E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Rabarber blondies med ganache

3. juni 2019 af Anne au Chocolat 3 kommentarer

I går var jeg til baby-shower for min tvillingebrors søde kæreste Trine, som venter en lille pige om under to måneder. Det var så hyggelig en dag! Jeg glæder mig helt vildt til at opleve dem som forældre. At blive faster. At drengene får en kusine. Kærlighed i den reneste form ♥

Jeg havde taget disse sommerlækre rabarber blondies med til baby-shower. Lavet med rabarber fra vores sommerhushave. En saftig hvid chokolade blondie med små stykker af rabarber toppet med hvid chokolade ganache med en snert af rabarber og knasende krystalliseret hvid chokolade samt bagte rabarber og lidt tørrede rosenblade på toppen. Anrettet som små individuelle kager. Et hit!

Rabarber blondies med ganache
14 stk

Blondiebund:
200 g smør
200 g god hvid chokolade
3 æg
175 g sukker
125 g mel
1/4 tsk salt
150 g rabarber

Bagte rabarber:
200 g rabarber
80 g sukker
1 dl vand

Hvid chokolade ganache med rabarber:
150 g god hvid chokolade
50 g piskefløde
25 g rabarbersirup (fra de bagte rabarber)
evt. lidt rød frugtfarve

Pynt:
Krystalliseret hvid chokolade
Lidt tørrede rosenblade

Blondiebund:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde, tag gryden af varmen og tilsæt den hakkede hvide chokolade. Rør rundt til det er smeltet. Køl af. Pisk æg, sukker, mel og salt sammen til en let og luftig konsistens i en skål. Vend blandingen af smør og hvid chokolade i. Skær rabarberstænglerne i små stykker og kom dem i dejen. Hæld dejen i en firkant form  (ca. 22 x 22 cm) beklædt med bagepapir og bag i ca. 30 minutter. Køl helt af. Og opbevar på køl.

Bagte rabarber:
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Skær rabarberstænglerne i stykker à 4-5 cm længde, og kom dem i et ildfast fad. Drys med sukker og hæld vand over. Bag dem i ovnen i 12 minutter, til de er møre men stadig faste i det. Når rabarberne er bagt, hæld så forsigtigt rabarberlagen over i en lille gryde og reducer lagen til en sirup og hæld den tilbage over rabarberne (gem 25 g sirup til ganachen). Køl dem af og opbevar dem på køl, til de skal bruges.

Ganache:
Hak den hvide chokolade ultrafint, og kom den i en skål. Varm fløden og rabarbersirup op til kogepunktet og hæld det over den hvide chokolade. Lad det stå i 2 minutter, og rør derefter i cirkulære bevægelser fra midten med en dejskraber, indtil ganachen er homogen. Rør evt. lidt rød frugtfarve i. Hæl ganache over blondien og drys med lidt krystalliseret hvid chokolade. Lad den sætte sig på køl i et par timer.

Anretning:
Skær kanterne af og skær derefter blondien ud i små aflange firkanter. Pynt med en bagt rabarber på hver og lidt tørrede rosenblade.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Brownie med saltkaramel og chokoladeganache
Next Post: Nye lækre økologiske opskrifter til Dansukker »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Heidi skriver

    3. oktober 2019 kl. 22:14

    Hej,
    Vil du vurdere at denne kage er fryse egnet? Jeg skal nemlig bage til min datters dåb, og vil gerne finde nogle kager som kan forberedes på forhånd 😊
    Vh Heidi

  2. Anne skriver

    3. maj 2022 kl. 19:58

    Det ser lækkert ud. Kan den fryses hvis den skal lave en uge inden brug?

  3. Anne au Chocolat skriver

    9. maj 2022 kl. 08:57

    Kære Anne
    Ja det kan den 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap