E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

21. december – Kokoskugler med hvid chokolade og hindbær

21. december 2016 af Anne au Chocolat 1 kommentar

dsc_0862
På årets korteste dag har jeg lavet endnu en bounty variant. Faktisk har jeg “genbrugt” bountymassen fra gårsdagens indlæg for at give lidt inspiration til, hvordan den også kan bruges.
Disse kokoskugler med citron og vanilje er dyppet i hvid chokolade og trillet i kokosmel og hindbærstøv, som giver den fineste lyserøde farve og en helt perfekt syrlig sødme til den søde hvide chokolade og ditto bountymasse. Super simpel og helt perfekt julekonfekt, hvis I spørger mig!

Kokoskugler med hvid chokolade, citron og hindbær
ca. 30 kugler

200 g sødet kondenseret mælk
130 g kokosmel
Korn af 1/2 vaniljestang
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Overtræk og pynt:
250 g god hvid chokolade
50 g kokosmel
2 tsk hindbærpulver (jeg bruger Mill&Mortars)

Bland kondenseret mælk sammen med kokos, vaniljekorn og citronskal. Tril kokosmassen til 30 kugler og læg dem på en tallerken. Stil på køl i 30 minutter. Smelt (og temperer gerne) den hvide chokolade. Bland kokosmel og hindbærpulver i en skål. Dyp kokoskuglerne en ad gangen i den hvide chokolade og vend derefter i det lyserøde kokosmel. Lad chokoladen sætte sig, og opbevar kokoskuglerne på køl indtil servering.

dsc_0855

dsc_0877

Skrevet i: Chokolade og små søde sager

Previous Post: « Bounty bars with milk chocolate, lemon zest and vanilla
Next Post: 22. december – Banankage med julesmag »

Læserinteraktioner

Trackbacks

  1. Chokoladekage med chokoladetopping og blåbær til Ellas fødselsdag - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 12:13

    […] I weekenden holdt en af vores naboers søde datter Ella 10 års fødselsdagsfest for en håndfuld veninder. Ella havde et par uger forinden banket på døren sammen med sin far og lillebror for at spørge, om jeg kunne hyres til at lave fyldte chokolader sammen med pigerne til fødselsdagen. Sådan en lækker og hyggelig tjans ville jeg hellere end gerne have, men jeg var desværre optaget den dag, festen skulle holdes. Til gengæld lavede jeg denne chokoladerige kage med chokoladetopping og blåbær samt Dulcey perler og spåner af hvid chokolade til Ella og pigerne. Og de fik selv kreeret en masse fyldte chokolader til fødselsdagen. Ellas far sendte mig et billede af pigernes super flotte chokoladelækkerier samme aften. De havde blandt andet lavet mine peanut bounty barer og disse lyserøde kokoskugler. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap