E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

20. december – Bounty barer med mælkechokolade, vanilje og citron

20. december 2016 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

dsc_0846

I aftes havde vi seks søde venner på besøg, hvor to af dem er tvillinger på 3,5 måned, til lidt aftensmadshygge på en mandag. Vi serverede spaghetti bolognese og en grøn salat for dem, hvilket altid er en hyggelig og sikker vinder. Til kaffen havde jeg lavet disse kokoslækre bounty barer, som havde fået en vildt dejlig frisk snert af citronskal og masser af fine aromatiske vaniljekorn. Bounty barerne var et kæmpe hit! De vakte meget chokoladeglæde og blev spist alle sammen på nul komma fem.

Jeg var i øvrigt i Oslo i weekenden på tur med en sød veninde. Om lørdagen spiste vi frokost på Pascal konditori og satte tænderne i nogle super lækre kager, efter vi havde spist en dejlig quiche med bacon og salat til. Om aftenen var vi i teateret og så forestillingen (What Would Jesus Do), hvor en af karaktererne blev spillet af min for tiden absolutte favoritskuespiller 17 årige Tarjei Sandvik Moe, som har hovedrollen som Isak i 3. sæson af den norske serie SKAM, jeg før har erklæret min kærlighed til lige her på bloggen. Tarjei Sandvik Moes talent er uovertruffen, og han har den vildeste evne til at formidle Isaks stærke følelser uden nødvendigvis at sætte ord på men kan sætte stemningen alene med sit ansigt, kropssprog og en vejrtrækning på så ærlig og ægte vis, at det føles helt virkeligt, og man fuldstændigt glemmer, at det er fiktion. 3. sæson af SKAM sluttede i fredags, og det var helt perfekt efterfølgende at bruge weekenden i Oslo på at spise god mad og lytte til mere norsk på gaden og i teatret. Og jeg var så heldig lige at støde ind i Tarjei inden forestillingen. Se billedet under opskriften 🙂 Teaterstykket var forresten super godt – enkelt, sjovt og meget rørende med den fineste nerve! Efter teatret havde jeg bestilt bord på Bar Brutus i Grønland, et kvarter øst for Oslo centrum. Min veninde og jeg fik selskab af tre andre danskere og havde den hyggeligste aften med virkelig lækker mad, som sad lige i skabet, og gode naturvine (som jeg desværre ikke kunne andet end blot at nippe en smagsprøve af, pga. ham lillebror i maven). Hvis I planlægger en tur til Oslo inden længe og er til restauranter som Manfreds og Relæ i København, så vil jeg klart anbefale jer at booke bord på Bar Brutus eller bare at droppe ind og få et bord i baren eller vinduet.

Bounty barer med mælkechokolade, vanilje og citron
16 stk

200 g sødet kondenseret mælk
130 g kokosmel
Korn af 1/2 vaniljestang
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

200 g god mælkechokolade
Pistacier og viol sukker til pynt

Bland kondenseret mælk sammen med kokos, vaniljekorn og citronskal. Form kokosmassen til 16 lige store barer og kom dem på en tallerken. Stil på køl i 30 minutter. Smelt (og temperer gerne) mælkechokoladen. Dyp kokosbarerne i mælkechokoladen og drys med finthakkede pistacier og violsukker. Lad chokoladen sætte sig, og opbevar bounty barerne på køl til servering.

tarjei-sandvik-moe

dsc_0843

 

Skrevet i: Chokolade og små søde sager Tags: Bar Brutus, Bounty barer, jivara, Oslo, Pascal, Skam, Tarjei Sandvik Moe, valrhona, What Would Jesus Do

Previous Post: « 19. december – konfektfavoritter
Next Post: Bounty bars with milk chocolate, lemon zest and vanilla »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Kristina skriver

    25. december 2016 kl. 14:05

    Årh lidt misundelse om at du har mødt Tarjei!! Sikke et talent! 😀

  2. Anne au Chocolat skriver

    26. december 2016 kl. 20:42

    Kære Kristina,
    Han er jo det vildeste talent 🙂 Og meget meget sød i virkeligheden også!
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap