Når jeg har marcipan til overs fra andre bageeventyr, bruger jeg ofte resten til en mazarinkage. Det gjorde jeg også denne gang, hvor det imidlertid blev til en nektarinvariant (inspireret af Miras nektarinkage. Normal bager jeg mazarinkage au naturel og overtrækker den med smeltet mørk chokolade med lidt smør i. Mazarin og chokolade hitter sammen. Men nu kan jeg også konstatere, at mazarin og nektarin hitter sammen.
Her er opskriften:
200 g marcipan, revet
200 g sukker
200 g smør, blødt
2 dl æg
50 g mel
40 g mandler, hakket
1-2 spsk amaretto
3 nektariner
1 1/2 spsk sukker
Forvarm ovnen til 180 grader. Pisk marcipan og sukker godt sammen og tilsæt smør lidt ad gangen under stadig piskning. Pisk derefter æggene i lidt ad gangen. Vend til sidst mel og mandler i og smag til med amaretto. Hæld dejen i en rund form (ca. 23 cm i diameter) foret med bagepapir. Skær nektarinerne i tynde både og stik dem ned i dejen. Drys til sidst med sukker og bag i ovnen i ca. 45 min.
Server gerne med crème fraiche 38%
Mira Arkin skriver
Hej Anne
Kagen ser dejlig ud og jeg er stor tilhænger af crème fraiche 38% – ren, løssluppen syndighed!
KH Mira
foodfanatic skriver
Hej Anne,
Årh det ser lækkert ud. Jeg ELSKER marcipan. Den må jeg prøve engang (eller måske din klassiske version, hvis du lægger den på din blog). Håber du har haft en dejlig weekend. Jeg står og skal igang med en dobbelt portion jomfruhummersuppe, som jeg vil fryse ned. Nu havde jeg jo ingredienserne i fra sidste portion alligevel.
Nadia
anneauchocolat skriver
Tak for din dejlige kommentar, Mira!:)
Nadia, jeg er glad for, at du synes om kagen. Den må du prøve ja. Og den holder sig frisk længe pga. marcipanen. Den klassiske version egentlig bare den samme kage uden frugt i og så med smeltet chokolade på toppen! Blev hummersuppen lækker ? Jeg håber også din weekend var god!
Hanne skriver
Hej Anne
Jeg er vild med mazarinkage – især den klassiske, så det skal prøves på et tidspunkt.
Dejlig blog du har:)
Hilsner fra Hanne
anneauchocolat skriver
Hej Hanne,
Glæd dig til at bage denne mazarin – den er saftig og smager af marcipan og ikke af mandelessens!
Sikke nogle flotte kager, du laver! Det ser meget konditor-agtigt ud 🙂
Kh Anne
Hanne skriver
Hej igen
🙂 Tak – synes, at der er lang vej endnu. Men øvelse gør vel mester, siger nogen 😉
Lyder dejligt med marcipansmag fremfor essens!
Hilsner Hanne
Kristina skriver
Hej Anne
Tak for en virkelig lækker blog. Jeg har lavet din mazarinkage, uden nektariner men med masser af god mørk chokolade ovenpå. Jeg kan fortælle at den var et stort hit! Jeg glæder mig til at prøve flere af dine chokoladeeventyr af.
Kh Kristina, som nu selv har startet en madblog:
http://www.fifthfloorcooking.wordpress.com
Anne au Chocolat skriver
Hej Kristina,
Mazarinkagen med chokolade hitter altid 🙂 Dejligt at du har prøvet den! Og skønt at du også har startet på madbloggeriet – og endda på international vis! 🙂
Kh Anne
Karen skriver
Hej Anne
Jeg har lavet din mazarinkage uden nektarin, men med et lag Valrhona chokolade på toppen. Den blev super!!! Nu vil jeg gerne lave små mazariner på samme måde- skal det så være i små rigtige forme ? (silikone ?) og hvor meget skal bagetiden reduceres med ?
mange hilsner
Karen :o)
Anne au Chocolat skriver
Kære Karen
Det lyder super lækkert! 🙂
Du må selv bestemme, hvilke forme du bruger – og gerne i silikone. Jeg har selv en hel kommode proppet med små forme, så jeg skifter ret meget i hvilke små forme jeg bruger. Hvis det er forholdsvis flade forme, vil jeg max. bage mazarinerne i 15 minutter. Men prøv dig frem.
Kh Anne
Lise skriver
Hmmmmm 2 dl æg, mon du virkelig mener det? 🙂