E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

De bedste luksus træstammer

9. august 2019 af Anne au Chocolat 6 kommentarer

Så er bloggens sommerferiepause forbi, og jeg serverer de lækreste træstammer for jer i dag, som byder på masser af saftig chokoladesmag, aromatisk rom og sødmefuld marcipan i den allerfineste forening. En virkelig god måde at bruge en rest chokoladekage (her brownie) på – hvis den slags forekommer hos jer:)

Hvad har været den bedste dessert, is eller kage, I har sat tænderne i denne sommer? Fortæl ♥

Træstammer
4 stk

Træstammefyld
250 g brownie, brækket i mindre stykker
50 g hindbærsyltetøj (solbær- og brombærsyltetøj kan også bruges)
15 g mørk rom, gerne Zacapa rom
15 g kakaopulver

Marcipanovertræk:
140 g marcipan
70 g flormelis
15 g glukosesirup

Pynt:
40 g god mørk chokolade chokolade
Tørrede spiselige blomster

Træstammefyld:
Rør alle ingredienser sammen til en helt ensartet masse og stil massen på køl i en times tid eller i fryseren i 10-15 minutter og tril derefter til en pølse på ca. 2,5 cm i diameter.

Marcipanbånd:
Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup sammen. Og rul den ud i samme længde som pølsen på et bord drysset med lidt ekstra flormelis. Beklæd pølsen med marcipan, og skær den ud i 4 stykker.

Chokoladepynt:
Hak chokoladen og smelt den i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Rør undervejs. Dyp træstamme-enderne i chokoladen. Pensl lidt chokolade på toppen og drys med tørrede blomster. Stil træstammerne på køl til de skal spises.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Jordbærlagkage
Next Post: Snitter med kirsebær, jordbær, nektarin og crumbletop »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Fru rasmussen skriver

    11. august 2019 kl. 07:48

    Lavede mine egne luksus træstammer og de vakte stor glæde i familien. Tak for lækker opskrift

  2. Anne au Chocolat skriver

    11. august 2019 kl. 19:55

    Kære Fru rasmussen
    SÅ dejligt at høre, tak!
    Kh Anne

  3. Kristina skriver

    11. august 2019 kl. 20:44

    Hej Anne. Hvad kan man bruge, hvis man ikke har en rest kage? Har hørt at nogen bruger der der “billige” købekager som fyld til romkugler og træstammer?🤔

  4. Anne au Chocolat skriver

    12. august 2019 kl. 09:39

    Kære Kristina,
    Jeg ville nok bruge en chokoladesandkage, som kan købes i de fleste supermarkeder tror jeg 🙂 Og så evt. tilføje lidt revet marcipan for at sikre saftigheden 🙂
    Kh Anne

  5. Madelskeren skriver

    22. august 2019 kl. 12:41

    Som en absolut træsteamme-elsker bliver de her simpelthen nødt til at prøves. Har aldrig selv lavet dem, så det er måske på tide at prøve.

    Har dog altid undret mig over, om massen i træstammer og trøfler/romkugler er ens – kan du svare på det? 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    22. august 2019 kl. 18:36

    Kære Madelskeren,
    Dem må du prøve! Jeg plejer at bruge samme masse 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap