E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Sommersød jordbærmoussekage med Baileys Strawberries & Cream

20. maj 2019 af Anne au Chocolat Skriv kommentar


Betalt samarbejde med Baileys

Jeg har glædet mig helt vildt til at dele opskriften på denne suverænt lækre sommerkage med jer. Den er lavet med Baileys Strawberries & Cream, som virkelig fint kombinerer den klassiske cremede Baileys smag med forfriskende, modne jordbær og aromatisk vanilje.  Hvis I kan lide en iskold Bailey, så er jeg stensikker på, at I vil elske denne. Jeg læste et sted, at man kunne hælde den direkte over en kugle vaniljeis… mums! Jeg har allerede luret, at Baileys Strawberries & Cream er en genial ingrediens af bruge i det søde sommerkøkken –  til kage, dessert, is og fyldte chokolader. I kan tro, at jeg har mange gode idéer allerede! Hvad med jer? Hvad kunne I have lyst til at kreere med denne jordbær Baileys?:)

Kagen her byder på en konfektagtig, saftig bund med et tvist af citron og et sprødt knase-lag, toppet med den lækreste, lette, luftige og silkebløde mousse, som byder på masser af jordbær, fløde og vanilje, der passer perfekt til den sødmefulde, hyggelige og ret så overdådige Baileys Strawberries & Cream, som man tydeligt smager i kagen. Kagen er forkælet med masser af friske jordbær på toppen og lidt ekstra knas i form af krystalliseret hvid chokolade på siderne.

Jeg har kæmpe optur over denne kage. Smagen af sød sommer. Jeg har kun en opfordring til jer: Lav den og nyd den!

Sommersød jordbærmoussekage med Baileys Strawberries & Cream
8 personer

Kagebund:
50 g hasselnødder
50 g smør
50 g hvid chokolade
1 æg
40 g sukker
Fintrevet skal af ½ øko. citron
1 nip salt

Sprødt lag:
30 g hvid chokolade
6 g cornflakes

Jordbærmousse med Baileys Strawberries & Cream:
225 g jordbær, friske eller frosne
80 g sukker
½ vaniljestang, korn af
2 blade husblas
1 dl Baileys Strawberries & Cream
2 dl piskefløde

Krystalliseret hvid chokolade:
50 g hvid chokolade
50 g sukker
50 ml vand

Pynt:
Masser af friske jordbær

Kagebund:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Blend hasselnødderne helt fint i en minihakker eller blender. Smelt smør i en gryde. Finthak den hvide chokolade. Tag gryden af varmen, og tilsæt den hakkede chokolade. Rør godt rundt, så chokoladen smelter helt sammen med smørret. Køl chokoladeblandingen af. Pisk æg, sukker og salt til let og luftig konsistens i en skål. Tilsæt revet citronskal. Tilsæt blandingen af hvid chokolade og smør til den luftige æggeblanding lidt ad gangen under omrøring. Vend de blendede hasselnødder i. Hæld dejen i en rund springform (18 cm i diameter) beklædt med bagepapir, og bag kagen i ovnen i ca. 20 minutter. Køl kagen af.

Sprødt lag:
Smelt den hvide chokolade i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved lav effekt (rør undervejs). Tag chokoladen af varmen og tilsæt de letknuste cornflakes under omrøring. Fordel på den afkølede kage. Stil på køl.

Jordbærmousse med Baileys Strawberries & Cream:
Kom jordbær, sukker og vaniljekorn og -stang i en gryde og bring i kog. Lad det småsimre i 5 minutter. Udblød i mellemtiden husblas i koldt vand. Hæld jordbærrene i en sigte over en skål og si al saften fra. Vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme jordbærsaft. Lad saften køle af til håndvarm. Tilsæt Strawberries & Cream – og stavblend gerne hurtigt for at få en helt ensartet konsistens. Pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i jordbærsaften ad 2-3 omgange. Fordel moussen på det sprøde lag og kagebunden. Kom hellere end gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler moussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet en håndfuld timer, til moussen har sat sig.

Krystalliseret hvid chokolade:
Hak den hvide chokolade ultrafint og kom den i en skål. Kom sukker og vand i en gryde og varm det op til en sukkersirup med en temperatur på 135 grader. Tilsæt sukkersiruppen til den hvide chokolade i en tynd stråle og pisk kraftigt samtidigt. Brug piskeris eller elpisker og forsæt med at piske, indtil den hvide chokolade krystalliserer, og forvandles til små knasende sprøde kugler. Hæld den krystalliserede hvide chokolade ud på et stykke bagepapir til afkøling (Man kan næsten ikke lave en mindre portion end denne, men opbevar resten af den krystalliserede hvide chokolade i en lufttæt beholder og brug den til at pynte andre kager og desserter med).

Anretning:
Hvis kagen har været i fryseren, så tag springformen af, fjern kageplasten og stil kagen på et serveringsfad. Stil den i køleskabet i et par timer, så den kan tø langsomt op. Hvis den bare har været på køl i en håndfuld timer, kan den stilles direkte på et fad og pyntes med masser af jordbær og krystalliseret hvid chokolade rundt på kanten. Nyd kagen helt kold.

Husk at drikke ansvarligt!

#Reklame

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Fire fabelagtige rabarberopskrifter
Next Post: Brownie med saltkaramel og chokoladeganache »

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap