E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Rabarbertærte med frangipane

25. april 2020 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

Det er alt for længe siden, jeg har bagt en tærte, så det blev der lavet om på i dag, da jeg lavede denne forårslækre smørsprøde tærte med økologiske rabarber og mandelfrangipane. Serveret afkølet, men nybagt med vaniljeis til i de sødeste venners solstrålende have (med afstand). Ren balsam for sjælen – kagelykke og forsigtigt vennegensyn.  

Rabarbertærte med frangipane
6-8 pers

Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 nip salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme

Frangipane:
80 g smør, blødt
80 g sukker
80 g mandelmel (eller fintblendede mandler)
1 æg

Sukkerlage og rabarberfyld:
20 g vand
20 sukker
300 g rabarber, skyllet og skåret i stykker à 3-4 cm.

Mandelsplitter

Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner brødkrummer. Saml hurtigt dejen med æggeblommen i røremaskinen til en kugle. (Man kan også lave mørdejen med hænderne i en skål). Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskabet i 30 min. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Læg et stykke bagepapir på et skærebræt, der er plads til i køleskabet. (Man kan også bage direkte på en perforeret bageplade – det gør jeg faktisk, men det er langt fra alle, som har sådan en plade:)). Placér en rund, perforereret tærtering på 20,5 cm på bagepapiret og beklæd både bunden (bagepapiret) og kanterne (ringen) med mørdejen. Stil den herefter på køl, mens frangipanen laves.

Frangipane:
Pisk smør og sukker godt sammen i en skål, vend mandelmel/fintblendede mandler i, tilsæt ægget og rør sammen til en ensartet creme.

Samling, sukkerlage og æblefyld:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Flyt forsigtigt bagepapiret med tærteringen og mørdejen fra skærebrættet og over på bagepladen. Fordel frangipanecremen på mørdejsbunden. Bring vand og sukker i kog i en lille gryde, og lad det småkoge et øjeblik, til sukkeret er opløst. Fordel rabarberstykker på frangipanecremen. Pensl rabarberstykkerne med sukkerlage og drys med mandelsplitter. Bag tærten i ca. 30-35 min.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Æltefrie koldhævede boller
Next Post: Mandelkage med hvid chokolade cremeux og bagte rabarber »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Marianne Møller Jensen skriver

    27. april 2020 kl. 15:02

    God rabarbertærte, nem at lave.

  2. Anne au Chocolat skriver

    28. april 2020 kl. 21:23

    Tak Marianne 🙂

  3. Marie skriver

    28. maj 2020 kl. 12:32

    Ser vildt lækker ud! Kunne man ikke bare bage den i en tærteform? Hvis nu man har sådan en, men man ikke ejer en bagering 😉 Eller bliver bunden anderledes af at være i en form?

  4. Anne au Chocolat skriver

    8. juni 2020 kl. 13:04

    Kære Marie,
    Jeg beklager det lidt sene svar. Jo det kan du tro 🙂 Så ville jeg nok forbage/blindbage bunde lidt først dog.
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap