Det vrimler med små aromatiske skovjordbær i både vores sommerhushave og rækkehushave. Men man skal være hurtig, hvis man har i sinde at bruge dem i kager, da der er små jordbærtyve på spil. Og de er hurtigere end mig til at hapse dem ♥ I morges lykkedes det mig dog at plukke en lille skålfuld, som var nok til denne forholdsvis lille tærte her på 12 cm i diameter. Fyldt med saftig pistacie-frangipane og vaniljesød flødeskum – simpel velsmag, simpelthen! Hvis I har mange skovjordbær (eller bare ønsker at lave den med almindelige jordbær) kan I gange opskriften med tre og bruge en tærteform/ring på 20,5 cm i diameter. I får den fulde opskrift på mørdej her, da det er svært at lave mindre. Men resten af dejen kan snildt fryses til en anden gang.
Skovjordbærtærte med pistacie-frangipane og chantilly creme
1 lille tærte (2-4 personer)
Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 nip salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme
Pistacie-frangipane:
25 g usaltede pistacier
25 g sukker
25 g smør, blødt
1/2 æg
Chantilly creme:
50 ml fløde
5 g flormelis
Korn af 1/4 vaniljestang
Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner revet parmesan. Saml hurtigt dejen med æggeblommen i røremaskinen til en kugle (man kan også sagtens lave mørdejen med hænderne i en skål). Dæk dejen til, og lad den hvile på køl i 30 min. Tag en tredjedel dej fra til tærten (og frys resten af dejen eller brug hele portionen, hvis du laver én stor tærte, som beskrevet ovenfor). Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Beklæd den lille tærteform (12 cm i diameter) med dejen og stil den på køl, imens pistacie-frangipane laves. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
Pistacie-frangipane:
Blend pistacierne helt fint i en minihakker og tilsæt sukker og smør. Tilsæt tilsidst ægget. (Det kan også laves sådan: Pisk smør og sukker godt sammen i en skål, vend helt finthakkede pistacierne i, tilsæt ægget og rør sammen til en ensartet creme). Fordel pistacie-frangipane på mørdejsbunden. Bag tærten i ca. 20 minutter. Køl tærten helt af.
Chantilly:
Pisk fløde, flormelis og vanilje til en let skum og fordel på pistacie-francipanen.
Pynt med skovjordbær og lidt ekstra hakkede pistacier og server straks. Tærten kan også pyntes et par timer i forvejen og opbevares på køl til servering.
Skriv et svar