Mange af jer, mine søde læsere, har vist stor interesse for den flotte kage, jeg bloggede om forleden. Nu har jeg snakket med min svigerindes søster, som gerne ville dele opskriften med jer. Så I får den lige her!
Til chokoladebundene bruges:
300 g sukker
50 g kakao
300 g hvedemel
2 æg
75 g smeltet smør
1 tsk natron
1tsk bagepulver
Saft og skal af 1 øko appelsin
Ca 3-4 dl kærnemælk
Det hele røres sammen. Og bages i smurt springform ved 175 grader i 45-60 min.
Tobleronecremen laves ved at koge 1/2 l piskefløde og smelte 300 g toblerone deri. Det skal stå koldt min 4-6 timer og piskes stift.
Hindbærmoussen er 4 dl piskefløde, der piskes meget stift og blandes med 500 g moste hindbær og evt vanille.
Samling af kagen: Del kagen i tre bunde, og smør tobleronecreme i første lag, og hindbærmousse i andet lag. Put lidt mere hindbærmousse på toppen. Så sidder bærrene bedre fast.
Der skal bruges ca. 1 1/2 dåse chokoladerør til kanten (og man kan også bruge vanillerør eller ladyfingers eksempelvis). Chokoladerørene kan sidde fast på kagen, fordi der smøres lidt tobleronemousse på kagens sider.
God fornøjelse!
Julie skriver
Oh lordy! Startede jo bare med at synes at kagen var satans pæn, men nu bliver jeg nok nødt til at lave den en dag – tobleronecreme! hindbærmousse! Det hele taler til mine tømmermændsramte smagssanser. Mhh!
God lørdag 🙂
Julie/Gane&Gaffel
Anna skriver
Hej,
Det lyder virkelig lækkert og skal helt klar lave denne dessert 🙂
Har dog et lille spørgsmål: Skal fløden og tobleronen stå på køl inden eller efter man pisker det stift?
Mvh. Anna
Anne au Chocolat skriver
Haha Julie! Jeg har også ekstra lyst til den i dag, dagen derpå 🙂
Anne au Chocolat skriver
Hej Anna
Jeg er 99% sikker på, at tobleronecremen skal køles helt ned, inden den piskes! 🙂
Daniela skriver
Mums en lækker kage, det skal helt sikkert prøves.
Anne au Chocolat skriver
Kære Daniela,
Ja den er syndigt lækker og smuk 🙂
camilla winther christensen skriver
Hej Anne,
Den ser simpelthen så lækker ud den kage!
Tror du kagen kan stå i køleskabet natten over og serveres dagen efter?
Eller at tobleronecremen kan tåle at stå i køleskabet i længere tid end de 4-6 timer?
Anne au Chocolat skriver
Hej Camilla
Jeg tror sagtens, at kagen kan stå på køl natten over, men vent med at pynte med bær og chokoladerør til selve dagen 🙂
Cassandra Hemmingsen skriver
HOLD NU OP en lækker blog om chokolade og kage du har dig!
Tilsyneladende er vi mange der deler den samme passion. Jeg har lyst til at give mig i kast med samtlige opskrifter – især chokoladeballaden og den lækre brunsviger!
Med hensyn til de rugbrødsbarer à la Meyers Bageri glæder jeg mig meget til du smider en opskrift op 😀
Chokoladeelsker, det franske sprog og gastronomi generelt – jamen du er jo mit store forbillede!! 🙂 FEDT at du har haft muligheden for at kombinere alle delene i dit liv!
Lise skriver
Årets skt. Hans kage 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Lise
Ja, du har helt ret faktisk 🙂
Cassandra Hemmingsen skriver
Hej Anne,
Et spørgsmål til bundene: Når du siger ‘del kagen i tre bunde’ skal man så bare skære? Jeg er bare bange for kagen smuldrer og knækker, når man begynder at skære igennem?
Cassandra
Anne au Chocolat skriver
Hej Cassandra,
Ja – du skal bare skære bunden over to gange!
Lise skriver
Kære Anne,
det var simpelthen en super lækker kage – den blev spist Skt. Hans som jeg skrev tidligere, men jeg drømmer allerede om den igen.
Super nem… og skøn med al den frugt.
Anne au Chocolat skriver
Kære Lise
Det glæder mig at høre, at den hittede til Skt. Hans hos dig 🙂
Kh Anne
Rebecca Foley skriver
Heeej 🙂
Ville bare lige ligge en kommentar til den her side da jeg har været igang med og lave den her kage igår aftes. det var jo sådan at jeg sad og tænkte på og bage en ny kage (udforsker lidt kageverden her for tiden) da det er min brors fødselsdag idag. og så tænkte jeg den ser enorm lækker ud og jeg skal til og lægge den sammen her om nogle timer. Og har også været i gang med din chokoladeballede med lyschokolade og nødder, det gik også rigtig godt! 🙂
Mvh. Rebecca Foley
Anne au Chocolat skriver
Hej Rebecca 🙂
Det lyder fantastisk det hele! Jeg er også i gang med den store bagning, da min bror og jeg fylder 25 i morgen!
Kh Anne
tina skriver
hej.. super flot kage.. hvormange personer er den ca. til ?
Anne au Chocolat skriver
Kære Tina
Den er minimum til 12 personer! 🙂
Bent Toft; Ringkøbing skriver
Hej Anne
Tak for en Herlig Blog 🙂
Har prøvet flere af opskriferne 🙂
Vedr. fødselsdags kagen 🙂
Først Toblerone cremen: Jeg var overbevist om at den var total mislykket, da jeg tog den ud af køleskabet og den stadig var “tynd”, men efter at ha pisket den et øjeblik, fik den en dejlig konsistens og den vil jeg også bruge i andre lagkager 🙂
Lagkagen kan med fordel “samles” nogen timer før den skal bruges, så den har tid til at “sætte sig”, men vent med at pynte med rør og friske bær til kort inden den skal serveres, da rørerne bliver bløde i køleskabet..
Og ja, sagtens til 12 personer 🙂 Selv om det smager skønt, et det ikke en som man spiser flere store stykker af da den lægger sig ret tungt i maven 🙂
Men til gengæld smager den stadig godt dagen efter, selv med bløde rør 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Bent
TUSIND tak for en dejlig kommentar! Du kan tro, at jeg bliver glad, når jeg læser dine ord! Godt at du fik pisket tobleronecremen inden brug 🙁
God påske.
Kh Anne
Izmäniolä skriver
Hej Anna
Ville det ikke være en bedre idé hvis man lavede toblerone cremen inden man begyndte at bage kagen, for den skal jo ligge 4-6 timer i køleskabet. Og forresten sikke en lækker kage, den vil jeg med gerne anbefale til andre. 😀
Mvh. Izmäniolä <3
Anne au Chocolat skriver
Kære Izmäniolä
Det er en god idé ja 😉
Kh Anne
Stine skriver
Hejsa.. Kan den laves med skildpaddemouse?:-)
Anne au Chocolat skriver
Kære Stine
Det er jeg sikker på, at den kan 🙂
Kh Anne
Ki skriver
Hey super lækker kage. Men hvor stor skal formen være. ?!?
Anne au Chocolat skriver
Kære Ki
Jeg tror, det er en ganske normal springform!
Kh Anne
Nanz skriver
Jeg får 18 gæster på besøg….skal jeg lave to så eller? De får masser af mad udover den her… 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Nanz
Hmm.. den er lidt svær! Umiddelbart tror jeg, at det er nok med én i dit tilfælde, men jeg kender jo ikke de gæsters søde tænder 🙂
Kh Anne
Nanz skriver
1000 tak for svar. Laver én og så må jeg lave nogle muffins ved siden af hvis sukkertrangen er for stor 😉
Marie skriver
Jeg har et spørgsmål til denne super flotte kage, som jeg vil forsøge at lave til min fødselsdag, hvor jeg får nogle veninder på besøg. Jeg er nok nødt til at samle den dagen før, da jeg bliver ret presset med hensyn til tiden, og så kom jeg til at tænke på, om ikke den vil falde sammen, når der ikke er husblas i cremerne?? Jeg vil bare så nødigt have at den bliver kedelig og flad af at stå i køleskabet i 24 timer. Så vil man evt kunne komme et par blade husblas i tobleronecremen inden den køles ned, og så stadig kunne piske den op? Og hvad med hindbærmoussen?
På forhånd tak, og tak for en god side til os med hang til søde sager 😉
Anne au Chocolat skriver
Kære Marie
Det er et rigtig godt spørgsmål. Jeg er lidt i tvivl, da jeg jo aldrig selv har lavet kagen (den blev lavet af min svigerindes søster!). Men måske det er en god idé at putte lidt husblas i både cremen og mousse ja.
Rigtig god fornøjelse 🙂
Kh Anne
Marie skriver
Så er bunden i ovnen, men jeg panikker lidt, for den hæver ret meget op på midten og bliver lisom sådan en lidt bred vulkan, skal den det? Og gør det noget? Hjælp!
Anne au Chocolat skriver
Kære Marie
Jeg kan desværre ikke hjælpe dig, da jeg ikke har lavet opskriften. Det er min svigerindes søsters opskrift. Men jeg håber at det går.
Jeg krydser fingre.
Kh Anne
Kirsten skriver
Kagen er fantastisk!
Toblerone kan evt. udskiftes med almindelig lys chokolade.
Bundene kan bages hver for sig i ca 20 min., hvis man er bange for ikke at kunne få dem skåret fra hinanden.
Husk at koge hindbærrene og køle dem af inden de blandes i flødeskummen, da der ellers er risiko for at blive syg af bakterier fra frosne hindbær.
God fornøjelse 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Kirsten
TAK for dine tips 🙂 Måske jeg selv skulle prøve at lave kagen en gang.
Kh Anne
Liselotte Nielsen skriver
Hejsa
Denne kage skal absolut afprøves, men har et spørgsmål. Er det rigtigt smør man bruger til bundene eller bage margarine? Mvh Liselotte
Anne au Chocolat skriver
Kære Liselotte,
SMØR 🙂
Kh Anne
Liselotte Nielsen skriver
Hej igen
Saltet smør eller usaltet?
Anne au Chocolat skriver
Kære Liselotte
Jeg bruger altid saltet smør! Men det er jo en smag og behag 🙂
Kh Anne
Liselotte Nielsen skriver
Hej Anne
Okay og tak for hurtigt svar 🙂
Lige et spørgsmål mere, hvornår er det bedst at skære vunderne over så de smuldre mindst? Når de er lune eller når de er afkølet?
Mvh Liselotte
Liselotte Nielsen skriver
Altså bundene 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Liselotte,
Jeg mener bare, at man skærer dem forsigtigt over?
Kh Anne
Trine K skriver
Har du ideer til, hvilket frugt udover blåbær man kan pynte kagen med på den her årstid?
Sarah skriver
Hej Anne, hvor ser det sindssygt lækkert ud! Jeg fylder 20 om 9 dage og vil virkelig gerne servere sådan en lækkerbisken for mine gæster, men for mange personer vil du mene, den rækker til? Er i tvivl om jeg skal lave to 🙂
Jane skriver
Den kage skal jeg prøve at lave til min fødselsdag – den er bare så flot 😉
Men hvor stor skal springformen være.
TAK