E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Rabarbersnitter med crumbletop

27. juni 2018 af Anne au Chocolat 15 kommentarer

I weekenden tog Christian og Kaj i sommerhus. Jeg blev hjemme med Emil, som havde et mildt mæslingeudslæt og 40 i feber – reaktion på MFR vaccinen. Vi tog det stille og roligt og lavede kun det, Emil gad: jeg gik rundt med ham på armen det meste af tiden. Efter tre dage med 40 i feber, er han frisk igen nu og har fået appetitten og energien tilbage. Så dejligt ♥

Christian og Kaj havde selvplukkede jordbær med hjem og de smukkeste rabarber, jeg mindes at have set nogensinde. Helt mørkerøde udenpå og helt mørkerøde indeni. Deres flotte-flotte farve fremstår tydeligt i den rabarberkompot, der er i midten af rabarbersnitterne her med crumbletop. Ren rabarberlykke. Resten af rabarberne skar jeg også i stykker og frøs ned i to poser, så jeg kan trylle med rabarber senere på året, hvor sæsonen er forbi.

Rabarbersnitterne her er super lækre og fantastisk simple. De er smørsprøde uden sidestykke og byder altså på en farvefin syrligt sød rabarberkompot. De er lækre helt køleskabskolde, men også geniale, når de er nybagte og lidt lune – og måske endda med en kugle vaniljeis til. Jeg ku’ godt!

Rabarbersnitter med crumbletop
20 stk

Rabarberkompot:
260 g rabarber
125 g sukker

Dej til bund og top:
200 g hvedemel
65 g brun farin
65 g sukker
100 g finvalsede havregryn
185 g smør
1/4 tsk salt

15 g mandelflager på toppen

Rabarberkompot:
Skær rabarber i mindre stykker og kom dem i en gryde sammen med sukker. Bring i kog, og lad det simre i 5-10 minutter til en dejlig kompot. Køl helt af.

Dej:
Kom alle ingredienser i en røremaskine, og rør det sammen til en ensartet, smuldret dej. Eller brug dine hænder til at smuldre dejen i en almindelig skål.

Samling:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pres halvdelen af dejen godt ud i bunden af en firkantet form (ca. 22 x 22 cm) beklædt med bagepapir. Fordel rabarberkompotten på bunden i formen. Smuldr resten af dejen på toppen og drys med  mandelflager. Bag i ca. 30 minutter, til crumbletoppen er fint gyldenbrun. Køl af i en halv times tid og skær ud i snitter.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « En ny variant af hyldeblomstmoussekage med hyldeblomstsaft
Next Post: Granola til din sommermorgenmad »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Bodil skriver

    30. juni 2018 kl. 19:00

    Mums, de ser lækre ud 🙂

    Dem må jeg snart prøve at bage – genialt at dejen “bare” skal presses ud i formen og smuldres over 😉

  2. Anne au Chocolat skriver

    1. juli 2018 kl. 20:47

    Kære Bodil,
    TAK! Jeg er helt enig i, at opskriften er genialt simpel 🙂

  3. Ditte Dupont Priess Loft skriver

    6. juli 2018 kl. 14:48

    De ser godt nok helt vildt lækre ud! Jeg har desværre ingen rabarber ved hånden, så jeg prøver med ribs og solbær fra haven i stedet.

  4. Maha skriver

    6. august 2018 kl. 09:45

    I would love to have it in English please ?

  5. Ann-christina skriver

    22. januar 2019 kl. 03:12

    Jeg har lige prøvet med hindbær. Det smagte fantastisk, super opskrift.
    Tak

  6. Anne au Chocolat skriver

    26. januar 2019 kl. 12:38

    Kære Ann-Christina
    Hvor dejligt at høre! Jeg må også prøve med hindbær 🙂

  7. Marianne skriver

    26. august 2019 kl. 12:58

    Kan disse fryses? 😊

  8. Anne au Chocolat skriver

    26. august 2019 kl. 13:35

    Ja det kan de!

  9. Nanna :-) skriver

    28. april 2020 kl. 19:44

    Jeg forstår ikke, hvordan du får dem ud af en form med kanter – medmindre altså, at det er fordi du har en form uden bund i?? I så fald, hvad gør man så, hvis man ikke har sådan een?

  10. Anne au Chocolat skriver

    28. april 2020 kl. 21:21

    Hej Nanna,
    Der er jo bagepapir i formen. Så jeg løfter kagen op af formen ved at hive op i bagepapirets kanter. Og så skærer jeg den ud i snitter.

  11. Mette skriver

    1. maj 2020 kl. 11:21

    Hej Anne,
    Er de bedst på dagen, eller kan man bage dem aftenen før, de skal serveres?

  12. Anne au Chocolat skriver

    3. maj 2020 kl. 12:03

    Kære Mette,
    Du kan sagtens lave dem dagen før 🙂

  13. Catharina skriver

    27. maj 2020 kl. 13:51

    Hej. Hvis man bager dem dagen før, skal de så opbevares på køl eller blot i en beholder på køkkenbordet?

  14. Anne au Chocolat skriver

    8. juni 2020 kl. 13:04

    Kære Catharina,
    På køl 🙂
    Kh Anne

  15. Lisa skriver

    24. juli 2022 kl. 11:08

    Hej Anne
    Jeg skal lave rabarbersnitter til 27 personer og påtænker derfor at lave en portion svarende til en bradepande. Hvor mange gange skal jeg mon så gange denne op? Og vil det være samme bagetid?

    Tak 🙂

    Vh. Lisa

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap