækrest med rom. Der bliver jo ikke brugt så meget 🙂
    Kh Anne

  17. Frederikke Rathenborg skriver

    1. juni 2015 kl. 16:34

    Søde Anne.
    Hvor er det fine krus fra?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap