Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Blommetrifli med bagt hvid chokolade

17. oktober 2016 af Anne au Chocolat Skriv kommentar

blommetrifli-4

Syltede blommer, vaniljet flødeskum og bagt hvid chokolade (som knaser og smager af Daim). Så simpel kan en blommetrifli være, og den emmer langt væk af efterårshygge. Jeg er kæmpefan!
Blommesiruppen, der er til overs fra de syltede blommer, smager fuldstændigt fantastisk og er en skøn hjemmelavet saft, som blot skal fortyndes med lidt vand.
Måske blommetriflien skal være jeres dessert en dag her i efterårsferien? I ville i øvrigt også snildt kunne trylle desserten om til en æbletrifli ved at lave en æblemos i stedet for de syltede blommer. Gem desuden gerne trifli-idéen og find den frem til foråret, så den kan forvandles til en lækker rabarbertrifli, når favoritstænglerne igen er i butikkerne.

Blommetrifli
4 personer

Bagt hvid chokolade:
100 g god hvid chokolade

Syltede blommer:
12 blommer
200 g sukker
150 ml vand

Vaniljeflødeskum:
4 dl piskefløde
Korn af 1 stang vanilje

Bagt hvid chokolade:
Hak den hvide chokolade groft og kom den i et ildfast fad. Bag chokoladen ved 170 grader i ca. 20 minutter. Hold øje med den undervejs, så den ikke brænder på. Når den hvide chokolade køler af, bliver den knasende sprød.

Syltede blommer:
Skær blommerne midt over, fjern stenene og skær blommerne i små både. Bring sukker, vand og blommer i kog, og lad det småkoge i 5 minutter. Si siruppen fra, og lad blommerne køle af.

Vaniljeflødeskum:
Pisk fløde og vaniljekorn til en let skum. Pisk endelig ikke for meget.

Servering:
Fordel blommer, vaniljeflødeskum og bagt hvid chokolade i lag i fire glas og server gerne med det samme.

blommetrifli-3  blommetrifli

Skrevet i: Desserter

Previous Post: « French toast med masser af toppings
Next Post: Morgenmad – chiagrød med mandelmælk og bær »

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap