French toast er noget af det mest hyggelige, jeg kan sætte tænderne i til morgenmad. Formentlig kun overgået af helt nybagte boller med smør. Når man dypper brød eller f.eks. teboller i en blanding af æg, mælk og sukker og dernæst steger dem gyldne i smør, kvitteres der med en svampet og sprød smagsoplevelse, som går lige i madhjertet. Denne morgenmadsret er også en helt genial måde at bruge daggammelt brød på. Og så kan toppingen varieres i det uendelige. Brug jeres favorit frugter, bær, nødder, syltetøj og chokolade. Som I kan se på billederne, spiste jeg min french toast med masser af toppings på. Crunchy peanut butter, solbærsyltetøj, hakkede pistacier, skiver af banan, kokosmel og lidt crunchy Dulcey chokoladeperler – fordi et chokoladet morgenmåltid bare er bedst.
Nedenfor får I min basis opskrift på french toast – drys også gerne med kanelsukker. Det smager også noget så hyggeligt.
Jeg er vildt nysgerrig på at høre, hvad I spiser til morgenmad, når I virkelig skal hygge? 🙂 Fortæl meget gerne!
French toast
2-4 personer (alt afhængig af appetitten)
1 æg
2 spsk sukker
1 dl mælk
4 skiver brød – gerne toastbrød eller briochebrød men teboller er også gode
25 g smør til stegning
1-2 spsk sukker (til drys)
Pisk æg, sukker, sødmælk godt sammen i en skål. Vend brødet i æggemassen og steg gyldent i smør på begge sider på en varm pande. Anret skiverne af brød på en tallerken og drys med lidt ekstra sukker. Kom straks jeres yndlings toppings på og nyd serveringen, mens det stegte brød stadig er varmt.
Ha’ en dejlig fredag <3
Anne skriver
Kære chokolade-navnesøster!
Jeg er den slags tarvelige, travle læser, der stornyder din blog, finder masser af inspiration og føler sig meget taknemmelig over, at du gider at dele ud af din kreativitet – men jeg får hverken kommenteret eller takket dig behørigt, så nu skal én gang for alle lyde en kæmpe tak for alle de gode kager og desserter, jeg igennem tiden har modtaget ros for (dog har jeg altid sørget for at give roserne videre med henvisning til din skønne blog!)!
Jeg er “spanskofil” og sad tilfældigvis og læste El País online, da jeg faldt over en sjov artikel om det danske fænomen, hygge, og i artiklen dukkede pludselig et billede fra din instagramprofil op). En fredag, hvor dit blogger-alias og det smukke spanske sprog kombineres kan næsten ikke blive bedre! 😉
God weekend – og tak for dejlige opskrifter!
Kh Anne
http://verne.elpais.com/verne/2016/10/06/articulo/1475774414_885443.html
Anne au Chocolat skriver
Kære søde Anne,
TAK for din dejlige varme og hyggelige hilsen 🙂
Jeg er glad for, at du læser med og nyder mine kager og andre søde sager.
Hvor er det sjovt med den artikel. Den vil jeg vise til min mor – som er meget bedre til spansk end jeg er. Jeg har ikke rigtig praktiseret spansk siden gymnasiet for 12 år siden. Selvom jeg prøver at tale lidt spansk/catalan, når vi besøger mine forældre i deres hus på Costa Brava 🙂
God søndag og kærlig hilsen
Anne