E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Jordbærlagkage

5. juli 2019 af Anne au Chocolat 10 kommentarer

At sætte tænderne i denne jordbærlagkage er som at tage en bid af sommeren.

Den byder på fnuglettte lagkagebunde lagt sammen med en silkeblød, luftig & sødmefuld jordbærmousse omringet af marcipan samt Dulcey ganache og masser af friske jordbær på toppen.

En række delikate smagsudtryk i fineste forening.

I kan tro, at den har bragt stor lykke herhjemme i dag!

Jordbærlagkage
8 personer

Lagkagebunde:
2 æg, stuetempererede
75 g sukker
35 g mel
1/2 tsk bagepulver
40 g mandelmel

Jordbærmousse:
250 g jordbær, friske eller frosne, skåret i mindre stykker
80 g sukker
½ vaniljestang, korn af
2 blade husblas
3 dl piskefløde

Dulcey ganache
100 g Dulcey 32% fra Valrhona (reklamelink)
50 ml piskefløde
5 g glukosesirup

Marcipanbånd:
100 g marcipan
50 g flormelis
10 g glukosesirup

Pynt:
Jordbær
Evt. skovjordbær
Dulcey perler (reklamelink)

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Lagkagebunde:
Forvarm ovnen til 185 grader varmluft. Beklæd en smurt springform (18 cm i diameter) med bagepapir. Pisk de stuetempererede æg og sukker til en let og meget luftig æggesnaps i minimum 5 minutter, så brug gerne en røremaskine, hvis du har sådan én. Sigt mel og bagepulveret ned i æggesnapsen, og vend det hele forsigtigt rundt uden at slå for meget luft ud af kagedejen. Vend tilsidst mandelmel i. Hæld dejen i springformen, og bag i ca. 20 minutter i ovnen. Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle af på en rist i 30 minutter. Tag den ud af formen. Lad kagen køle helt af.

Jordbærmousse:
Kom jordbær, sukker og vaniljekorn og -stang i en gryde og bring i kog. Lad det småsimre i 3-5 minutter. Udblød i mellemtiden husblas i koldt vand. Hæld jordbærrene i en sigte over en skål og si al saften fra. Vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme jordbærsaft. Lad saften køle af til håndvarm. Pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i jordbærsaften ad 2-3 gange.

Samling:
Brug en savtakket kniv til at dele lagkagebunden i to. Rengør springformens kanter og beklæd bunden med bagepapir på ny og kom første bund ned i springformen igen. Beklæd kanten med kageplast og sørg for, at det bliver stukket godt ned mellem springformens kant og lagkagebundens kant hele vejen rundt. Kom jordbærrene fra sigten oven på bunden. Hæld derefter jordbærmoussen på. Kom sidste lagkagebund på toppen. Dæk springformen til med husholdningsfilm, og lad lagkagen hvile på køl natten over.

Marcipanbånd:
Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup sammen. Og rul den ud i et langt bånd, som passer til kagens højde samt omkreds på et bord drysset med lidt ekstra flormelis.

Dulcey ganache:
Hak Dulcey chokoladen helt fint, og kom den i en skål. Varm piskefløde og glukosesirup op til kogepunktet i en lille gryde. Hæld den varme fløde over chokoladen. Lad det stå i to minutter, og rør derefter med en gummidejskraber i midten af skålen med cirkelrunde bevægelser, indtil der dannes en sammenhængende kerne. Rør, til al fløden er blandet med chokoladen. Lad ganachen stå i 3-5 minutter.

Afpyntning og servering:
Åbn springformen og fjern kageplasten. Placer lagkagen på et serveringsfad. Rul marcipanbåndet rundt om kagen. Pynt toppen med ganache, jordbær og Dulcey perler. Server lagkagen nu eller stil den tilbage på køl et par timer inden servering.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Bedstefars skæg kage med pistacier og ribs
Next Post: De bedste luksus træstammer »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Hanne Møller Kudsk skriver

    9. juli 2019 kl. 09:52

    Hej.
    Kan jeg bruge hindbær i stedet for jordbær, og i så fald vil det så bare være samme mængde?
    Vil marcipan stadig gå godt med hindbær, eller vil chokoladekant være at foretrække?

    Vh
    Hanne Møller Kudsk

  2. Anne au Chocolat skriver

    12. juli 2019 kl. 09:23

    Kære Hanne,
    Ja det vil du sagtens! Og samme mængde 🙂
    Jeg elsker personligt kombinationen af hindbær og marcipan, men chokoladekant lyder også skønt.
    Kh Anne

  3. Ilse skriver

    19. juli 2019 kl. 10:33

    Den kunne jeg godt tænke mig at lave, men gerne til 12-14 personer 😉 Tror du jeg gange opskriften en halv gang op og bruge en 24 cm form og få et godt resultat 😏

  4. Anne au Chocolat skriver

    5. august 2019 kl. 21:28

    Kære Ilse,
    Jeg beklager det sene svar – har holdt sommerferie.
    Jeg ville fordoble opskriften 🙂

  5. susanna skriver

    18. august 2019 kl. 17:20

    Tak for opskrift. Har serveret jordbærlagkagen i dag og det var en stor succes. Virkelig lækker selvom den slet ikke blev nær så flot som på billederne 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    19. august 2019 kl. 14:09

    Kære Susanna,
    Det er jeg glad for at høre 🙂

  7. Malene skriver

    1. maj 2020 kl. 17:13

    Hej Anne hvis jeg kun har springform på 22 el 24 – hvad vil du anbefale jeg gør i forhold til mængden på opskriften?
    Vh Malene

  8. Malene skriver

    1. maj 2020 kl. 17:14

    Hej Anne hvis jeg kun har springform på 22 el 24 – hvad vil du anbefale jeg gør i forhold til mængden på opskriften?
    Vh Malene ø

  9. Anne au Chocolat skriver

    3. maj 2020 kl. 12:02

    Kære Malene,
    Så vill jeg gange opskriften med 2 og bruge springformen på 22 cm.
    Kh Anne

  10. Astrid skriver

    25. juni 2021 kl. 22:06

    Hej Anne

    Min datter fylder et år på mandag, og jeg tænker at denne kage er oplagt som fødselsdagskage. Forhåbentlig i haven med høj sol☺️ Jeg vil spørge om du kan foreslå et alternativ til Dulchey chokoladen? Jeg tror ikke jeg når at få fat i denne. Kan jeg mon bruge almindelig mælkechokolade eller hvid chokolade i stedet?
    Kh. Astrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Små glimt af dejlige stunder med sommersød morge Små glimt af dejlige stunder med sommersød morgenmad og ditto eftermiddagssnack, velsmagende og hyggelig skovtur i det grønne, madpakkehittet, og aftendyp i fjorden 🌞🌿❤️💦
Romkugler + rabarbersnitter på vej 💕 Det blive Romkugler + rabarbersnitter på vej 💕 Det bliver en sød Pinsesøndag 🌞🤗
Nybagte weekendboller, aftenbadetur, citronmelisse Nybagte weekendboller, aftenbadetur, citronmelisse i fuld flor, snack i haven og chokoladegaver fra min mand ❤️

God pinse 🌞
En skål morgenmadslykke og et solskinsglimt af vo En skål morgenmadslykke og et solskinsglimt af vores jordbærblomster🍓 Græsk yoghurt med vaniljebagte rabarber fra haven, syltetøj af jordbær, solbær og rabarber (også fra haven via fryseren) og en lille portion musli lavet, mens ovnen alligevel var varm fra rabarberne. + banan og mynte fra haven🌿

Når morgenmad smager som dessert 😍
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap