INDLÆGGET ER SPONSORERET AF OREO
Oreo har udfordret mig til at lave en julekage med deres nye Oreo Thin, som er en tyndere og endnu mere crispy variant end de traditionelle Oreo’s. Den gode klassiske smag er dog helt den samme.
Den slags udfordring takker jeg begejstret ja til, da jeg er vild med Oreo’s. Det er Kaj også, så jeg måtte gemme pakkerne for ham, så de kunne bruges til kagen her. Dog hapsede han fornøjeligt et stykke af julekagen, som ganske forventet faldt i hans chokoladeglade smag. Lykken for en næsten 3 årig!
Min Oreo julekage er en intens og fudgy chokoladebrownie med knuste Oreo’s og syltede kirsebær i dejen, hele Oreo’s oven på dejen og såmænd også på den lyserøde og silkebløde cream cheese frosting. En julet og delikat chokoladebrownie med masser af Oreo Thin fryd både for ganen og for øjet. Som et lille festligt og fint tvist penslede jeg Oreo’s med rosastøv. Det rimer da på julehygge, som kan serveres til eftermiddagskaffen eller som dessert efter en god middag.
Her kommer opskriften, som jeg allerede har lavet flere gange og serveret for mange søde mennesker. Jeg lyver ikke, når jeg siger, at alle er ellevilde med den!
Det tror jeg bestemt også, at I bliver <3
Oreo julebrownie med syltede kirsebær og cream cheese frosting
9 personer
200 g smør
200 g god mørk chokolade
125 g mel
3 æg
265 g sukker
1/3 tsk salt
2 pakker Oreo Thin (32 styk i alt)
120 g syltede kirsebær
Frosting:
150 g flormelis
40 g blødt smør
80 g flødeost (Philadelphia)
1 spsk kirsebærsaft/lage fra de syltede kirsebær
evt. lidt rød frugtfarve
Rosastøv
Brownie:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde, sluk for varmen og kom straks den hakkede mørke chokolade i, og lad den smelte sammen med smørret. Køl lidt af. Pisk mel, æg, sukker og salt til luftig konsistens i en skål, og rør langsomt smør- og chokoladeblandingen i under omrøring. Grofthak 14 Oreo Thin og vend dem i dejen sammen med de syltede kirsebær. Hæld browniedejen i en kvadratisk form (22 cm x 22 cm) beklædt med bagepapir og fordel 9 Oreo Thin på dejen. Bag brownien i ca. 25 minutter. Husk at en brownie helst skal bages dagen før, så den har tid til at sætte sig og få den helt rigtige konsistens. Opbevar den på køl indtil den skal skæres ud.
Lad alle ingredienserne være stuetempererede. Pisk ingredienserne godt sammen (pisk ikke for længe, da cremen så risikerer at blive flydende igen) og kom cremen i en sprøjtepose med en stor tylle. Opbevar cremen på køl, mens kagen skæres ud, og 9 Oreo Thin pensles med rosastøv på den ene side. Fordel browniestykkerne på et fad. Sprøjt toppe af cremen og tryk en rosapenslet Oreo Thin ned i cremen.Tip:
Som variation kan man undlade cream cheese frosting og servere en stor kugle vaniljeis ovenpå i stedet.
Helene Fick Oxfeldt skriver
Dem skal jeg bage til min søns 17 års fødselsdag 🙂
Hvor mange % var den chokolade som du brugte ?
Anne au Chocolat skriver
Kære Helene,
Det lyder så lækkert 🙂
Jeg brugte Guanaja 70% fra Valrhona.
God fornøjelse og god mandag.
Kh Anne