E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Roulade med abrikossyltetøj lavet syltesukker fra Dansukker

6. juni 2020 af Anne au Chocolat 6 kommentarer

I SAMARBEJDE MED DANSUKKER

I forbindelse med mit ambassadørskab for Dansukker kommer jeg vidt omkring alle deres sukkerprodukter, og i dagens indlæg er det deres syltesukker med pektin, som er den søde stjerne.

Med Dansukkers syltesukker kan man lave syltetøj og marmelade på nul komma fem. Eller i hvert fald få minutter. Sukkeret indeholder pektin, som er fremstillet af frugt, og det er med til at give syltetøjet en god konsistens. Fordi pektin kun virker i et “surt miljø”, er der tilsat citronsyre, som i øvrigt også hjælper med at fremhæve smagen af bær og frugt. Derudover er der tilsat kaliumsorbat, som øger holdbarheden på syltetøjet, som især er vigtigt, hvis man ønsker at reducere mængden af sukker i syltetøjet. Kaliumsorbat forekommer naturligt i blandt andet rønnebær.

Jeg har efterhånden brugt syltesukkeret adskillige gange herhjemme, når jeg hurtigt har skulle sylte bær til vores boller eller pandekager, og det har altid fungeret godt!

Jeg havde god tid, da jeg gik i gang med dette abrikossyltetøj og ville derfor teste, hvordan det fungerede, hvis jeg blot halverede abrikoserne i stedet for at skære dem i små tern. Det tog en del længere tid for abrikoserne at blive møre, men den længere kogetid gjorde mig intet. Jeg gik til og fra gryden, mens jeg lavede frokost til drengene og ordnede vasketøj. Rigtig forlænget weekendhygge. Dog kan man snildt reducere kogetiden, hvis man skærer abrikoserne i tern i stedet.

Abrikossyltetøjet er aromatisk uden sidestykke og har den lækreste konsistens. Det fungerer fabelagtigt på (smørsmurte) boller, knækbrød, pandekager eller som fyld i en lagkage.

Her har jeg brugt det i den skønneste og dejligt enkle roulade, som jeg også deler opskriften på. En rigtig “eftermiddagskage”.

Abrikossyltetøj
2 små syltetøjsglas

600 g abrikoser, halveret og uden kerner
400 g Syltesukker fra Dansukker

Bland de halve abrikoser og syltesukker i en gryde og varm nænsomt op under omrøring, til sukkeret er smeltet. Bring så i kog, og lad det småkoge i 30-40 minutter. Rør af og til undervejs og skum af løbende. Hæld på skoldede syltetøjsglas, luk lågene og opbevar i køleskabet .

Abrikosroulade

Rouladedej:
3 æg
100 g bagesukker fra Dansukker
50 g mel
25 g mandelmel

Fyld:
150 g abrikossyltetøj
1 dl piskefløde
10 g flormelis fra Dansukker

Rouladedej:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Beklæd en bradepande (ca. 31 cm x 21 cm) med bagepapir eller en bageplade med bagepapir. Pisk æggene og sukker luftig i en skål i 3-5 minutter. Vend forsigtigt mel og mandelmel i. Fordel dejen jævnt på bagepapiret i bradepanden eller på bagepapiret (i ca. samme mål 31 x 21 cm). på bagepladen. Bag i ovnen i ca. 12-14 minutter, til rouladebunden er fint gylden. Vend forsigtigt bagepapiret med rouladebunden over på et rent viskestykke (så rouladens overflade vender ned mod viskestykket. Rul nænsomt rouladen sammen med viskestykket på den smalle led. Når man for-ruller bunden, undgår man, at den revner, når den rulles sammen med fyld senere. Lad den køle helt af i viskestykket.

Flødeskum:
Pisk fløden til skum med flormelis.

Samling:
Rul forsigtigt rouladen ud og fordel abrikossyltetøj på bunden. Fordel herefter flødeskummet på. Rul rouladen godt sammen uden at presse fyldet ud. Pak rouladen ind i bagepapir eller husholdningsfilm og stil den på køl i et par timer eller natten over (jeg samlede min om aftenen, og lod den stå på køl natten over). Drys med lidt flormelis ved servering.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « I juni sidste år bagte jeg…
Next Post: Abrikos mazarin med crumble top »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Camilla Cecilie skriver

    6. juni 2020 kl. 20:13

    Mums hvor ser den bare lækker ud 🤩😋

  2. Anne au Chocolat skriver

    8. juni 2020 kl. 13:02

    Kære Camilla,
    Tusind tak 🙂

  3. Lima skriver

    9. juni 2020 kl. 11:11

    Super lækker opskrift, kan den virke med lidt hakkede mandler i, for konsistens?

  4. Malene skriver

    10. juni 2020 kl. 13:18

    Spørgsmål til skum når abrikosmarmeladen tilberedes. Hvorfor kommer det og hvad sker der hvis man ikke fjerner det?

  5. Anne au Chocolat skriver

    12. juni 2020 kl. 09:33

    Det sker under kogningen (hvorfor har jeg ikke det helt præcis fødevarevidenskabelige svar på), og man (jeg) fjerner det primært for at få syltetøjet til at fremstå klarere.

  6. Anne au Chocolat skriver

    12. juni 2020 kl. 09:34

    Kære Lima,
    Ja det tænker jeg sagtens 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap