E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Træstammer med Piemonte hasselnødder

12. september 2021 af Anne au Chocolat 1 kommentar

Mange vil mene, at brownierester ikke er et noget, som findes. Men herhjemme bliver der ret ofte bagt en brownie, og de afskårne kanter ryger næsten altid i fryseren og bliver brugt siden hen. Som chuncky drys på is eller til romkugler og træstammer. Som her!
Jeg havde lige ikke akkurat nok marcipan til at beklæde hele træstammefyldet, men så blev der to romkugler også – og det var ganske fint!

Her kommer opskriften:

Træstammer
8-9 stk

Træstammefyld:
300 g brownie, brækket i mindre stykker (eller en anden rest chokoladekage)
50 g solbærsyltetøj (hindbærsyltetøj kan også bruges)
75 g ristede Piemonte hasselnødder, helt fintblendet
15 g mørk rom, gerne Zacapa rom
10 g kakaopulver

Marcipanovertræk:
200 g marcipan
25 g flormelis

Pynt:
50 g god mørk chokolade
Ekstra Piemonte hasselnødder

Træstammefyld:
Rør eller blend alle ingredienser sammen til en helt ensartet masse og stil massen på køl i en times tid eller giv den en hurtig tur i fryseren og tril derefter til en pølse på ca. 2,5 cm i diameter.

Marcipanbånd:
Ælt marcipan og flormelis sammen. Og rul den ud i samme længde som pølsen på et bord drysset med lidt ekstra flormelis. Beklæd pølsen med marcipan, og skær den ud i træstammer på skrå.

Chokoladepynt:
Hak chokoladen og smelt den i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Rør undervejs. Dyp træstamme-enderne i chokoladen og derefter finthakkede hasselnødder. Kom lidt smeltet chokolade på toppen og pynt med en halveret hasselnød. Stil træstammerne på køl til de skal spises.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Lagkage med mælkechokolade og hindbær
Next Post: Tahin cookies med chokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Anna Katholm skriver

    18. april 2023 kl. 21:54

    Kan man bruge romessens istedet for Rom, når der også er mindre børn, der skal have dem? 🙂

    Du har 2 opskrifter på træstammer. I den ene bruges der glukose til marcipanovertrækket. Men ikke i den her. Hvad gør glukosen? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk på en tirsdag rimer på hverdagsmagi ☺️
Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i år - de er så velsmagende, og det vrimler med dem 👏🏻💕 Ps. altid nybagte weekendboller ☺️
Roulade er så skøn en kage og perfekt til efterm Roulade er så skøn en kage og perfekt til eftermiddagskaffen 💕 
Her kommer opskriften på en meget dejlig hindbærroulade fra mig til jer🏷

Hindbærroulade 

Rouladedej:
3 mellemstore æg
125 g sukker
100 g hvedemel (man kan også bruge 75 g hvedemel og 25 g mandelmel)
1/2 tsk. bagepulver

Fyld:
Ca. 220 g god hindbærmarmelade (gerne hjemmelavet) 

sigtet flormelis til pynt

Forvarm ovnen til 190 grader. Pisk æg og sukker luftigt i en skål i 2-3 minutter. Sigt mel og bagepulver ned i æggeblandingen og vend dejen forsigtigt sammen. 
Fordel dejen ud på bagepapir på en bageplade i en firkant (ca. 28 x 35 cm). Bag den i 8-10 minutter, til den er fint gylden. Drys imellem tiden sukker på et nyt stykke bagepapir. Læg den varme rouladebund på det sukkerdryssede bagepapir med oversiden nedad. Fjern forsigtigt det første stykke bagepapir. Fordel hindbærmarmeladen på rouladen og rul nænsomt rouladen sammen på den smalle led, mens den er lun. Pak rouladen ind i bagepapir eller husholdningsfilm og stil den på køl i et par timer eller natten over inden servering. 
Pynt med lidt flormelis inden servering.
Hverdagslivet.. og dejlige bær fra haven 💕 Sel Hverdagslivet.. og dejlige bær fra haven 💕 Selvom den af og til er lidt for travl, holder jeg meget af hverdagen og gør mit for, at den også er pakket med nydelse, ro og nærvær☺️
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap