E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

French toast med masser af toppings

14. oktober 2016 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

french-toast-2

French toast er noget af det mest hyggelige, jeg kan sætte tænderne i til morgenmad. Formentlig kun overgået af helt nybagte boller med smør. Når man dypper brød eller f.eks. teboller i en blanding af æg, mælk og sukker og dernæst steger dem gyldne i smør, kvitteres der med en svampet og sprød smagsoplevelse, som går lige i madhjertet. Denne morgenmadsret er også en helt genial måde at bruge daggammelt brød på. Og så kan toppingen varieres i det uendelige. Brug jeres favorit frugter, bær, nødder, syltetøj og chokolade. Som I kan se på billederne, spiste jeg min french toast med masser af toppings på. Crunchy peanut butter, solbærsyltetøj, hakkede pistacier, skiver af banan, kokosmel og lidt crunchy Dulcey chokoladeperler – fordi et chokoladet morgenmåltid bare er bedst.

Nedenfor får I min basis opskrift på french toast – drys også gerne med kanelsukker. Det smager også noget så hyggeligt.

Jeg er vildt nysgerrig på at høre, hvad I spiser til morgenmad, når I virkelig skal hygge? 🙂 Fortæl meget gerne!

French toast
2-4 personer (alt afhængig af appetitten)

1 æg
2 spsk sukker
1 dl mælk
4 skiver brød – gerne toastbrød eller briochebrød men teboller er også gode
25 g smør til stegning
1-2 spsk sukker (til drys)

Pisk æg, sukker, sødmælk godt sammen i en skål. Vend brødet i æggemassen og steg gyldent i smør på begge sider på en varm pande. Anret skiverne af brød på en tallerken og drys med lidt ekstra sukker. Kom straks jeres yndlings toppings på og nyd serveringen, mens det stegte brød stadig er varmt.

Ha’ en dejlig fredag <3

french-toast-3

Skrevet i: Morgenmad

Previous Post: « Peanut bounty bars
Next Post: Blommetrifli med bagt hvid chokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Anne skriver

    14. oktober 2016 kl. 13:18

    Kære chokolade-navnesøster!

    Jeg er den slags tarvelige, travle læser, der stornyder din blog, finder masser af inspiration og føler sig meget taknemmelig over, at du gider at dele ud af din kreativitet – men jeg får hverken kommenteret eller takket dig behørigt, så nu skal én gang for alle lyde en kæmpe tak for alle de gode kager og desserter, jeg igennem tiden har modtaget ros for (dog har jeg altid sørget for at give roserne videre med henvisning til din skønne blog!)!

    Jeg er “spanskofil” og sad tilfældigvis og læste El País online, da jeg faldt over en sjov artikel om det danske fænomen, hygge, og i artiklen dukkede pludselig et billede fra din instagramprofil op). En fredag, hvor dit blogger-alias og det smukke spanske sprog kombineres kan næsten ikke blive bedre! 😉

    God weekend – og tak for dejlige opskrifter!

    Kh Anne

    http://verne.elpais.com/verne/2016/10/06/articulo/1475774414_885443.html

  2. Anne au Chocolat skriver

    16. oktober 2016 kl. 09:01

    Kære søde Anne,
    TAK for din dejlige varme og hyggelige hilsen 🙂
    Jeg er glad for, at du læser med og nyder mine kager og andre søde sager.
    Hvor er det sjovt med den artikel. Den vil jeg vise til min mor – som er meget bedre til spansk end jeg er. Jeg har ikke rigtig praktiseret spansk siden gymnasiet for 12 år siden. Selvom jeg prøver at tale lidt spansk/catalan, når vi besøger mine forældre i deres hus på Costa Brava 🙂
    God søndag og kærlig hilsen
    Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap