Saftig marcipankage med et tvist af appelsin og knasende sprøde, aromatiske kanter af birkes og sesam. Pyntet med glasur, appelsinskal og de fineste syrener, som er i flor og dufter så dejligt netop nu.
Kagen var et kæmpe hit hos drengene, da de kom hjem fra børnehave i eftermiddags. Mor her drak kaffe til. Mandagskage er bare genialt – og denne sag er den perfekte hyggelige eftermiddagskage!
Opskriften passer til en lille sandkageform, men jeg ville nok fordoble opskriften (og forlænge bagetiden noget), hvis kagen skulle passe i en almindelig størrelse sandkageform/brødform.
Marcipankage med appelsin og birkes og sesam
8 personer
100 g marcipan
100 g Bagesukker fra Dansukker (almindelig sukker kan også bruges)
100 g smør, blødt
2 æg
50 g mel
Fintrevet skal af 1 lille øko appelsin
Til formen:
smør
10 g birkes
10 g sesam
Glasur:
110 g flormelis
lidt kogende vand
Pynt:
Revet øko appelsinskal
Evt. lidt syrener
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk marcipan og bagesukker sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æg i et ad gangen. Vend derefter mel og fintrevet appelsinskal i. Forbered den lille sandkageform: smør formen med smør og drys siderne med en blanding af birkes og sesam. Hæld kagedejen i formen. Bag kagen i ovnen i ca. 35-40 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Lad kagen køle noget af, inden den vendes ud. Pynt med glasur, revet appelsinskal og også gerne syrener.
Skriv et svar