Betalt samarbejde med Baileys
Jeg har glædet mig helt vildt til at dele opskriften på denne suverænt lækre sommerkage med jer. Den er lavet med Baileys Strawberries & Cream, som virkelig fint kombinerer den klassiske cremede Baileys smag med forfriskende, modne jordbær og aromatisk vanilje. Hvis I kan lide en iskold Bailey, så er jeg stensikker på, at I vil elske denne. Jeg læste et sted, at man kunne hælde den direkte over en kugle vaniljeis… mums! Jeg har allerede luret, at Baileys Strawberries & Cream er en genial ingrediens af bruge i det søde sommerkøkken – til kage, dessert, is og fyldte chokolader. I kan tro, at jeg har mange gode idéer allerede! Hvad med jer? Hvad kunne I have lyst til at kreere med denne jordbær Baileys?:)
Kagen her byder på en konfektagtig, saftig bund med et tvist af citron og et sprødt knase-lag, toppet med den lækreste, lette, luftige og silkebløde mousse, som byder på masser af jordbær, fløde og vanilje, der passer perfekt til den sødmefulde, hyggelige og ret så overdådige Baileys Strawberries & Cream, som man tydeligt smager i kagen. Kagen er forkælet med masser af friske jordbær på toppen og lidt ekstra knas i form af krystalliseret hvid chokolade på siderne.
Jeg har kæmpe optur over denne kage. Smagen af sød sommer. Jeg har kun en opfordring til jer: Lav den og nyd den!
Sommersød jordbærmoussekage med Baileys Strawberries & Cream
8 personer
Kagebund:
50 g hasselnødder
50 g smør
50 g hvid chokolade
1 æg
40 g sukker
Fintrevet skal af ½ øko. citron
1 nip salt
Sprødt lag:
30 g hvid chokolade
6 g cornflakes
Jordbærmousse med Baileys Strawberries & Cream:
225 g jordbær, friske eller frosne
80 g sukker
½ vaniljestang, korn af
2 blade husblas
1 dl Baileys Strawberries & Cream
2 dl piskefløde
Krystalliseret hvid chokolade:
50 g hvid chokolade
50 g sukker
50 ml vand
Pynt:
Masser af friske jordbær
Kagebund:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Blend hasselnødderne helt fint i en minihakker eller blender. Smelt smør i en gryde. Finthak den hvide chokolade. Tag gryden af varmen, og tilsæt den hakkede chokolade. Rør godt rundt, så chokoladen smelter helt sammen med smørret. Køl chokoladeblandingen af. Pisk æg, sukker og salt til let og luftig konsistens i en skål. Tilsæt revet citronskal. Tilsæt blandingen af hvid chokolade og smør til den luftige æggeblanding lidt ad gangen under omrøring. Vend de blendede hasselnødder i. Hæld dejen i en rund springform (18 cm i diameter) beklædt med bagepapir, og bag kagen i ovnen i ca. 20 minutter. Køl kagen af.
Sprødt lag:
Smelt den hvide chokolade i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved lav effekt (rør undervejs). Tag chokoladen af varmen og tilsæt de letknuste cornflakes under omrøring. Fordel på den afkølede kage. Stil på køl.
Jordbærmousse med Baileys Strawberries & Cream:
Kom jordbær, sukker og vaniljekorn og -stang i en gryde og bring i kog. Lad det småsimre i 5 minutter. Udblød i mellemtiden husblas i koldt vand. Hæld jordbærrene i en sigte over en skål og si al saften fra. Vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme jordbærsaft. Lad saften køle af til håndvarm. Tilsæt Strawberries & Cream – og stavblend gerne hurtigt for at få en helt ensartet konsistens. Pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i jordbærsaften ad 2-3 omgange. Fordel moussen på det sprøde lag og kagebunden. Kom hellere end gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler moussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet en håndfuld timer, til moussen har sat sig.
Krystalliseret hvid chokolade:
Hak den hvide chokolade ultrafint og kom den i en skål. Kom sukker og vand i en gryde og varm det op til en sukkersirup med en temperatur på 135 grader. Tilsæt sukkersiruppen til den hvide chokolade i en tynd stråle og pisk kraftigt samtidigt. Brug piskeris eller elpisker og forsæt med at piske, indtil den hvide chokolade krystalliserer, og forvandles til små knasende sprøde kugler. Hæld den krystalliserede hvide chokolade ud på et stykke bagepapir til afkøling (Man kan næsten ikke lave en mindre portion end denne, men opbevar resten af den krystalliserede hvide chokolade i en lufttæt beholder og brug den til at pynte andre kager og desserter med).
Anretning:
Hvis kagen har været i fryseren, så tag springformen af, fjern kageplasten og stil kagen på et serveringsfad. Stil den i køleskabet i et par timer, så den kan tø langsomt op. Hvis den bare har været på køl i en håndfuld timer, kan den stilles direkte på et fad og pyntes med masser af jordbær og krystalliseret hvid chokolade rundt på kanten. Nyd kagen helt kold.
Husk at drikke ansvarligt!
#Reklame
Skriv et svar