Mange vil mene, at brownierester ikke er et noget, som findes. Men herhjemme bliver der ret ofte bagt en brownie, og de afskårne kanter ryger næsten altid i fryseren og bliver brugt siden hen. Som chuncky drys på is eller til romkugler og træstammer. Som her!
Jeg havde lige ikke akkurat nok marcipan til at beklæde hele træstammefyldet, men så blev der to romkugler også – og det var ganske fint!
Her kommer opskriften:
Træstammer
8-9 stk
Træstammefyld:
300 g brownie, brækket i mindre stykker (eller en anden rest chokoladekage)
50 g solbærsyltetøj (hindbærsyltetøj kan også bruges)
75 g ristede Piemonte hasselnødder, helt fintblendet
15 g mørk rom, gerne Zacapa rom
10 g kakaopulver
Marcipanovertræk:
200 g marcipan
25 g flormelis
Pynt:
50 g god mørk chokolade
Ekstra Piemonte hasselnødder
Træstammefyld:
Rør eller blend alle ingredienser sammen til en helt ensartet masse og stil massen på køl i en times tid eller giv den en hurtig tur i fryseren og tril derefter til en pølse på ca. 2,5 cm i diameter.
Marcipanbånd:
Ælt marcipan og flormelis sammen. Og rul den ud i samme længde som pølsen på et bord drysset med lidt ekstra flormelis. Beklæd pølsen med marcipan, og skær den ud i træstammer på skrå.
Chokoladepynt:
Hak chokoladen og smelt den i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Rør undervejs. Dyp træstamme-enderne i chokoladen og derefter finthakkede hasselnødder. Kom lidt smeltet chokolade på toppen og pynt med en halveret hasselnød. Stil træstammerne på køl til de skal spises.
Anna Katholm skriver
Kan man bruge romessens istedet for Rom, når der også er mindre børn, der skal have dem? 🙂
Du har 2 opskrifter på træstammer. I den ene bruges der glukose til marcipanovertrækket. Men ikke i den her. Hvad gør glukosen? 🙂