Disse amerikanske pandekager er buttede, dejligt luftige og det helt perfekte indslag på weekendens morgenbord. Og så er de tryllet frem på under et kvarter. Skriv det lige bag øret <3
Jeg har smagt dem til med citronskal og kardemomme, fordi jeg er KÆMPE fan af den kombination. Man kan også sagtens tilsætte vanilje i stedet.
Server dem lune og gerne med en stor håndfuld friske blåbær og lidt ahornsirup til.
Amerikanske pandekager
8 store (2-4 personer)
150 g mel
2 tsk bagepulver
2 spsk sukker
1/4 tsk salt
1/2 tsk stødt kardemomme
Fintrevet skal af 1/2 øko citron
2 dl mælk
1 æg
Smør til stegning
Blåbær og ahornsirup til servering
Bland mel, bagepulver, sukker, salt, kardemomme og citronskal i en skål. Pisk mælk og æg sammen i en anden skål. Bland indholdet af de to skåle og pisk godt, så konsistensen bliver homogen. Steg pandekagerne gyldne i smør på en pande.
Janne skriver
Mine amerikanske pandekager blev meget tørre. Jeg synes ellers jeg fulgte opskriften.
Anne au Chocolat skriver
Kære Janne,
Det var underligt. Mine var dejligt svampede – måske du kan dem lidt for længe på panden?
Signe skriver
Et tip til at få pandekagerne endnu mere luftige er at bruge økologisk bagepulver fra Doves farm, som også indeholder mono kalcium fosfat, det er vist amerikanernes hemmelige ingrediens.
Anne au Chocolat skriver
Kære Signe,
Det er et godt tip! TAK 🙂