E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • Mine chokoladeanbefalinger
  • E-bog Glad Morgenmad
  • English

22. december – Banankage med julesmag

22. december 2016 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

 dsc_0901
Så blev det dagen før dagen før dagen. Julestemningen kan for alvor mærkes allevegne, og Kaj blev budt på en pebernød i vuggestuen, da jeg afleverede ham her til morgen. Hans søde pædagog Signe fortalte, at de skulle bage julesmåkager i dag. Jeg elsker, at Kajs vuggestue ikke har en sukkerpolitik, som lader det gå ud over børnenes søde julehygge.
Selv har jeg lige spist et stykke af denne saftige banankage med den lækreste julesmag. Den er proppet med tørrede tranebær, rosiner, mandler, figner og kanel, og så byder toppingen på mælkechokolade og hvid chokolade samt pistacier, kokos blandet med hindbærstøv (jeg skulle lige bruge resten fra gårsdagens indlæg) og violsukker. Måske gik jeg lige lidt for all in på pynt, men så fik jeg brugt alle resterne, som stod i små skåle på køkkenbordet fra de sidste dages bounty produktioner. Og lækkert smager det!

Banankage med julesmag
8 personer

Banankage:
2 æg
100 g sukker
120 g mel
1/2 tsk bagepulver
80 g smør, smeltet og afkølet
2 modne bananer
1 tsk kanel
35 g rosiner
35 g tørrede tranebær
35 g tørrede figner, skåret i mindre stykker
50 g mandler, grofthakket

Topping:
80 g god mælkechokolade
15 g smør
Lidt smeltet hvid chokolade
Hakkede pistacier
violsukker
Kokosmel vendt med hindbærstøv

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Banankage:
Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps i en skål. Vend mel og bagepulver i. Tilsæt det smeltede smør og rør godt rundt. Mos bananer godt. Vend bananmos, kanel, rosiner, tranebær, figner og mandler i dejen. Hæld dejen i en smurt springform (20 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir. Bag banankagen i ovnen ved 175 grader varmluft i 25-30 minutter. Tjek med en strikkepind eller tandstik om den er færdig. Køl den af.

Topping:
Smelt mælkechokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved lav effekt (rør undervejs). Tilsæt smør og rør rundt, så det smelter med chokoladen. Fordel straks på banankagen og pynt med smeltet hvid chokolade, pistacier, violsukker og kokosmel vendt med hindbærstøv.

dsc_0896

dsc_0879

dsc_0898

Skrevet i: Kager

Previous Post: « 21. december – Kokoskugler med hvid chokolade og hindbær
Next Post: 23. december – Marcipanhjerter med citron, lakrids og hindbær »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Tori//Gringalicious.com skriver

    22. december 2016 kl. 14:30

    What a sweet and gorgeous cake! I want to eat so much of this!

  2. Anne au Chocolat skriver

    23. december 2016 kl. 10:46

    Dear Tori,
    Thank you! Merry Christmas <3

  3. Piskeriset skriver

    23. december 2016 kl. 19:05

    Rigtig god – og sød – jul til jer ♥

  4. Anne au Chocolat skriver

    24. december 2016 kl. 08:29

    Kære Piske,
    Tusind tak og i lige måde <3

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

Søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Footer

Profil

Velkommen til mit søde univers, som byder på skønne kager, vidunderlige chokoladesager og livsnydende lækkerier. En perfekt blanding af søde opskrifter og gode oplevelser!
Læs mere…

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Følg mig på de sociale medier

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram

Copyright © 2021 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap