E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Mandelkage med hvid chokolade cremeux og bagte rabarber

2. maj 2020 af Anne au Chocolat 1 kommentar

I SAMARBEJDE MED DANSUKKER

Kom, maj, du søde, milde! Fuglene kvidrer, bøgen er sprunget ud, og weekenden smager af denne lækre mandelkage med silkeblød hvid chokolade cremeux med et frisk tvist af rabarbersaft og så de flotteste nænsomt bagte rabarber, som visuelt leder tankerne hen på kæmpe store ædelsten. Og bare forærer og forkæler ganen med den lækreste, tydelige rabarbersmag. Pyntet med spiselige blomster fra haven. Ren livsnydende velsmag ♥

I opskriften har jeg brugt Dansukkers økologiske sukker, som er produceret af danske og svenske økologiske sukkerroer og har præcis samme kvalitet og egenskaber som helt almindeligt sukker. Det er dyrkningen af Dansukkers økologiske sukkerprodukter, hvor jorden næres af naturlige gødningsmidler og udkrudten bekæmpes manuelt, som adskiller dem fra Dansukkers almindelige sukkerprodukter.

Uden at være fanatiske herhjemme har vi flest økologiske produkter i vores husholdning, og jeg er også meget begejstret for, at Dansukker har en økologisk linje i deres produktunivers.

Dansukkers økologiske sortiment omfatter Økologisk Brun Farin, Økologisk Flormelis, Økologisk Lys Sirup, Økologisk Rørsukker Fairtrade, Økologisk Sukker og Økologisk Syltesukker. På sigt har Dansukker i sinde at udvide deres økologiske sortiment med flere produkter nærproduceret af sukkerroer. Yay, det lyder godt!

Her kommer opskriften:

Mandelkage med hvid chokolade cremeux og bagte rabarber
8 personer

Mandelbund:
90 g smør
90 g mandler
100 g Økologisk sukker fra Dansukker
30 g hvedemel
2 æggehvider

Bagte rabarber:
200 g rabarber
80 g Økologisk sukker fra Dansukker
1 dl vand

Cremeux:
1/2 blad husblas
150 g hvid chokolade
2 æggeblommer
75 g piskefløde
75 g rabarberlage (reduceret lage fra de bagte rabarber)

Pynt:
Spiselige blomster

Mandelbund:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde, og lad det køle af. Blend mandlerne groft. Kom mandlerne i en skål og rør æggehvider, sukker og mel i. Vend til sidst det smeltede smør i og rør godt rundt. Hæld kagedejen i en smurt springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bag i ovnen i ca. ca. 25 minutter, og lad kagen køle helt af.

Bagte rabarber:
Skru ovnen op til 200 grader varmluft. Skær rabarberstænglerne i mindre stykker, og kom dem i et ildfast fad. Drys med sukker og hæld vand over. Bag dem i ovnen i 12 minutter, til de er møre men stadig faste i det. Når rabarberne er bagt, hæld så forsigtigt rabarberlagen over i en lille gryde og reducer lagen til 75 gram. Jeg vejede gryden med rabarberlagen i først og så vejede jeg gryden (med en varmebrik på for at skåne vægten) undervejs i reduktionen. Lad de 75 g reduceret rabarberlage blive i gryden. Køl rabarberstykkerne helt af og opbevar dem i en boks på køl natten over.

Cremeux:
Udblød husblas i koldt vand. Hak den hvide chokolade helt fint og kom den i en skål. Pisk æggeblommer,  let sammen i en skål. Varm fløde og rabarberlage op til lige under kogepunktet i en tykbundet gryde. Hæld straks rabarberfløden over æggene i én omgang og pisk grundigt med piskeris imens. Hæld cremen tilbage i gryden, og varm cremen op til 83 grader, og rør grundigt hele tiden. Hæld straks cremen gennem en sigte i en skål. Vrid husblas fri for vand og rør den ud i cremen. Hæld cremen over chokoladen. Rør i cirkulære bevægelser fra midten med en dejskraber, indtil cremeuxen er fint ensartet og blank. Stavblend derefter cremeuxen. Stil cremeuxen i køleskabet natten over.

Anretning:
Placer mandelbunden på et fad, fordel cremen ovenpå (den kan også sagt sprøjtes fint ud med tyl) og pynt med de bagte rabarber og gerne lidt spiselige blomster. Server straks eller stil på køl til servering.

 

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Rabarbertærte med frangipane
Next Post: Endnu en rabarberopskrift: Den nemmeste, lækre rabarbercrumble »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Anne Hansen skriver

    5. juni 2020 kl. 11:19

    Hej Anne.
    Jeg har i længere tid været på jagt efter det de på engelsk kalder “light soft brown sugar”, og jeg kan se at Dansukkers økologiske brune farin er lysere end deres almindelige. Ved du hvor mange procent melasse der er i deres økologiske variant? Jeg kan læse mig frem til at rigtig “light soft brown sugar” har max 3,5 % melasse.
    Håber du kan hjælpe med mit spørgsmål 🙂

    MVH Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap