Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

De bedste luksus træstammer

9. august 2019 af Anne au Chocolat 6 kommentarer

Så er bloggens sommerferiepause forbi, og jeg serverer de lækreste træstammer for jer i dag, som byder på masser af saftig chokoladesmag, aromatisk rom og sødmefuld marcipan i den allerfineste forening. En virkelig god måde at bruge en rest chokoladekage (her brownie) på – hvis den slags forekommer hos jer:)

Hvad har været den bedste dessert, is eller kage, I har sat tænderne i denne sommer? Fortæl ♥

Træstammer
4 stk

Træstammefyld
250 g brownie, brækket i mindre stykker
50 g hindbærsyltetøj (solbær- og brombærsyltetøj kan også bruges)
15 g mørk rom, gerne Zacapa rom
15 g kakaopulver

Marcipanovertræk:
140 g marcipan
70 g flormelis
15 g glukosesirup

Pynt:
40 g god mørk chokolade chokolade
Tørrede spiselige blomster

Træstammefyld:
Rør alle ingredienser sammen til en helt ensartet masse og stil massen på køl i en times tid eller i fryseren i 10-15 minutter og tril derefter til en pølse på ca. 2,5 cm i diameter.

Marcipanbånd:
Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup sammen. Og rul den ud i samme længde som pølsen på et bord drysset med lidt ekstra flormelis. Beklæd pølsen med marcipan, og skær den ud i 4 stykker.

Chokoladepynt:
Hak chokoladen og smelt den i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Rør undervejs. Dyp træstamme-enderne i chokoladen. Pensl lidt chokolade på toppen og drys med tørrede blomster. Stil træstammerne på køl til de skal spises.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Jordbærlagkage
Next Post: Snitter med kirsebær, jordbær, nektarin og crumbletop »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Fru rasmussen skriver

    11. august 2019 kl. 07:48

    Lavede mine egne luksus træstammer og de vakte stor glæde i familien. Tak for lækker opskrift

  2. Anne au Chocolat skriver

    11. august 2019 kl. 19:55

    Kære Fru rasmussen
    SÅ dejligt at høre, tak!
    Kh Anne

  3. Kristina skriver

    11. august 2019 kl. 20:44

    Hej Anne. Hvad kan man bruge, hvis man ikke har en rest kage? Har hørt at nogen bruger der der “billige” købekager som fyld til romkugler og træstammer?🤔

  4. Anne au Chocolat skriver

    12. august 2019 kl. 09:39

    Kære Kristina,
    Jeg ville nok bruge en chokoladesandkage, som kan købes i de fleste supermarkeder tror jeg 🙂 Og så evt. tilføje lidt revet marcipan for at sikre saftigheden 🙂
    Kh Anne

  5. Madelskeren skriver

    22. august 2019 kl. 12:41

    Som en absolut træsteamme-elsker bliver de her simpelthen nødt til at prøves. Har aldrig selv lavet dem, så det er måske på tide at prøve.

    Har dog altid undret mig over, om massen i træstammer og trøfler/romkugler er ens – kan du svare på det? 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    22. august 2019 kl. 18:36

    Kære Madelskeren,
    Dem må du prøve! Jeg plejer at bruge samme masse 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap