Dette efterår vrimler det med økologiske, danske hokkaido græskar til en 10’er i mit supermarked. Jeg er mildest talt vild med det, og jeg får lavet et hav af forskellige græskarsupper. Og indisk daal med græskar og æble. Sidstnævnte kombination præsenterede min veninde Jacquie, hvis hjerte også banker for mad, for mig for ikke så længe siden. Jacquie har været i Danmark det sidste halve år som stager i køkkenet hos noma. Hun er mildest talt stjernesej, men nu er hun rejst videre. Jeg krydser mine chokoladefingre for, at hun kommer tilbage. Og imellem tiden mindes jeg hende, hver gang jeg laver indisk krydret græskar. Jeg har allerede lavet det tre gange.
Jeg har også flere gange spist bagte skiver af hokkaido – som dessert og til morgenmad – med Sri Lankansk kanel, honning og skyr. Billederne her nåede jeg at knipse, inden jeg fik drizzlet min bybi honning på. Lidt en skam, da det så ekstraordinært fint og glinsende ud. Jeg bagte skiverne af hokkaido med skræl på i godt en halv time ved 175 grader. Jeg kølede dem af til stuetemperatur, inden jeg hapsede dem.
Jeg har nok revet lidt chokolade ud over herligheden, hvis ikke var fordi, at jeg også spiste en bananpandekage med Mettes nutella denne morgen.



