E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Bedstefars skæg kage med pistacier og ribs

1. juli 2019 af Anne au Chocolat 3 kommentarer

Juli måned starter godt med denne bedstefars skæg kage i moderne klæder. Eller sommerklæder? I hvert fald er den fyldt med syrligt søde ribs fra vores have, og bunden er blevet forkælet med knasende aromatiske pistacier og citron. Perfekt til eftermiddagskaffen på terrassen, altanen eller på et tæppe i haven.

Jeg høstede resten af bærrene på vores lille ribsbusk til denne kage, og derfor blev det en lidt lille – men lækker! – sag. Men opskriften kan jo snildt ganges op ♥

Bedstefars skæg kage med pistacier og ribs
6-8 personer

Kagedej:
60 g smør, blødt
60 g sukker
1 æggeblomme
75 g mel
1/4 tsk bagepulver
1/2 dl mælk
25 g usaltede pistacier, fintblendet
1/4 citron, fintrevet skal af

Ribsfyld:
90 g ribs
10 g sukker

Marengs:
1 æggehvide
50 g sukker

Bageform:
Springform 18 cm (reklamelink)

Kagebund:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk smør og sukker godt sammen i en skål. Tilsæt derefter æggeblommen. Sigt mel og bagepulver sammen og rør det i kagedejen sammen med mælken. Rør til dejen er ensartet. Vend pistacier og citronskal i dejen. Kom dejen i en smurt springform (18 cm) beklædt med bagepapir og bag kagen i 15 minutter. Tag kagen ud af ovnen og skru op til 200 grader varmluft.

Ribsfyld:
Vend ribs med sukker og fordel på kagebunden.

Marengs:
Pisk æggehviden stiv i en ren skål, og tilsæt sukkeret lidt ad gangen, indtil der dannes en fin marengs. Fordel marengs på kagebunden med ribs. Bag kagen i 12 minutter, til den er gylden.

Lad kagen køle af i formen og nyd den derefter.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Skovjordbærtærte med pistacie-frangipane og chantilly creme
Next Post: Jordbærlagkage »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Stine skriver

    15. juli 2019 kl. 06:38

    Kagen er uden tvivl bedst, når den er nybagt, men kan den bages dagen før?

  2. Gerli skriver

    1. august 2019 kl. 14:18

    Such a simple but delicious cake! Love recipes where I can use red currants from our garden 🙂

  3. Anne au Chocolat skriver

    5. august 2019 kl. 21:30

    Kære Stine,
    Jeg er ked af det lidt sene svar – har holdt sommerferie.
    Det kan godt bages dagen før, vil jeg mene!
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap