E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Kanelkrydret julemandelkage med mørk muscovadorørsukker

1. december 2017 af Anne au Chocolat 6 kommentarer

INDLÆGGET ER SPONSORERET AF DANSUKKER

Så blev det 1. december, og vi tager hul på årest sidste måned – og i den grad den sødeste og hyggeligste måned med alle de dejligste lækkerier, som hjertet kan begære. Jeg har en lang julesød to-do liste, som jeg glæder mig til at tage hul på.

I dag serverer jeg en kanelkrydret og konfektagtig julemandelkage for jer med silkeblød chokoladeganache, fnuglette marengskys og rubinrøde granatæblekerner. Kagen er lavet med tre af mine favoritprodukter fra Dansukker. Mørk muscovadorørsukker, glukosesirup og ikke mindst bagesukker.

Det mørke muscovadorørsukker giver mandelkagen en mørk, karamelliseret og intens smag, som passer godt til strejfet af kanel og ikke mindst den chokoladelækre ganache. I ganachen har jeg brugt glukosesirup, som jeg oftest gør, fordi det giver ganachen en ekstra smelte-på-tungen dimension og en super silkeblød konsistens.

Og så har jeg brugt det fantastiske produkt bagesukker, som er genialt til marengs, da sukkeret opløses hurtigt og derfor tilføre mere luft og volumen, når man pisker, plus man undgår sukkerknas i marengsen. Jeg er mildest talt KÆMPE fan af bagesukker, som er meget finkornet sukker (det man kalder caster sugar i engelske opskrifter) og bruger det faktisk nu alle de steder, jeg ville have brugt almindelig hvidt sukker.

Her kommer opskriften, som jeg synes, at I skal bage i weekenden:)

Kanelkrydret julemandelkage med muscovadosukker
8-10 personer

Mandelkage:
125 g blødt smør
125 g mørk muscovadorørsukker fra Dansukker
3 æg, stuetempererede
150 g mandler, blendet helt fint
50 g hvedemel
1 tsk stødt kanel

Marengskys:
2 æggehvider
100 g bagesukker fra Dansukker

Mørk chokolade ganache:
80 g god mørk chokolade
80 ml piskefløde
15 g glukosesirup fra Dansukker

Pynt:
Granatæblekerner
Rød skovsyre

Mandelkage:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør og mørk muscovadorørsukker godt sammen i en skål, til al sukkeret er helt opløst. Pisk derefter æg i et ad gangen. Vend de helt fintblendede mandler i dejen sammen med mel og kanel. Hæld dejen i en smurt og meldrysset springform (20 cm) med bunden beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 25-30 minutter. Kontroller om kagen er færdigbagt med en nål. Lad kagen køle helt af i formen på en bagerist.

Marengskys:
Forvarm ovnen til 100 grader varmluft. Pisk æggehvider skummende (i røremaskine eller med elpisker). Tilsæt derefter 1 spsk bagesukker ad gangen, og pisk godt inden mere bagesukker tilsættes. Når al bagesukker er tilsat, kom da marengs i en sprøjtepose med en stor stjernetyl og sprøjt marengskys ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag marengskys i ca. 1 time, til de har en tør overflade. Sluk for ovnen og lad dem tørre videre med åben låge, til ovnen er kold.

Mørk chokolade ganache:
Hak den mørke chokolade ultrafint og kom den i en skål. Varm piskefløde og glukosesirup op til kogepunktet i en gryde og hæld over chokoladen. Lad det stå i 2 minutter og rør derefter i cirkulære bevægelser fra midten med en dejskraber indtil ganache er homogen. Stavblend gerne ganachen til sidst. Stil den på køl, til den har sat sig lidt og kan smøres ud på kagen.

Pynt kagen med marengskys, granatæblekerner og gerne lidt rød skovsyre. Server straks!



Skrevet i: Kager

Previous Post: « Brownie med appelsin og ristede hasselnødder til Kajs søde pædagoger
Next Post: 1. søndag i advent med sød konfektinspiration »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Charlotte skriver

    10. december 2017 kl. 10:20

    Hej Anne
    Ser lækkert ud. Den vil jeg bage!
    Kan det passe at der ikke skal bagepulver i?

    Mvh Charlotte

  2. Anne au Chocolat skriver

    11. december 2017 kl. 10:20

    Kære Charlotte,
    Det lyder godt! Ja, der skal ikke bagepulver i. Den er lidt konfektagtig – men ikke for tung.
    Kh Anne

  3. Marianne skriver

    21. december 2017 kl. 10:39

    Hej Anne.

    Kan man lave mandelkagen og fryse ned, og lave resten den dag man skal servere? Og hvor mange dage i forvejen kan man lave marengs toppene?

    Mange julehilsen
    Marianne

  4. Anne au Chocolat skriver

    21. december 2017 kl. 19:04

    Kære Marianne,
    Ja det kan du sagtens! Og marengsene kan du lave flere dage i forvejen – så længe de er helt tørre og opbevares i en lufttæt beholder 🙂

  5. Jeanne Kneis skriver

    12. december 2018 kl. 08:34

    Hej Anne.

    Det kan være det er helt logisk. Men kan denne opskrift også bruges som muffins?

  6. Anne au Chocolat skriver

    13. december 2018 kl. 19:31

    Kære Jeanne
    Ja det tænker jeg bestemt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap