E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Morgenmad – chiagrød med mandelmælk og bær

19. oktober 2016 af Anne au Chocolat 5 kommentarer

chia-2

I dag er der farverig morgenmad på menuen med masser af god energi. Jeg fandt chiafrøene frem fra køkkenskabet mandag aften og lavede grød af dem. Sådan en slags grød, man laver aftenen før og lader hvile på køl natten over. Så i går morges var dagens første måltid lavet på nul-komma-fem, og det er da ret så smart! Jeg har lavet chiagrøden på mandelmælk og rørt en bærkompot i lige inden servering. Og så er der drysset med masser af friske hindbær, usaltede pistacier og lidt knasende hvide chokoladeperler fra Valrhona.

Jeg ved, at chiagrød til morgenmad er populært blandt mange mennesker, og min mand nød også sin portion, men jeg må altså indrømme, at jeg ikke er helt vildt begejstret. Da jeg i går spurgte folk på instagram, om de kunne lide chiagrød og om hvordan de lavede deres chiagrød, var svarene og de gode smagsforslag mange. Jane fortalte blandt andet, at hun foretrækker at lave chiagrød med cremet kokosmælk, da andet bliver for vandet i smagen. Kokosmælken må prøves næste gang. Har I nogle favoritmåder at lave chiagrød på?

Chiagrød med mandelmælk og masser af bær
1 portion

2,5 spsk chiafrø
200 ml mandelmælk
2 spsk bærkompot*

Bland chiafrø og mandelmælk i en skål, rør godt rundt og sæt grøden i køleskabet til næste morgen. Chiafrøene absorberer væsken i løbet af natten. Tag grøden ud af køleskabet og rør bærkompot i. Server med dine favoritbær, frugter og nødder – og da også gerne lidt chokolade.

*Jeg har lavet en kompot af 150 g frosne blandede øko bær og 60 g sukker. Kog i 2 minutter og køl af. Opbevares på køl i 4-5 dage og kan også bruges i havregrøden om morgen (Kaj er fan), røres i yoghurten, oven på is eller pandekager.

chia-4

Skrevet i: Morgenmad

Previous Post: « Blommetrifli med bagt hvid chokolade
Next Post: Mælkechokolade crème brûlée »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Cathrine Brandt skriver

    19. oktober 2016 kl. 11:40

    Jeg foretrækker at blande chiafrøene med havregryn og yoghurt – der giver en fastere og mere cremer konsistens.

    Jeg har delt mine fem favorit variationer på min yndlingsgrød lige her, hvis du har lyst til inspiration. Psst, flere af dem smager lige som kage 😉

    http://www.cathrinebrandt.dk/overnight-oats-5-forskellige-variationer/

  2. Katrine skriver

    19. oktober 2016 kl. 11:57

    Prøv at se Green Kitchen Stories’ forskellige chia grød – de kan virkelig noget så det ikke bliver hverken kedelig eller vandet.

  3. Anne au Chocolat skriver

    19. oktober 2016 kl. 15:40

    Kære Cathrine,
    Jeg glæder mig til at prøve nogle af dine varianter. De ser super lækre ud 🙂
    Kh Anne

  4. Anne au Chocolat skriver

    19. oktober 2016 kl. 15:41

    Kære Katrine,
    TAK for tip. Jeg tjekker det ud med det samme 🙂
    Kh Anne

Trackbacks

  1. Pudrud | Cook the day away! siger:
    30. november 2016 kl. 13:20

    […] Chia-puding mandlipiima ja marjadega […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap