Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Bedstefars skæg kage med pistacier og ribs

1. juli 2019 af Anne au Chocolat 3 kommentarer

Juli måned starter godt med denne bedstefars skæg kage i moderne klæder. Eller sommerklæder? I hvert fald er den fyldt med syrligt søde ribs fra vores have, og bunden er blevet forkælet med knasende aromatiske pistacier og citron. Perfekt til eftermiddagskaffen på terrassen, altanen eller på et tæppe i haven.

Jeg høstede resten af bærrene på vores lille ribsbusk til denne kage, og derfor blev det en lidt lille – men lækker! – sag. Men opskriften kan jo snildt ganges op ♥

Bedstefars skæg kage med pistacier og ribs
6-8 personer

Kagedej:
60 g smør, blødt
60 g sukker
1 æggeblomme
75 g mel
1/4 tsk bagepulver
1/2 dl mælk
25 g usaltede pistacier, fintblendet
1/4 citron, fintrevet skal af

Ribsfyld:
90 g ribs
10 g sukker

Marengs:
1 æggehvide
50 g sukker

Bageform:
Springform 18 cm (reklamelink)

Kagebund:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk smør og sukker godt sammen i en skål. Tilsæt derefter æggeblommen. Sigt mel og bagepulver sammen og rør det i kagedejen sammen med mælken. Rør til dejen er ensartet. Vend pistacier og citronskal i dejen. Kom dejen i en smurt springform (18 cm) beklædt med bagepapir og bag kagen i 15 minutter. Tag kagen ud af ovnen og skru op til 200 grader varmluft.

Ribsfyld:
Vend ribs med sukker og fordel på kagebunden.

Marengs:
Pisk æggehviden stiv i en ren skål, og tilsæt sukkeret lidt ad gangen, indtil der dannes en fin marengs. Fordel marengs på kagebunden med ribs. Bag kagen i 12 minutter, til den er gylden.

Lad kagen køle af i formen og nyd den derefter.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Skovjordbærtærte med pistacie-frangipane og chantilly creme
Next Post: Jordbærlagkage »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Stine skriver

    15. juli 2019 kl. 06:38

    Kagen er uden tvivl bedst, når den er nybagt, men kan den bages dagen før?

  2. Gerli skriver

    1. august 2019 kl. 14:18

    Such a simple but delicious cake! Love recipes where I can use red currants from our garden 🙂

  3. Anne au Chocolat skriver

    5. august 2019 kl. 21:30

    Kære Stine,
    Jeg er ked af det lidt sene svar – har holdt sommerferie.
    Det kan godt bages dagen før, vil jeg mene!
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap