E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Rabarber blondies med ganache

3. juni 2019 af Anne au Chocolat 3 kommentarer

I går var jeg til baby-shower for min tvillingebrors søde kæreste Trine, som venter en lille pige om under to måneder. Det var så hyggelig en dag! Jeg glæder mig helt vildt til at opleve dem som forældre. At blive faster. At drengene får en kusine. Kærlighed i den reneste form ♥

Jeg havde taget disse sommerlækre rabarber blondies med til baby-shower. Lavet med rabarber fra vores sommerhushave. En saftig hvid chokolade blondie med små stykker af rabarber toppet med hvid chokolade ganache med en snert af rabarber og knasende krystalliseret hvid chokolade samt bagte rabarber og lidt tørrede rosenblade på toppen. Anrettet som små individuelle kager. Et hit!

Rabarber blondies med ganache
14 stk

Blondiebund:
200 g smør
200 g hvid chokolade, gerne Peru 38% fra Elmelund Chocolatier Organic (reklamelink)
3 æg
175 g sukker
125 g mel
1/4 tsk salt
150 g rabarber

Bagte rabarber:
200 g rabarber
80 g sukker
1 dl vand

Hvid chokolade ganache med rabarber:
150 g hvid chokolade, gerne Peru 38% fra Elmelund Chocolatier Organic (reklamelink)
50 g piskefløde
25 g rabarbersirup (fra de bagte rabarber)
evt. lidt rød frugtfarve

Pynt:
Krystalliseret hvid chokolade
Lidt tørrede rosenblade

Blondiebund:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde, tag gryden af varmen og tilsæt den hakkede hvide chokolade. Rør rundt til det er smeltet. Køl af. Pisk æg, sukker, mel og salt sammen til en let og luftig konsistens i en skål. Vend blandingen af smør og hvid chokolade i. Skær rabarberstænglerne i små stykker og kom dem i dejen. Hæld dejen i en firkant form  (ca. 22 x 22 cm) beklædt med bagepapir og bag i ca. 30 minutter. Køl helt af. Og opbevar på køl.

Bagte rabarber:
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Skær rabarberstænglerne i stykker à 4-5 cm længde, og kom dem i et ildfast fad. Drys med sukker og hæld vand over. Bag dem i ovnen i 12 minutter, til de er møre men stadig faste i det. Når rabarberne er bagt, hæld så forsigtigt rabarberlagen over i en lille gryde og reducer lagen til en sirup og hæld den tilbage over rabarberne (gem 25 g sirup til ganachen). Køl dem af og opbevar dem på køl, til de skal bruges.

Ganache:
Hak den hvide chokolade ultrafint, og kom den i en skål. Varm fløden og rabarbersirup op til kogepunktet og hæld det over den hvide chokolade. Lad det stå i 2 minutter, og rør derefter i cirkulære bevægelser fra midten med en dejskraber, indtil ganachen er homogen. Rør evt. lidt rød frugtfarve i. Hæl ganache over blondien og drys med lidt krystalliseret hvid chokolade. Lad den sætte sig på køl i et par timer.

Anretning:
Skær kanterne af og skær derefter blondien ud i små aflange firkanter. Pynt med en bagt rabarber på hver og lidt tørrede rosenblade.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Brownie med saltkaramel og chokoladeganache
Next Post: Nye lækre økologiske opskrifter til Dansukker »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Heidi skriver

    3. oktober 2019 kl. 22:14

    Hej,
    Vil du vurdere at denne kage er fryse egnet? Jeg skal nemlig bage til min datters dåb, og vil gerne finde nogle kager som kan forberedes på forhånd 😊
    Vh Heidi

  2. Anne skriver

    3. maj 2022 kl. 19:58

    Det ser lækkert ud. Kan den fryses hvis den skal lave en uge inden brug?

  3. Anne au Chocolat skriver

    9. maj 2022 kl. 08:57

    Kære Anne
    Ja det kan den 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap