E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Bagt hokkaido græskar med kanel, honning og skyr

13. november 2012 af Anne au Chocolat 14 kommentarer

Dette efterår vrimler det med økologiske, danske hokkaido græskar til en 10’er i mit supermarked. Jeg er mildest talt vild med det, og jeg får lavet et hav af forskellige græskarsupper. Og indisk daal med græskar og æble. Sidstnævnte kombination præsenterede min veninde Jacquie, hvis hjerte også banker for mad, for mig for ikke så længe siden. Jacquie har været i Danmark det sidste halve år som stager i køkkenet hos noma. Hun er mildest talt stjernesej, men nu er hun rejst videre. Jeg krydser mine chokoladefingre for, at hun kommer tilbage. Og imellem tiden mindes jeg hende, hver gang jeg laver indisk krydret græskar. Jeg har allerede lavet det tre gange.

Jeg har også flere gange spist bagte skiver af hokkaido – som dessert og til morgenmad – med Sri Lankansk kanel, honning og skyr. Billederne her nåede jeg at knipse, inden jeg fik drizzlet min bybi honning på. Lidt en skam, da det så ekstraordinært fint og glinsende ud. Jeg bagte skiverne af hokkaido med skræl på i godt en halv time ved 175 grader. Jeg kølede dem af til stuetemperatur, inden jeg hapsede dem.

Jeg har nok revet lidt chokolade ud over herligheden, hvis ikke var fordi, at jeg også spiste en bananpandekage med Mettes nutella denne morgen.

Skrevet i: Morgenmad Tags: dessert, græskar, hokkaido, kanel, morgenmad

Previous Post: « Ivoire Framboise 35% – Valrhonas hvide chokolade med hindbærstykker
Next Post: Julemazarin i ALT for damerne »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Maria skriver

    13. november 2012 kl. 11:23

    Det ser virkelig lækkert ud! Den opskrift på dal med græskar og æble lyder også interessant. Nu ved jeg godt, at din blog er til det søde, men kunne du overveje at lægge opskriften på dal’en ud?

  2. Christiane skriver

    13. november 2012 kl. 18:38

    Hej Anne

    Hvor ser det godt ud alt sammen! Må jeg spørge, hvordan du laver dine bananpandekager? 🙂

    Hilsen Christiane

  3. Lea M skriver

    14. november 2012 kl. 15:12

    Hvor ser det lækkert ud. Den dessert vil jeg lave på søndag, når nogle af pigerne kommer over til kaffe og kage 🙂

  4. Maja skriver

    14. november 2012 kl. 20:12

    Kan du også spise skrallen? 😉 også på butternut squash? For så har jeg da spildt usandsynlig mængder tid på at fjerne det…

  5. Cecilie skriver

    14. november 2012 kl. 22:02

    Jeg er med Maria.. Den opskrift på græskar-dal lyder virkelig interessant:) Og dejlig, dejlig blog.

  6. Anne au Chocolat skriver

    15. november 2012 kl. 17:56

    Kære Maria,
    Ja det er måske en god idé! Jeg afleverer speciale i næste uge og er pt. ret kulret, men jeg vil i hvert fald overveje det.
    Det smager himmelsk 🙂

    kh Anne

  7. Anne au Chocolat skriver

    15. november 2012 kl. 17:57

    Kære Christiane,

    Det kan du tro. Du kan finde dem lige her: https://anneauchocolat.dk/?p=5368 🙂

    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    15. november 2012 kl. 17:58

    Kære Lea

    Rigtig god idé synes jeg 🙂

    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    15. november 2012 kl. 17:58

    Kære Maja,

    Ja man kan… den smager fantastisk! Noget jeg også først lige har fundet ud af 🙂

    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    15. november 2012 kl. 17:59

    Kære Cecilie,

    Jeg krydser fingre for at jeg kan nå det en af dagene 🙂

    Kh Anne

  11. Sofie Andersen skriver

    16. november 2012 kl. 23:06

    Kære Anne

    Jeg har lige et spørgsmål, jeg ikke ved hvor jeg skal placere. Jeg skal til at bage én stor kartoffelkage eller flere små, til på mandag – men jeg synes ikke at de første sider fra googlesøgningen ser så gode ud.

    Har du en god opskrift på de syndige kager?

    Hilsen Sofie

  12. Anne au Chocolat skriver

    17. november 2012 kl. 10:10

    Kære Sofie,
    Desværre ikke. Men det burde jeg vist få mig engang 🙂
    Håber du finder en god opskrift.

    Kh Anne

  13. Lissen Andersen skriver

    13. december 2012 kl. 20:59

    Vildt lækkert!!! og flotte farver, og det er jo vigtigt med mad

  14. Anne au Chocolat skriver

    13. december 2012 kl. 21:21

    Kære Lissen

    Jeg kunne ikke være mere enig 🙂

    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Godaften ❤️ Som lovet kommer opskriften her på appelsinkagen✌🏻🍊🍋🍰 (Man kan også bruge en almindelig springform, men hold øje med bagetiden ☺️)

200 g marcipan
200 g sukker 
200 g smør, blødt
4 æg
100 g hvedemel
Fintrevet skal af 2 øko appelsiner

Til formen:
Smør
Hvedemel

Glasur:
Flormelis 
Citronsaft / appelsinsaft 

Pynt:
Usaltede pistacier og hvid chokolade 

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æg i et ad gangen. Vend derefter mel og fintrevet appelsinskal i. Forbered randformen: smør formen med smør og drys siderne med et lag mel. Hæld kagedejen i formen. Bag kagen i ovnen i ca. 30-40 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Vent 30 minutter med at vende kagen ud af randformen, så den er tilpas kølet af og ikke når at sætte sig fast igen. Pynt kagen med glasur, pistacier og hvid chokolade.
Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap