E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Brownie med saltkaramel og chokoladeganache

22. maj 2019 af Anne au Chocolat 23 kommentarer

Denne brownie lavede jeg til en helt særlig pige, som elsker “chokolade, karamel og mere chokolade”. En fudgy brownie, toppet med en chewy saltkaramel og en smeltende-på-tungen lækker chokoladeganache. (Chokolade)kagekærlighed i reneste form ♥

Brownie med saltkaramel og chokoladeganache
16 stk (og en masse dejlige kanter)

Brownie:
200 g smør
200 g god mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona (reklamelink)
125 g mel
3 æg
265 g sukker
1/3 tsk salt

Saltkaramel:
150 g sukker
200 ml piskefløde
1 nip salt
20 g smør

Ganache:
150 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona (reklamelink)
150 ml piskefløde
15 g glukosesirup

Pynt:
Krystalliseret hvid chokolade
Dulcey perler (reklamelink)

Brownie:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde, sluk for varmen og kom straks den hakkede mørke chokolade i, og lad den smelte sammen med smørret. Køl lidt af. Pisk mel, æg, sukker og salt til luftig konsistens i en skål, og rør langsomt smør- og chokoladeblandingen i under omrøring. Hæld browniedejen i en kvadratisk form (22 cm x 22 cm) beklædt med bagepapir og bag den i ca. 25 minutter. Køl helt af.

Saltkaramel:
Smelt sukker til en lysebrun karamel ved medium varme i en stor tykbundet gryde i et ikke alt for tykt lagt, så sukkeret karamelliseres jævnt. Opvarm imens fløden i en anden gryde. Tag den karamelliserede sukker af varmen, tilsæt straks den varme fløde lidt ad gangen og rør godt til med et piskeris. Hvis der kommer lidt sukkerklumper i karamellen, så fortvivl ej. Rør blot videre i karamellen ved svag varme, indtil sukkeret er opløst i karamellen. Smag til med salt og tilsæt smør . Lad karamellen køle af i et par minutter og hæld den over brownien. Sæt den på køl i 45 minutter og lav ganachen i mens.

Ganache:
Hak den mørke chokolade helt fint, og kom den i en skål. Varm piskefløden op til kogepunktet med glukosesirup og hæld over chokoladen. Lad det stå i 2 minutter, og rør derefter i cirkulære bevægelser fra midten med en dejskraber, indtil ganachen er fint homogen. Hæld ganachen oven på karamellen og drys med krystalliseret hvid chokolade og Dulcey perler.

Lad brownien sætte sig på køl i 2-3 timer inden servering. Og gerne natten over. Skær kanterne af (hak dem og put dem i vaniljeis eller nyd dem, som de er) og skær derefter brownies ud i små aflange firkanter.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Sommersød jordbærmoussekage med Baileys Strawberries & Cream
Next Post: Rabarber blondies med ganache »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Venterpaavinblog skriver

    22. maj 2019 kl. 22:14

    Øj, det er vel nok en smuk update af en klassiker!

  2. Jane Binderup skriver

    23. maj 2019 kl. 08:01

    Ihhhh hvor ser den bare skøn ud…. Elsker det hele, med hud & hår!!! ♥️

  3. Anne au Chocolat skriver

    23. maj 2019 kl. 16:39

    Hvor er du sød!!

  4. Anne au Chocolat skriver

    23. maj 2019 kl. 16:40

    Kære Jane, hvor er du sød!!

  5. Johanne skriver

    27. maj 2019 kl. 19:14

    Kan man bruge andet chokolade end det fra Valrhona? Tror ikke jeg kan nå at få det hjem inden kagen skal bruges 🙁

  6. Anne au Chocolat skriver

    30. maj 2019 kl. 20:41

    Kære Johanne,
    Jeg beklager det lidt sene svar. Ja du kan sagtens bruge en anden god chokolade:)

  7. Rikke skriver

    6. juni 2019 kl. 20:42

    Kan den fryses eller laves et par dage før ?

  8. Anne au Chocolat skriver

    6. juni 2019 kl. 20:49

    Begge dele!

  9. Iben skriver

    26. juni 2019 kl. 17:42

    Kan man undlade glukosesiruppen til ganachen? Det er ikke noget jeg ellers bruger, så vil helst undlade at skulle købe det 🙂

  10. Anne au Chocolat skriver

    1. juli 2019 kl. 13:08

    Kære Iben,
    Ja det tænker jeg godt, at du kan 🙂

  11. Martine skriver

    6. oktober 2019 kl. 20:07

    Hej Anne,
    Skal brownien virkelig bages med varmluft?
    Den ser hamrende lækker ud! 🙂

  12. Anne au Chocolat skriver

    7. oktober 2019 kl. 09:06

    Hej Martine,
    Ja jeg plejer altid at bage med varmluft, men du kan garanteret også bage den uden varmluft 🙂

  13. Mona skriver

    12. november 2019 kl. 15:33

    Der står “pisk mel, æg og sukker til luftig konsistens” men skal melet piskes med?? Så danner det da glutenstrenge? Eller mener du at det kun lige skal blandes sammen?

  14. Anne au Chocolat skriver

    15. november 2019 kl. 15:27

    Køre Mona,
    Det skal piskes godt sammen ja 🙂 Prøv!
    Kh Anne

  15. Louise skriver

    9. juni 2020 kl. 20:22

    Har du et alternativ til glukosesirup? 🙂

  16. Anne au Chocolat skriver

    12. juni 2020 kl. 09:30

    Honning – det kan også udelades fra ganachen 🙂

  17. Sidsel Maigaard Christensen skriver

    5. august 2020 kl. 06:17

    Hej Anne,
    Tror du det er muligt at lave Dulce Leche og bruge det som karamel i stedet?
    Mvh

  18. Anne au Chocolat skriver

    17. august 2020 kl. 11:48

    Kære Sidsel,
    Jeg beklager det sene sene svar. Ja det kan du sagtens!
    Kh Anne

  19. Amy skriver

    13. oktober 2020 kl. 15:00

    Ved du om man kan bruge glutenfri mel?

  20. Anne au Chocolat skriver

    21. oktober 2020 kl. 20:36

    Kære Amy,
    Jeg beklager det sene svar. Ja det tænker jeg godt 🙂

  21. Camille skriver

    1. juni 2021 kl. 09:21

    Kære Anne,
    Ville man kunne lave hele kagen færdig (inkl. både karamel og ganache), og lade den stå i køleskabet i 2 døgns tid? Eller skal den så hellere fryses ned? 🙂

    Mvh
    Camille

  22. Anne au Chocolat skriver

    14. juni 2021 kl. 09:41

    Kære Camilla,
    Jeg beklager det sene svar. Det kan du sagtens gøre 🙂

  23. Ane Kathrine Holt skriver

    24. august 2021 kl. 20:06

    Stadig en klar vinder…
    Har nu lavet den mange gange, og alle elsker den !!!
    “Desværre” synes sønnen også den altid skal med i skole”, men skidt, dejligt han har smag for kvalitet!

    Så tak for den !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Godaften ❤️ Som lovet kommer opskriften her på appelsinkagen✌🏻🍊🍋🍰 (Man kan også bruge en almindelig springform, men hold øje med bagetiden ☺️)

200 g marcipan
200 g sukker 
200 g smør, blødt
4 æg
100 g hvedemel
Fintrevet skal af 2 øko appelsiner

Til formen:
Smør
Hvedemel

Glasur:
Flormelis 
Citronsaft / appelsinsaft 

Pynt:
Usaltede pistacier og hvid chokolade 

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æg i et ad gangen. Vend derefter mel og fintrevet appelsinskal i. Forbered randformen: smør formen med smør og drys siderne med et lag mel. Hæld kagedejen i formen. Bag kagen i ovnen i ca. 30-40 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Vent 30 minutter med at vende kagen ud af randformen, så den er tilpas kølet af og ikke når at sætte sig fast igen. Pynt kagen med glasur, pistacier og hvid chokolade.
Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap