E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

22. december – Banankage med julesmag

22. december 2016 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

 dsc_0901
Så blev det dagen før dagen før dagen. Julestemningen kan for alvor mærkes allevegne, og Kaj blev budt på en pebernød i vuggestuen, da jeg afleverede ham her til morgen. Hans søde pædagog Signe fortalte, at de skulle bage julesmåkager i dag. Jeg elsker, at Kajs vuggestue ikke har en sukkerpolitik, som lader det gå ud over børnenes søde julehygge.
Selv har jeg lige spist et stykke af denne saftige banankage med den lækreste julesmag. Den er proppet med tørrede tranebær, rosiner, mandler, figner og kanel, og så byder toppingen på mælkechokolade og hvid chokolade samt pistacier, kokos blandet med hindbærstøv (jeg skulle lige bruge resten fra gårsdagens indlæg) og violsukker. Måske gik jeg lige lidt for all in på pynt, men så fik jeg brugt alle resterne, som stod i små skåle på køkkenbordet fra de sidste dages bounty produktioner. Og lækkert smager det!

Banankage med julesmag
8 personer

Banankage:
2 æg
100 g sukker
120 g mel
1/2 tsk bagepulver
80 g smør, smeltet og afkølet
2 modne bananer
1 tsk kanel
35 g rosiner
35 g tørrede tranebær
35 g tørrede figner, skåret i mindre stykker
50 g mandler, grofthakket

Topping:
80 g god mælkechokolade
15 g smør
Lidt smeltet hvid chokolade
Hakkede pistacier
violsukker
Kokosmel vendt med hindbærstøv

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Banankage:
Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps i en skål. Vend mel og bagepulver i. Tilsæt det smeltede smør og rør godt rundt. Mos bananer godt. Vend bananmos, kanel, rosiner, tranebær, figner og mandler i dejen. Hæld dejen i en smurt springform (20 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir. Bag banankagen i ovnen ved 175 grader varmluft i 25-30 minutter. Tjek med en strikkepind eller tandstik om den er færdig. Køl den af.

Topping:
Smelt mælkechokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved lav effekt (rør undervejs). Tilsæt smør og rør rundt, så det smelter med chokoladen. Fordel straks på banankagen og pynt med smeltet hvid chokolade, pistacier, violsukker og kokosmel vendt med hindbærstøv.

dsc_0896

dsc_0879

dsc_0898

Skrevet i: Kager

Previous Post: « 21. december – Kokoskugler med hvid chokolade og hindbær
Next Post: 23. december – Marcipanhjerter med citron, lakrids og hindbær »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Tori//Gringalicious.com skriver

    22. december 2016 kl. 14:30

    What a sweet and gorgeous cake! I want to eat so much of this!

  2. Anne au Chocolat skriver

    23. december 2016 kl. 10:46

    Dear Tori,
    Thank you! Merry Christmas <3

  3. Piskeriset skriver

    23. december 2016 kl. 19:05

    Rigtig god – og sød – jul til jer ♥

  4. Anne au Chocolat skriver

    24. december 2016 kl. 08:29

    Kære Piske,
    Tusind tak og i lige måde <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Min mor har altid lavet de lækreste lagkager, og Min mor har altid lavet de lækreste lagkager, og jeg elsker at gøre hende kunsten efter. Denne er fyldt med luftig mælkechokolade-nougatmousse, solbærsylt (af havens sommerbær) og vaniljeprikket konditorcreme 🍰💜🌰🍫
Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk på en tirsdag rimer på hverdagsmagi ☺️
Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i år - de er så velsmagende, og det vrimler med dem 👏🏻💕 Ps. altid nybagte weekendboller ☺️
Roulade er så skøn en kage og perfekt til efterm Roulade er så skøn en kage og perfekt til eftermiddagskaffen 💕 
Her kommer opskriften på en meget dejlig hindbærroulade fra mig til jer🏷

Hindbærroulade 

Rouladedej:
3 mellemstore æg
125 g sukker
100 g hvedemel (man kan også bruge 75 g hvedemel og 25 g mandelmel)
1/2 tsk. bagepulver

Fyld:
Ca. 220 g god hindbærmarmelade (gerne hjemmelavet) 

sigtet flormelis til pynt

Forvarm ovnen til 190 grader. Pisk æg og sukker luftigt i en skål i 2-3 minutter. Sigt mel og bagepulver ned i æggeblandingen og vend dejen forsigtigt sammen. 
Fordel dejen ud på bagepapir på en bageplade i en firkant (ca. 28 x 35 cm). Bag den i 8-10 minutter, til den er fint gylden. Drys imellem tiden sukker på et nyt stykke bagepapir. Læg den varme rouladebund på det sukkerdryssede bagepapir med oversiden nedad. Fjern forsigtigt det første stykke bagepapir. Fordel hindbærmarmeladen på rouladen og rul nænsomt rouladen sammen på den smalle led, mens den er lun. Pak rouladen ind i bagepapir eller husholdningsfilm og stil den på køl i et par timer eller natten over inden servering. 
Pynt med lidt flormelis inden servering.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap