Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Endnu en rabarberopskrift: Den nemmeste, lækre rabarbercrumble

4. maj 2020 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

I går skinnede solen så smukt meget af dagen, og vi nød nybagt rabarbercrumble med flødeskum i haven hos min svigermor. Jeg havde taget crumblen med, og hun lavede kaffen. Så hyggeligt og lækkert.

Her får I opskriften på den allermest simple og vildt dejlige rabarbercrumble – lavet på 10 minutter og så lige en tur i ovnen.

Hav en fin ny uge!

Rabarbercrumble
4-6 personer

Rabarberfyld:
300 g rabarber, skyllet og skåret i stykker à 2-3 cm
90 g sukker
Korn fra 1/2 vaniljestang (rørt sammen med en lille del af sukkeret først)
1 tsk Maizena

Crumbledej:
100 g koldt smør
100 g sukker
100 g mel

Forvarm ovnen til 190 grader varmluft. Kom rabarberstykkerne i et ildfast fad sammen med sukker, vaniljekorn og maizena. Bland det godt sammen med en ske.
Skær smør i tern og kom det i en skål sammen med mel og sukker. Smuldr det mellem fingrene, til det er blandet godt. Fordel på rabarberfyldet.
Bag rabarbercrumblen i ovnen i ca. 30 minutter, til den er fint gylden. Server den nybagt med flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Mandelkage med hvid chokolade cremeux og bagte rabarber
Next Post: Saftig marcipankage med appelsin og birkes og sesam »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Line skriver

    4. maj 2020 kl. 15:10

    Kan man erstatte noget af melet med havregryn? Og hvis ja, hvor meget vil du så foreslå?

  2. Anne au Chocolat skriver

    4. maj 2020 kl. 16:35

    Kære Line,
    Ja sagtens. Jeg laver den tit med halvt havregryn og halvt mel. Det giver lidt mere struktur til crumblen, men jeg elsker også denne variant, som bare bliver rigtig sprød og nærmest karamelliseret 🙂

  3. Tove Larsen skriver

    5. maj 2020 kl. 14:32

    Den her var bare fantastisk!!! Vi er vilde med kardemomme, så jeg tilsatte en tsk. friskkværnet kardemomme til rabarberne. 1/3 af melet blev erstattet af havregryn! 1000 tak for en god blog!

  4. Anne au Chocolat skriver

    18. maj 2020 kl. 13:12

    Kære Tove,
    Wauw det lyder så lækkert med kardemomme. Det har jeg ikke prøve med rabarber før.
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap