E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

22. december – Banankage med julesmag

22. december 2016 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

 dsc_0901
Så blev det dagen før dagen før dagen. Julestemningen kan for alvor mærkes allevegne, og Kaj blev budt på en pebernød i vuggestuen, da jeg afleverede ham her til morgen. Hans søde pædagog Signe fortalte, at de skulle bage julesmåkager i dag. Jeg elsker, at Kajs vuggestue ikke har en sukkerpolitik, som lader det gå ud over børnenes søde julehygge.
Selv har jeg lige spist et stykke af denne saftige banankage med den lækreste julesmag. Den er proppet med tørrede tranebær, rosiner, mandler, figner og kanel, og så byder toppingen på mælkechokolade og hvid chokolade samt pistacier, kokos blandet med hindbærstøv (jeg skulle lige bruge resten fra gårsdagens indlæg) og violsukker. Måske gik jeg lige lidt for all in på pynt, men så fik jeg brugt alle resterne, som stod i små skåle på køkkenbordet fra de sidste dages bounty produktioner. Og lækkert smager det!

Banankage med julesmag
8 personer

Banankage:
2 æg
100 g sukker
120 g mel
1/2 tsk bagepulver
80 g smør, smeltet og afkølet
2 modne bananer
1 tsk kanel
35 g rosiner
35 g tørrede tranebær
35 g tørrede figner, skåret i mindre stykker
50 g mandler, grofthakket

Topping:
80 g god mælkechokolade
15 g smør
Lidt smeltet hvid chokolade
Hakkede pistacier
violsukker
Kokosmel vendt med hindbærstøv

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Banankage:
Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps i en skål. Vend mel og bagepulver i. Tilsæt det smeltede smør og rør godt rundt. Mos bananer godt. Vend bananmos, kanel, rosiner, tranebær, figner og mandler i dejen. Hæld dejen i en smurt springform (20 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir. Bag banankagen i ovnen ved 175 grader varmluft i 25-30 minutter. Tjek med en strikkepind eller tandstik om den er færdig. Køl den af.

Topping:
Smelt mælkechokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved lav effekt (rør undervejs). Tilsæt smør og rør rundt, så det smelter med chokoladen. Fordel straks på banankagen og pynt med smeltet hvid chokolade, pistacier, violsukker og kokosmel vendt med hindbærstøv.

dsc_0896

dsc_0879

dsc_0898

Skrevet i: Kager

Previous Post: « 21. december – Kokoskugler med hvid chokolade og hindbær
Next Post: 23. december – Marcipanhjerter med citron, lakrids og hindbær »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Tori//Gringalicious.com skriver

    22. december 2016 kl. 14:30

    What a sweet and gorgeous cake! I want to eat so much of this!

  2. Anne au Chocolat skriver

    23. december 2016 kl. 10:46

    Dear Tori,
    Thank you! Merry Christmas <3

  3. Piskeriset skriver

    23. december 2016 kl. 19:05

    Rigtig god – og sød – jul til jer ♥

  4. Anne au Chocolat skriver

    24. december 2016 kl. 08:29

    Kære Piske,
    Tusind tak og i lige måde <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap