E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Oreo julebrownie med syltede kirsebær og cream cheese frosting 

28. november 2017 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

INDLÆGGET ER SPONSORERET AF OREO 


Oreo har udfordret mig til at lave en julekage med deres nye Oreo Thin, som er en tyndere og endnu mere crispy variant end de traditionelle Oreo’s. Den gode klassiske smag er dog helt den samme.

Den slags udfordring takker jeg begejstret ja til, da jeg er vild med Oreo’s. Det er Kaj også, så jeg måtte gemme pakkerne for ham, så de kunne bruges til kagen her. Dog hapsede han fornøjeligt et stykke af julekagen, som ganske forventet faldt i hans chokoladeglade smag. Lykken for en næsten 3 årig!

Min Oreo julekage er en intens og fudgy chokoladebrownie med knuste Oreo’s og syltede kirsebær i dejen, hele Oreo’s oven på dejen og såmænd også på den lyserøde og silkebløde cream cheese frosting. En julet og delikat chokoladebrownie med masser af Oreo Thin fryd både for ganen og for øjet. Som et lille festligt og fint tvist penslede jeg Oreo’s med rosastøv. Det rimer da på julehygge, som kan serveres til eftermiddagskaffen eller som dessert efter en god middag.

Her kommer opskriften, som jeg allerede har lavet flere gange og serveret for mange søde mennesker. Jeg lyver ikke, når jeg siger, at alle er ellevilde med den!

Det tror jeg bestemt også, at I bliver <3

Oreo julebrownie med syltede kirsebær og cream cheese frosting
9 personer

200 g smør
200 g god mørk chokolade
125 g mel
3 æg
265 g sukker
1/3 tsk salt
2 pakker Oreo Thin (32 styk i alt)
120 g syltede kirsebær

Frosting:
150 g flormelis
40 g blødt smør
80 g flødeost (Philadelphia)
1 spsk kirsebærsaft/lage fra de syltede kirsebær
evt. lidt rød frugtfarve

Rosastøv

Brownie:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde, sluk for varmen og kom straks den hakkede mørke chokolade i, og lad den smelte sammen med smørret. Køl lidt af. Pisk mel, æg, sukker og salt til luftig konsistens i en skål, og rør langsomt smør- og chokoladeblandingen i under omrøring. Grofthak 14 Oreo Thin og vend dem i dejen sammen med de syltede kirsebær. Hæld browniedejen i en kvadratisk form (22 cm x 22 cm) beklædt med bagepapir og fordel 9 Oreo Thin på dejen. Bag brownien i ca. 25 minutter. Husk at en brownie helst skal bages dagen før, så den har tid til at sætte sig og få den helt rigtige konsistens. Opbevar den på køl indtil den skal skæres ud.

Frosting:
Lad alle ingredienserne være stuetempererede. Pisk ingredienserne godt sammen (pisk ikke for længe, da cremen så risikerer at blive flydende igen) og kom cremen i en sprøjtepose med en stor tylle. Opbevar cremen på køl, mens kagen skæres ud, og 9 Oreo Thin pensles med rosastøv på den ene side. Fordel browniestykkerne på et fad. Sprøjt toppe af cremen og tryk en rosapenslet Oreo Thin ned i cremen.Tip:
Som variation kan man undlade cream cheese frosting og servere en stor kugle vaniljeis ovenpå i stedet.



Billedet her af mig med kagerne har dygtige Morten Nordstrøm knipset, da han filmede Oreo kagen blive lavet.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Den lækreste croissant!
Next Post: Brownie med appelsin og ristede hasselnødder til Kajs søde pædagoger »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Helene Fick Oxfeldt skriver

    10. december 2017 kl. 15:27

    Dem skal jeg bage til min søns 17 års fødselsdag 🙂
    Hvor mange % var den chokolade som du brugte ?

  2. Anne au Chocolat skriver

    11. december 2017 kl. 10:19

    Kære Helene,
    Det lyder så lækkert 🙂
    Jeg brugte Guanaja 70% fra Valrhona.
    God fornøjelse og god mandag.
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap