I weekenden tog Christian og Kaj i sommerhus. Jeg blev hjemme med Emil, som havde et mildt mæslingeudslæt og 40 i feber – reaktion på MFR vaccinen. Vi tog det stille og roligt og lavede kun det, Emil gad: jeg gik rundt med ham på armen det meste af tiden. Efter tre dage med 40 i feber, er han frisk igen nu og har fået appetitten og energien tilbage. Så dejligt ♥
Christian og Kaj havde selvplukkede jordbær med hjem og de smukkeste rabarber, jeg mindes at have set nogensinde. Helt mørkerøde udenpå og helt mørkerøde indeni. Deres flotte-flotte farve fremstår tydeligt i den rabarberkompot, der er i midten af rabarbersnitterne her med crumbletop. Ren rabarberlykke. Resten af rabarberne skar jeg også i stykker og frøs ned i to poser, så jeg kan trylle med rabarber senere på året, hvor sæsonen er forbi.
Rabarbersnitterne her er super lækre og fantastisk simple. De er smørsprøde uden sidestykke og byder altså på en farvefin syrligt sød rabarberkompot. De er lækre helt køleskabskolde, men også geniale, når de er nybagte og lidt lune – og måske endda med en kugle vaniljeis til. Jeg ku’ godt!
Rabarbersnitter med crumbletop
20 stk
Rabarberkompot:
260 g rabarber
125 g sukker
Dej til bund og top:
200 g hvedemel
65 g brun farin
65 g sukker
100 g finvalsede havregryn
185 g smør
1/4 tsk salt
15 g mandelflager på toppen
Rabarberkompot:
Skær rabarber i mindre stykker og kom dem i en gryde sammen med sukker. Bring i kog, og lad det simre i 5-10 minutter til en dejlig kompot. Køl helt af.
Dej:
Kom alle ingredienser i en røremaskine, og rør det sammen til en ensartet, smuldret dej. Eller brug dine hænder til at smuldre dejen i en almindelig skål.
Samling:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pres halvdelen af dejen godt ud i bunden af en firkantet form (ca. 22 x 22 cm) beklædt med bagepapir. Fordel rabarberkompotten på bunden i formen. Smuldr resten af dejen på toppen og drys med mandelflager. Bag i ca. 30 minutter, til crumbletoppen er fint gyldenbrun. Køl af i en halv times tid og skær ud i snitter.
Bodil skriver
Mums, de ser lækre ud 🙂
Dem må jeg snart prøve at bage – genialt at dejen “bare” skal presses ud i formen og smuldres over 😉
Anne au Chocolat skriver
Kære Bodil,
TAK! Jeg er helt enig i, at opskriften er genialt simpel 🙂
Ditte Dupont Priess Loft skriver
De ser godt nok helt vildt lækre ud! Jeg har desværre ingen rabarber ved hånden, så jeg prøver med ribs og solbær fra haven i stedet.
Maha skriver
I would love to have it in English please ?
Ann-christina skriver
Jeg har lige prøvet med hindbær. Det smagte fantastisk, super opskrift.
Tak
Anne au Chocolat skriver
Kære Ann-Christina
Hvor dejligt at høre! Jeg må også prøve med hindbær 🙂
Marianne skriver
Kan disse fryses? 😊
Anne au Chocolat skriver
Ja det kan de!
Nanna :-) skriver
Jeg forstår ikke, hvordan du får dem ud af en form med kanter – medmindre altså, at det er fordi du har en form uden bund i?? I så fald, hvad gør man så, hvis man ikke har sådan een?
Anne au Chocolat skriver
Hej Nanna,
Der er jo bagepapir i formen. Så jeg løfter kagen op af formen ved at hive op i bagepapirets kanter. Og så skærer jeg den ud i snitter.
Mette skriver
Hej Anne,
Er de bedst på dagen, eller kan man bage dem aftenen før, de skal serveres?
Anne au Chocolat skriver
Kære Mette,
Du kan sagtens lave dem dagen før 🙂
Catharina skriver
Hej. Hvis man bager dem dagen før, skal de så opbevares på køl eller blot i en beholder på køkkenbordet?
Anne au Chocolat skriver
Kære Catharina,
På køl 🙂
Kh Anne
Lisa skriver
Hej Anne
Jeg skal lave rabarbersnitter til 27 personer og påtænker derfor at lave en portion svarende til en bradepande. Hvor mange gange skal jeg mon så gange denne op? Og vil det være samme bagetid?
Tak 🙂
Vh. Lisa