Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Rabarbersnitter med crumbletop

27. juni 2018 af Anne au Chocolat 15 kommentarer

I weekenden tog Christian og Kaj i sommerhus. Jeg blev hjemme med Emil, som havde et mildt mæslingeudslæt og 40 i feber – reaktion på MFR vaccinen. Vi tog det stille og roligt og lavede kun det, Emil gad: jeg gik rundt med ham på armen det meste af tiden. Efter tre dage med 40 i feber, er han frisk igen nu og har fået appetitten og energien tilbage. Så dejligt ♥

Christian og Kaj havde selvplukkede jordbær med hjem og de smukkeste rabarber, jeg mindes at have set nogensinde. Helt mørkerøde udenpå og helt mørkerøde indeni. Deres flotte-flotte farve fremstår tydeligt i den rabarberkompot, der er i midten af rabarbersnitterne her med crumbletop. Ren rabarberlykke. Resten af rabarberne skar jeg også i stykker og frøs ned i to poser, så jeg kan trylle med rabarber senere på året, hvor sæsonen er forbi.

Rabarbersnitterne her er super lækre og fantastisk simple. De er smørsprøde uden sidestykke og byder altså på en farvefin syrligt sød rabarberkompot. De er lækre helt køleskabskolde, men også geniale, når de er nybagte og lidt lune – og måske endda med en kugle vaniljeis til. Jeg ku’ godt!

Rabarbersnitter med crumbletop
20 stk

Rabarberkompot:
260 g rabarber
125 g sukker

Dej til bund og top:
200 g hvedemel
65 g brun farin
65 g sukker
100 g finvalsede havregryn
185 g smør
1/4 tsk salt

15 g mandelflager på toppen

Rabarberkompot:
Skær rabarber i mindre stykker og kom dem i en gryde sammen med sukker. Bring i kog, og lad det simre i 5-10 minutter til en dejlig kompot. Køl helt af.

Dej:
Kom alle ingredienser i en røremaskine, og rør det sammen til en ensartet, smuldret dej. Eller brug dine hænder til at smuldre dejen i en almindelig skål.

Samling:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pres halvdelen af dejen godt ud i bunden af en firkantet form (ca. 22 x 22 cm) beklædt med bagepapir. Fordel rabarberkompotten på bunden i formen. Smuldr resten af dejen på toppen og drys med  mandelflager. Bag i ca. 30 minutter, til crumbletoppen er fint gyldenbrun. Køl af i en halv times tid og skær ud i snitter.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « En ny variant af hyldeblomstmoussekage med hyldeblomstsaft
Next Post: Granola til din sommermorgenmad »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Bodil skriver

    30. juni 2018 kl. 19:00

    Mums, de ser lækre ud 🙂

    Dem må jeg snart prøve at bage – genialt at dejen “bare” skal presses ud i formen og smuldres over 😉

  2. Anne au Chocolat skriver

    1. juli 2018 kl. 20:47

    Kære Bodil,
    TAK! Jeg er helt enig i, at opskriften er genialt simpel 🙂

  3. Ditte Dupont Priess Loft skriver

    6. juli 2018 kl. 14:48

    De ser godt nok helt vildt lækre ud! Jeg har desværre ingen rabarber ved hånden, så jeg prøver med ribs og solbær fra haven i stedet.

  4. Maha skriver

    6. august 2018 kl. 09:45

    I would love to have it in English please ?

  5. Ann-christina skriver

    22. januar 2019 kl. 03:12

    Jeg har lige prøvet med hindbær. Det smagte fantastisk, super opskrift.
    Tak

  6. Anne au Chocolat skriver

    26. januar 2019 kl. 12:38

    Kære Ann-Christina
    Hvor dejligt at høre! Jeg må også prøve med hindbær 🙂

  7. Marianne skriver

    26. august 2019 kl. 12:58

    Kan disse fryses? 😊

  8. Anne au Chocolat skriver

    26. august 2019 kl. 13:35

    Ja det kan de!

  9. Nanna :-) skriver

    28. april 2020 kl. 19:44

    Jeg forstår ikke, hvordan du får dem ud af en form med kanter – medmindre altså, at det er fordi du har en form uden bund i?? I så fald, hvad gør man så, hvis man ikke har sådan een?

  10. Anne au Chocolat skriver

    28. april 2020 kl. 21:21

    Hej Nanna,
    Der er jo bagepapir i formen. Så jeg løfter kagen op af formen ved at hive op i bagepapirets kanter. Og så skærer jeg den ud i snitter.

  11. Mette skriver

    1. maj 2020 kl. 11:21

    Hej Anne,
    Er de bedst på dagen, eller kan man bage dem aftenen før, de skal serveres?

  12. Anne au Chocolat skriver

    3. maj 2020 kl. 12:03

    Kære Mette,
    Du kan sagtens lave dem dagen før 🙂

  13. Catharina skriver

    27. maj 2020 kl. 13:51

    Hej. Hvis man bager dem dagen før, skal de så opbevares på køl eller blot i en beholder på køkkenbordet?

  14. Anne au Chocolat skriver

    8. juni 2020 kl. 13:04

    Kære Catharina,
    På køl 🙂
    Kh Anne

  15. Lisa skriver

    24. juli 2022 kl. 11:08

    Hej Anne
    Jeg skal lave rabarbersnitter til 27 personer og påtænker derfor at lave en portion svarende til en bradepande. Hvor mange gange skal jeg mon så gange denne op? Og vil det være samme bagetid?

    Tak 🙂

    Vh. Lisa

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap