Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Morgenmad – chiagrød med mandelmælk og bær

19. oktober 2016 af Anne au Chocolat 5 kommentarer

chia-2

I dag er der farverig morgenmad på menuen med masser af god energi. Jeg fandt chiafrøene frem fra køkkenskabet mandag aften og lavede grød af dem. Sådan en slags grød, man laver aftenen før og lader hvile på køl natten over. Så i går morges var dagens første måltid lavet på nul-komma-fem, og det er da ret så smart! Jeg har lavet chiagrøden på mandelmælk og rørt en bærkompot i lige inden servering. Og så er der drysset med masser af friske hindbær, usaltede pistacier og lidt knasende hvide chokoladeperler fra Valrhona.

Jeg ved, at chiagrød til morgenmad er populært blandt mange mennesker, og min mand nød også sin portion, men jeg må altså indrømme, at jeg ikke er helt vildt begejstret. Da jeg i går spurgte folk på instagram, om de kunne lide chiagrød og om hvordan de lavede deres chiagrød, var svarene og de gode smagsforslag mange. Jane fortalte blandt andet, at hun foretrækker at lave chiagrød med cremet kokosmælk, da andet bliver for vandet i smagen. Kokosmælken må prøves næste gang. Har I nogle favoritmåder at lave chiagrød på?

Chiagrød med mandelmælk og masser af bær
1 portion

2,5 spsk chiafrø
200 ml mandelmælk
2 spsk bærkompot*

Bland chiafrø og mandelmælk i en skål, rør godt rundt og sæt grøden i køleskabet til næste morgen. Chiafrøene absorberer væsken i løbet af natten. Tag grøden ud af køleskabet og rør bærkompot i. Server med dine favoritbær, frugter og nødder – og da også gerne lidt chokolade.

*Jeg har lavet en kompot af 150 g frosne blandede øko bær og 60 g sukker. Kog i 2 minutter og køl af. Opbevares på køl i 4-5 dage og kan også bruges i havregrøden om morgen (Kaj er fan), røres i yoghurten, oven på is eller pandekager.

chia-4

Skrevet i: Morgenmad

Previous Post: « Blommetrifli med bagt hvid chokolade
Next Post: Mælkechokolade crème brûlée »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Cathrine Brandt skriver

    19. oktober 2016 kl. 11:40

    Jeg foretrækker at blande chiafrøene med havregryn og yoghurt – der giver en fastere og mere cremer konsistens.

    Jeg har delt mine fem favorit variationer på min yndlingsgrød lige her, hvis du har lyst til inspiration. Psst, flere af dem smager lige som kage 😉

    http://www.cathrinebrandt.dk/overnight-oats-5-forskellige-variationer/

  2. Katrine skriver

    19. oktober 2016 kl. 11:57

    Prøv at se Green Kitchen Stories’ forskellige chia grød – de kan virkelig noget så det ikke bliver hverken kedelig eller vandet.

  3. Anne au Chocolat skriver

    19. oktober 2016 kl. 15:40

    Kære Cathrine,
    Jeg glæder mig til at prøve nogle af dine varianter. De ser super lækre ud 🙂
    Kh Anne

  4. Anne au Chocolat skriver

    19. oktober 2016 kl. 15:41

    Kære Katrine,
    TAK for tip. Jeg tjekker det ud med det samme 🙂
    Kh Anne

Trackbacks

  1. Pudrud | Cook the day away! siger:
    30. november 2016 kl. 13:20

    […] Chia-puding mandlipiima ja marjadega […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap