Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Rabarbertærte med frangipane

25. april 2020 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

Det er alt for længe siden, jeg har bagt en tærte, så det blev der lavet om på i dag, da jeg lavede denne forårslækre smørsprøde tærte med økologiske rabarber og mandelfrangipane. Serveret afkølet, men nybagt med vaniljeis til i de sødeste venners solstrålende have (med afstand). Ren balsam for sjælen – kagelykke og forsigtigt vennegensyn.  

Rabarbertærte med frangipane
6-8 pers

Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 nip salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme

Frangipane:
80 g smør, blødt
80 g sukker
80 g mandelmel (eller fintblendede mandler)
1 æg

Sukkerlage og rabarberfyld:
20 g vand
20 sukker
300 g rabarber, skyllet og skåret i stykker à 3-4 cm.

Mandelsplitter

Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner brødkrummer. Saml hurtigt dejen med æggeblommen i røremaskinen til en kugle. (Man kan også lave mørdejen med hænderne i en skål). Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskabet i 30 min. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Læg et stykke bagepapir på et skærebræt, der er plads til i køleskabet. (Man kan også bage direkte på en perforeret bageplade – det gør jeg faktisk, men det er langt fra alle, som har sådan en plade:)). Placér en rund, perforereret tærtering på 20,5 cm på bagepapiret og beklæd både bunden (bagepapiret) og kanterne (ringen) med mørdejen. Stil den herefter på køl, mens frangipanen laves.

Frangipane:
Pisk smør og sukker godt sammen i en skål, vend mandelmel/fintblendede mandler i, tilsæt ægget og rør sammen til en ensartet creme.

Samling, sukkerlage og æblefyld:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Flyt forsigtigt bagepapiret med tærteringen og mørdejen fra skærebrættet og over på bagepladen. Fordel frangipanecremen på mørdejsbunden. Bring vand og sukker i kog i en lille gryde, og lad det småkoge et øjeblik, til sukkeret er opløst. Fordel rabarberstykker på frangipanecremen. Pensl rabarberstykkerne med sukkerlage og drys med mandelsplitter. Bag tærten i ca. 30-35 min.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Æltefrie koldhævede boller
Next Post: Mandelkage med hvid chokolade cremeux og bagte rabarber »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Marianne Møller Jensen skriver

    27. april 2020 kl. 15:02

    God rabarbertærte, nem at lave.

  2. Anne au Chocolat skriver

    28. april 2020 kl. 21:23

    Tak Marianne 🙂

  3. Marie skriver

    28. maj 2020 kl. 12:32

    Ser vildt lækker ud! Kunne man ikke bare bage den i en tærteform? Hvis nu man har sådan en, men man ikke ejer en bagering 😉 Eller bliver bunden anderledes af at være i en form?

  4. Anne au Chocolat skriver

    8. juni 2020 kl. 13:04

    Kære Marie,
    Jeg beklager det lidt sene svar. Jo det kan du tro 🙂 Så ville jeg nok forbage/blindbage bunde lidt først dog.
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap