E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Kanelkrydret julemandelkage med mørk muscovadorørsukker

1. december 2017 af Anne au Chocolat 6 kommentarer

INDLÆGGET ER SPONSORERET AF DANSUKKER

Så blev det 1. december, og vi tager hul på årest sidste måned – og i den grad den sødeste og hyggeligste måned med alle de dejligste lækkerier, som hjertet kan begære. Jeg har en lang julesød to-do liste, som jeg glæder mig til at tage hul på.

I dag serverer jeg en kanelkrydret og konfektagtig julemandelkage for jer med silkeblød chokoladeganache, fnuglette marengskys og rubinrøde granatæblekerner. Kagen er lavet med tre af mine favoritprodukter fra Dansukker. Mørk muscovadorørsukker, glukosesirup og ikke mindst bagesukker.

Det mørke muscovadorørsukker giver mandelkagen en mørk, karamelliseret og intens smag, som passer godt til strejfet af kanel og ikke mindst den chokoladelækre ganache. I ganachen har jeg brugt glukosesirup, som jeg oftest gør, fordi det giver ganachen en ekstra smelte-på-tungen dimension og en super silkeblød konsistens.

Og så har jeg brugt det fantastiske produkt bagesukker, som er genialt til marengs, da sukkeret opløses hurtigt og derfor tilføre mere luft og volumen, når man pisker, plus man undgår sukkerknas i marengsen. Jeg er mildest talt KÆMPE fan af bagesukker, som er meget finkornet sukker (det man kalder caster sugar i engelske opskrifter) og bruger det faktisk nu alle de steder, jeg ville have brugt almindelig hvidt sukker.

Her kommer opskriften, som jeg synes, at I skal bage i weekenden:)

Kanelkrydret julemandelkage med muscovadosukker
8-10 personer

Mandelkage:
125 g blødt smør
125 g mørk muscovadorørsukker fra Dansukker
3 æg, stuetempererede
150 g mandler, blendet helt fint
50 g hvedemel
1 tsk stødt kanel

Marengskys:
2 æggehvider
100 g bagesukker fra Dansukker

Mørk chokolade ganache:
80 g god mørk chokolade
80 ml piskefløde
15 g glukosesirup fra Dansukker

Pynt:
Granatæblekerner
Rød skovsyre

Mandelkage:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør og mørk muscovadorørsukker godt sammen i en skål, til al sukkeret er helt opløst. Pisk derefter æg i et ad gangen. Vend de helt fintblendede mandler i dejen sammen med mel og kanel. Hæld dejen i en smurt og meldrysset springform (20 cm) med bunden beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 25-30 minutter. Kontroller om kagen er færdigbagt med en nål. Lad kagen køle helt af i formen på en bagerist.

Marengskys:
Forvarm ovnen til 100 grader varmluft. Pisk æggehvider skummende (i røremaskine eller med elpisker). Tilsæt derefter 1 spsk bagesukker ad gangen, og pisk godt inden mere bagesukker tilsættes. Når al bagesukker er tilsat, kom da marengs i en sprøjtepose med en stor stjernetyl og sprøjt marengskys ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag marengskys i ca. 1 time, til de har en tør overflade. Sluk for ovnen og lad dem tørre videre med åben låge, til ovnen er kold.

Mørk chokolade ganache:
Hak den mørke chokolade ultrafint og kom den i en skål. Varm piskefløde og glukosesirup op til kogepunktet i en gryde og hæld over chokoladen. Lad det stå i 2 minutter og rør derefter i cirkulære bevægelser fra midten med en dejskraber indtil ganache er homogen. Stavblend gerne ganachen til sidst. Stil den på køl, til den har sat sig lidt og kan smøres ud på kagen.

Pynt kagen med marengskys, granatæblekerner og gerne lidt rød skovsyre. Server straks!



Skrevet i: Kager

Previous Post: « Brownie med appelsin og ristede hasselnødder til Kajs søde pædagoger
Next Post: 1. søndag i advent med sød konfektinspiration »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Charlotte skriver

    10. december 2017 kl. 10:20

    Hej Anne
    Ser lækkert ud. Den vil jeg bage!
    Kan det passe at der ikke skal bagepulver i?

    Mvh Charlotte

  2. Anne au Chocolat skriver

    11. december 2017 kl. 10:20

    Kære Charlotte,
    Det lyder godt! Ja, der skal ikke bagepulver i. Den er lidt konfektagtig – men ikke for tung.
    Kh Anne

  3. Marianne skriver

    21. december 2017 kl. 10:39

    Hej Anne.

    Kan man lave mandelkagen og fryse ned, og lave resten den dag man skal servere? Og hvor mange dage i forvejen kan man lave marengs toppene?

    Mange julehilsen
    Marianne

  4. Anne au Chocolat skriver

    21. december 2017 kl. 19:04

    Kære Marianne,
    Ja det kan du sagtens! Og marengsene kan du lave flere dage i forvejen – så længe de er helt tørre og opbevares i en lufttæt beholder 🙂

  5. Jeanne Kneis skriver

    12. december 2018 kl. 08:34

    Hej Anne.

    Det kan være det er helt logisk. Men kan denne opskrift også bruges som muffins?

  6. Anne au Chocolat skriver

    13. december 2018 kl. 19:31

    Kære Jeanne
    Ja det tænker jeg bestemt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og pean Jeg havde disse dadelhapsere med chokolade og peanuts med som barselsgave til søde @emilysalomon og dejlige lille Skipper i dag (okay, de er nok mest til mor, far og storebror😉). Og hun forkælede mig med stjernelækre HELT nybagte peanutbutter cookies til kaffen - ahmen altså 🫶🏻🥜🍪
Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap