Dette efterår vrimler det med økologiske, danske hokkaido græskar til en 10’er i mit supermarked. Jeg er mildest talt vild med det, og jeg får lavet et hav af forskellige græskarsupper. Og indisk daal med græskar og æble. Sidstnævnte kombination præsenterede min veninde Jacquie, hvis hjerte også banker for mad, for mig for ikke så længe siden. Jacquie har været i Danmark det sidste halve år som stager i køkkenet hos noma. Hun er mildest talt stjernesej, men nu er hun rejst videre. Jeg krydser mine chokoladefingre for, at hun kommer tilbage. Og imellem tiden mindes jeg hende, hver gang jeg laver indisk krydret græskar. Jeg har allerede lavet det tre gange.
Jeg har også flere gange spist bagte skiver af hokkaido – som dessert og til morgenmad – med Sri Lankansk kanel, honning og skyr. Billederne her nåede jeg at knipse, inden jeg fik drizzlet min bybi honning på. Lidt en skam, da det så ekstraordinært fint og glinsende ud. Jeg bagte skiverne af hokkaido med skræl på i godt en halv time ved 175 grader. Jeg kølede dem af til stuetemperatur, inden jeg hapsede dem.
Jeg har nok revet lidt chokolade ud over herligheden, hvis ikke var fordi, at jeg også spiste en bananpandekage med Mettes nutella denne morgen.
Maria skriver
Det ser virkelig lækkert ud! Den opskrift på dal med græskar og æble lyder også interessant. Nu ved jeg godt, at din blog er til det søde, men kunne du overveje at lægge opskriften på dal’en ud?
Christiane skriver
Hej Anne
Hvor ser det godt ud alt sammen! Må jeg spørge, hvordan du laver dine bananpandekager? 🙂
Hilsen Christiane
Lea M skriver
Hvor ser det lækkert ud. Den dessert vil jeg lave på søndag, når nogle af pigerne kommer over til kaffe og kage 🙂
Maja skriver
Kan du også spise skrallen? 😉 også på butternut squash? For så har jeg da spildt usandsynlig mængder tid på at fjerne det…
Cecilie skriver
Jeg er med Maria.. Den opskrift på græskar-dal lyder virkelig interessant:) Og dejlig, dejlig blog.
Anne au Chocolat skriver
Kære Maria,
Ja det er måske en god idé! Jeg afleverer speciale i næste uge og er pt. ret kulret, men jeg vil i hvert fald overveje det.
Det smager himmelsk 🙂
kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Christiane,
Det kan du tro. Du kan finde dem lige her: https://anneauchocolat.dk/?p=5368 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Lea
Rigtig god idé synes jeg 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Maja,
Ja man kan… den smager fantastisk! Noget jeg også først lige har fundet ud af 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Cecilie,
Jeg krydser fingre for at jeg kan nå det en af dagene 🙂
Kh Anne
Sofie Andersen skriver
Kære Anne
Jeg har lige et spørgsmål, jeg ikke ved hvor jeg skal placere. Jeg skal til at bage én stor kartoffelkage eller flere små, til på mandag – men jeg synes ikke at de første sider fra googlesøgningen ser så gode ud.
Har du en god opskrift på de syndige kager?
Hilsen Sofie
Anne au Chocolat skriver
Kære Sofie,
Desværre ikke. Men det burde jeg vist få mig engang 🙂
Håber du finder en god opskrift.
Kh Anne
Lissen Andersen skriver
Vildt lækkert!!! og flotte farver, og det er jo vigtigt med mad
Anne au Chocolat skriver
Kære Lissen
Jeg kunne ikke være mere enig 🙂
Kh Anne