E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

1. søndag i advent med sød konfektinspiration

3. december 2017 af Anne au Chocolat Skriv kommentar


Så blev det 1. søndag i advent, og jeg har glædet mig ekstra meget i år. For denne søndag er nemlig første gang, at jeg fører en af de allerhyggeligste juletraditioner fra mit barndomshjem videre til Kaj. Hele december står den tykke nissefar i filt på reolen sammen med nissemor. Men hver søndag morgen har nissefar gemt sig et sted i huset med en pakke til Kaj. Så den står på nissejagt fra morgenstunden af, præcis som da min tvillingebror Lars og jeg var små. Lars ledte efter nissefar, og jeg efter nissemor. Nissejagten var (næsten) lige så sjov som gaven:) I morges fandt Kaj nissefar bag sofaen, hvor han havde sat sig oven på pakken til Kaj. Nissefar havde købt en legetøjskaffemaskine, og Kaj blev SÅ glad. Han lavede kaffe til os hele morgenen, inden han skulle afsted til gymnastik med far.

Det var en god start på en adventssøndag i hyggens tegn. I eftermiddag er vi inviteret til gløgg og æbleskiver hos søde venner med en masse julebørn. Det glæder jeg mig til.

Jeg tænker, at flere af jer allerede er gået i gang med at planlægge årets søde konfektproduktion, og jeg vil derfor lige hive fem favoritter frem fra sidste år.

Øverst er de toplækre og super simple havregrynskugler med lidt aromatisk voksensmag i form af friskbrygget kaffe.

Tilføjet: Jeg har samlet mange flere julerier på denne side i topmenuen.


Fantastisk fine og lækre marcipanhjerter krydret med lakrids & citron, overtrukket med hvid chokolade + et drys hindbærstøv og lidt ekstra lakrids på toppen samt lidt hvide chokoladeperler.


Og så tre bounty varianter fordi jeg elsker disse cremede kokoslækkerier:

Bountybarer med cremet crunchy peanut butter og knasende peanuts på toppen.

Bounty barer med en frisk snert af citronskal og masser af fine aromatiske vaniljekorn og grønne pistacier.

Kokoskugler med citron og vanilje dyppet i hvid chokolade og trillet i kokosmel og hindbærstøv, som giver den fineste lyserøde farve og en helt perfekt syrlig sødme til den søde hvide chokolade og ditto bountymasse.



Ha’ en dejlig julehyggelig søndag <3

Skrevet i: Chokolade og små søde sager

Previous Post: « Kanelkrydret julemandelkage med mørk muscovadorørsukker
Next Post: Marcipankonfekt: Juletræer med citron og pistacier »

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap