E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Brownie med appelsin og ristede hasselnødder til Kajs søde pædagoger

30. november 2017 af Anne au Chocolat 7 kommentarer


I dag er en stor dag for Kaj (og for hans forældre), for han er nemlig startet i børnehave i dag. Vores store dreng. Han går i en integreret institution her i Trekroner, så han har haft rig mulighed for at besøge børnehaven flere gange om ugen de sidste tre måneder sammen med sin bedste ven, som også rykker op i børnehaven i dag.
Det var lidt trist at skulle sige farvel til Kajs søde, sjove og kærlige vuggestuepædagoger i går, men jeg glæder mig ved tanken om, at Emil skal starte i deres hjertevarme arme til foråret. Der er tempotravlt og godt fyldt i den populære vuggestue, men der er ALTID overskud og et smil på læben. Og en af pædagogerne tog fx. Kaj og hans bedste ven Marchell på tur i tog og bus til Valby st, hvor de spiste deres madpakker (på Joe and the Juice fordi der ikke var nogle bænke:)) og kørte hjem igen. Bare de tre. Den tur taler de to toginteresserede drenge stadig om. En tur som i den grad også er værdsat af deres forældre <3

Fordi jeg ved, at pædagogerne har søde tænder og er meget kageglade (særligt dig, Mette!), måtte jeg tage en kage med til dem i går. Det skulle selvfølgelig være en chokoladekage, så det blev til denne fudgy appelsinkrydrede brownie (ja, jeg forkæler jer med brownie opskrifter i disse dage) med knasende ristede hasselnødder på toppen.

Den var et hit 🙂 Opskriften kommer her:

Brownie med appelsin og ristede hasselnødder
8-10 personer

200 g smør
200 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona (reklamelink)
125 g mel
3 æg
265 g sukker
1/3 tsk salt
Fintreven skal af 1 øko appelsin
Lidt ristede hasselnødder og evt kandiseret appelsinskal til toppen

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde, sluk for varmen og kom straks den hakkede mørke chokolade i og lad den smelte sammen med smørret. Køl lidt af. Pisk mel, æg, sukker, salt og appelsinskal til luftig konsistens i en skål, og tilsæt langsomt smør- og chokoladeblandingen i under omrøring. Hæld browniedejen i en rund springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Drys med finthakkede ristede hasselnødder og evt. lidt kandiseret appelsinskal. Bag brownien i ca. 30-35 minutter. Husk at en brownie helst skal bages dagen før, så den har tid til at sætte sig og få den helt rigtige konsistens. Opbevar den på køl, indtil den skal skæres ud.


Skrevet i: Kager

Previous Post: « Oreo julebrownie med syltede kirsebær og cream cheese frosting 
Next Post: Kanelkrydret julemandelkage med mørk muscovadorørsukker »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Tina KH skriver

    30. november 2017 kl. 11:33

    Tillykke med sønnike, de bliver bare så hurtigt store og fornuftige:-)
    Lækker kage, som jeg vil bage til gæsterne i weekenden.
    Glædelig juletid til dig.

  2. Anne au Chocolat skriver

    30. november 2017 kl. 20:38

    Kære Tina,
    Tusind tak 🙂 Og hvor lyder det lækkert!
    God juletid og bagelyst.
    Kh Anne

  3. Marie Lundholm skriver

    3. december 2017 kl. 09:45

    Hvor er det bare hyggeligt at høre sådanne historier om dine børn. De ser simpelthen så søde og glade ud altid på dine billeder 🙂
    Kagen ser også mægtig lækker ud. God til lidt jule-kom-sammen 🙂
    KH

  4. Anne au Chocolat skriver

    3. december 2017 kl. 11:57

    Kære Marie,
    Du er så sød. Det glæder mig at høre 🙂 Kærligst Anne

  5. Lina skriver

    11. januar 2018 kl. 15:31

    Vil du anbefale at lave 1,5 portion hvis man har en 24 cm springform, eller gør det ikke noget at kagen bliver lidt fladere?

  6. Anne au Chocolat skriver

    25. januar 2018 kl. 22:35

    Kære Lina,
    Jeg er ked af det sene svar – vi har lige været på ferie i et par uger.
    Du kan sagtens lave 1,5 portion hvis du vil bevare højden, men det gør bestemt ikke noget, at den bliver fladere – bare husk at reducere bagetiden, hvis du beholder den originale portionsstørrelse.
    Kh Anne

Trackbacks

  1. Apelsini ja röstitud metspähklitega brownie | Cook the day away! siger:
    10. januar 2020 kl. 20:08

    […] Idee siit. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap