Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Træstammer med Piemonte hasselnødder

12. september 2021 af Anne au Chocolat

Mange vil mene, at brownierester ikke er et noget, som findes. Men herhjemme bliver der ret ofte bagt en brownie, og de afskårne kanter ryger næsten altid i fryseren og bliver brugt siden hen. Som chuncky drys på is eller til romkugler og træstammer. Som her!
Jeg havde lige ikke akkurat nok marcipan til at beklæde hele træstammefyldet, men så blev der to romkugler også – og det var ganske fint!

Her kommer opskriften:

Træstammer
8-9 stk

Træstammefyld:
300 g brownie, brækket i mindre stykker (eller en anden rest chokoladekage)
50 g solbærsyltetøj (hindbærsyltetøj kan også bruges)
75 g ristede Piemonte hasselnødder, helt fintblendet
15 g mørk rom, gerne Zacapa rom
10 g kakaopulver

Marcipanovertræk:
200 g marcipan
25 g flormelis

Pynt:
50 g god mørk chokolade
Ekstra Piemonte hasselnødder

Træstammefyld:
Rør eller blend alle ingredienser sammen til en helt ensartet masse og stil massen på køl i en times tid eller giv den en hurtig tur i fryseren og tril derefter til en pølse på ca. 2,5 cm i diameter.

Marcipanbånd:
Ælt marcipan og flormelis sammen. Og rul den ud i samme længde som pølsen på et bord drysset med lidt ekstra flormelis. Beklæd pølsen med marcipan, og skær den ud i træstammer på skrå.

Chokoladepynt:
Hak chokoladen og smelt den i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Rør undervejs. Dyp træstamme-enderne i chokoladen og derefter finthakkede hasselnødder. Kom lidt smeltet chokolade på toppen og pynt med en halveret hasselnød. Stil træstammerne på køl til de skal spises.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Lagkage med mælkechokolade og hindbær
Next Post: Tahin cookies med chokolade »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap