Egentlig væmmes jeg lidt ved min valgte overskrift, da jeg bestemt ikke holder af kager, der prøver at være sunde! Kager skal i mine øjne helst være proppet med økosmør og masser af god chokolade.
Ikke desto mindre kan jeg godt lide disse bananmuffins, hvis opskrift jeg engang huggede fra et af min mors dameblade. Jeg kalder dem sunde, fordi de netop ikke indeholder smør. Egentlig ser jeg dem heller ikke rigtig som små kager – på grund af manglen på smør – men snarere små bananbrød. Jeg tilsætter af og til også rosiner til dejen – eller hakket mørk chokolade!
2 modne bananer
200 g sukker
1 spsk vanillesukker, hjemmelavet
1 æg
4 spsk fløde/mælk
200 g mel
1 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
Mos bananerne og rør med sukker og vanillesukker. Tilsæt æg og fløde og rør godt. Tilsæt derefter mel, bagepulver, natron og bland godt sammen. Fyld dejen i (smurte) muffinsforme (helst hårde muffinsforme) og bag ved 200 grader i ca. 20 min. Opskriften giver 10-12 stk.
Lidt ekstra info: Disse bananbrød kan med fordel fryses ned og tages op en ad gangen, når sukkertrangen melder sig – det plejer jeg at gøre!
Ann-Christine skriver
De skal da prøves, og jeg tror ikke jeg kan lade være med at komme lidt mørk chokolade i.
Det er en dejlig blog du har her. Har lige ‘opdaget’ den 🙂
Anders skriver
hehe nej det skader aldrig.. 🙂
Se mere om mad på http://www.madnyheder.dk
Bri skriver
Hej Anne. 🙂
Jeg tænkte på om det der nye sukker fit sjov, som skulle være en sukker erstatning om det ville gøre de her sunde banan muffins “sundere” ? 🙂
Signe skriver
Mmmmmm….nu fik jeg endelig taget mig sammen til at lave dem og de er rigtigt gode!
Elisabeth skriver
Det fungerer også udmærket med lidt kanel i, lidt rapsolie og som kage i stedet for muffins. Mums!
Anne au Chocolat skriver
Kære Elisabeth
Det glæder mig at høre 🙂
God jul!
Kh Anne
Winnie skriver
Jeg er netop i gang med, at lave overstående 🙂
– Jeg har skiftet fløden ud med mini mælk, skiftet slukkeren ud med sødemiddel..ellers har jeg fulgt opskriften..-vender lige tilbage med hvordan de smager.
Winnie skriver
jo og så kom jeg 2 spsk. Cheasy vanille yoghurt, bare så de bliver ekstra svampet 😛