E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Sunde bananmuffins

13. januar 2010 af Anne au Chocolat 8 kommentarer

P1020281

Egentlig væmmes jeg lidt ved min valgte overskrift, da jeg bestemt ikke holder af kager, der prøver at være sunde! Kager skal i mine øjne helst være proppet med økosmør og masser af god chokolade.
Ikke desto mindre kan jeg godt lide disse bananmuffins, hvis opskrift jeg engang huggede fra et af min mors dameblade.  Jeg kalder dem sunde, fordi de netop ikke indeholder smør. Egentlig ser jeg dem heller ikke rigtig som små kager – på grund af manglen på smør – men snarere små bananbrød. Jeg tilsætter af og til også rosiner til dejen – eller hakket mørk chokolade!

2 modne bananer
200 g sukker
1 spsk vanillesukker, hjemmelavet
1 æg
4 spsk fløde/mælk
200 g mel
1 tsk bagepulver
1/2 tsk natron

Mos bananerne og rør med sukker og vanillesukker. Tilsæt æg og fløde og rør godt. Tilsæt derefter mel, bagepulver, natron og bland godt sammen. Fyld dejen i (smurte) muffinsforme (helst hårde muffinsforme)  og bag ved 200 grader i ca. 20 min. Opskriften giver 10-12 stk.

Lidt ekstra info: Disse bananbrød kan med fordel fryses ned og tages op en ad gangen, når sukkertrangen melder sig – det plejer jeg at gøre!

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Velkommen :)
Next Post: En lille favoritsnack her i vintertiden »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Ann-Christine skriver

    13. januar 2010 kl. 12:42

    De skal da prøves, og jeg tror ikke jeg kan lade være med at komme lidt mørk chokolade i.
    Det er en dejlig blog du har her. Har lige ‘opdaget’ den 🙂

  2. Anders skriver

    20. januar 2010 kl. 22:54

    hehe nej det skader aldrig.. 🙂

    Se mere om mad på http://www.madnyheder.dk

  3. Bri skriver

    22. september 2011 kl. 08:18

    Hej Anne. 🙂

    Jeg tænkte på om det der nye sukker fit sjov, som skulle være en sukker erstatning om det ville gøre de her sunde banan muffins “sundere” ? 🙂

  4. Signe skriver

    5. oktober 2011 kl. 07:20

    Mmmmmm….nu fik jeg endelig taget mig sammen til at lave dem og de er rigtigt gode!

  5. Elisabeth skriver

    14. december 2011 kl. 11:45

    Det fungerer også udmærket med lidt kanel i, lidt rapsolie og som kage i stedet for muffins. Mums!

  6. Anne au Chocolat skriver

    14. december 2011 kl. 21:25

    Kære Elisabeth
    Det glæder mig at høre 🙂
    God jul!
    Kh Anne

  7. Winnie skriver

    16. april 2012 kl. 12:44

    Jeg er netop i gang med, at lave overstående 🙂
    – Jeg har skiftet fløden ud med mini mælk, skiftet slukkeren ud med sødemiddel..ellers har jeg fulgt opskriften..-vender lige tilbage med hvordan de smager.

  8. Winnie skriver

    16. april 2012 kl. 12:46

    jo og så kom jeg 2 spsk. Cheasy vanille yoghurt, bare så de bliver ekstra svampet 😛

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap