E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Mælkechokolade crème brûlée

21. oktober 2016 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

cb-7

Crème brûlée har altid været en af min absolutte favoritdesserter. I den klassiske franske udgave bliver man budt på fløjlsblød og vaniljeprikket creme og et knasende sprødt og nærmest spejlblankt låg af letbrændt karamel. Jeg elsker, når noget så stjernesimpelt kan være så toplækkert.

Mit chokoladekøleskab bugner af mælkechokolade, og derfor lod jeg mig friste til at give den ovennævnte dessertklassiker et tvist af netop mælkechokolade. Det viste sig at være et kæmpe hit. Mælkesød, silkeblød og med en ret så fin chokoladesmag samt et perfekt modspil fra den ultrasprøde karamel. Min mand og jeg var begge meget begejstrede! Jeg dryssede lidt syrligt hindbærpulver på lige inden servering, da jeg havde karamelliseret mælkechokolade cremerne. De ville garanteret også smage godt med friske hindbær til eller en kugle hjemmelavet granatæblesorbet. Men de er også helt geniale som de er – gerne serveret med en kop kaffe til.

Mælkechokolade crème brûlée
4 personer

80 g god mælkechokolade, f.eks. Jivara fra Valrhona
240 g piskefløde
60 g sukker
2 æggeblommer
50 g sukker til karamellåget

Forvarm ovnen til 100 grader varmluft. Hak mælkechokoladen helt fint. Varm fløden op til kogepunktet sammen med halvdelen af sukkeret i en gryde. Tilsæt chokoladen og rør godt rundt, til al chokoladen er helt smeltet. Pisk æggeblommer lyse og luftige sammen med resten af sukkeret i en skål. Hæld den varme og næsten kogende chokoladefløde over æggeblandingen i én omgang og pisk på livet løs med et piskeris. Hæld chokoladeblandingen tilbage i gryden og varm den op og rør konstant, til den når 83 grader. Hæld chokoladecremen i fire ramekiner og bag dem i ca. 50 minutter, eller indtil cremerne har sat sig. Køl af og sæt dem i køleskabet – i mindst 6 timer.
Tag mælkechokolade crème brûléerne ud af køleskabet lige inden servering. Drys et lag sukker over og karamellisér cremerne ved hjælp af en blowtorch eller bundsenbrænder.

cb-6
cb-3

Skrevet i: Desserter

Previous Post: « Morgenmad – chiagrød med mandelmælk og bær
Next Post: Milk chocolate crème brûlée »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Dorthe Frandsen skriver

    9. november 2016 kl. 17:44

    Hej Anne.
    Kan man ikke lave det i et fad, for jeg har ikke nok ramekiner. Bagetiden i ovnen skal selvfølgelig forlænges.
    Har du et godt råd.

  2. Anne au Chocolat skriver

    10. november 2016 kl. 10:14

    Kære Dorthe,
    Jo det ville man godt kunne, men crème brûlée er ikke den letteste dessert at dele, tænker jeg.
    kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Nybagte weekendboller, aftenbadetur, citronmelisse Nybagte weekendboller, aftenbadetur, citronmelisse i fuld flor, snack i haven og chokoladegaver fra min mand ❤️

God pinse 🌞
En skål morgenmadslykke og et solskinsglimt af vo En skål morgenmadslykke og et solskinsglimt af vores jordbærblomster🍓 Græsk yoghurt med vaniljebagte rabarber fra haven, syltetøj af jordbær, solbær og rabarber (også fra haven via fryseren) og en lille portion musli lavet, mens ovnen alligevel var varm fra rabarberne. + banan og mynte fra haven🌿

Når morgenmad smager som dessert 😍
Rabarbersnitter med crumbletop er en af mine yndli Rabarbersnitter med crumbletop er en af mine yndlingskager, når rabarberne er i sæson - i haven og på hylderne i supermarkedet 🌿💕
Find opskriften under mine reels 😋🫶🏻
Hjemmearbejdsdagens lille brunch til frokost under Hjemmearbejdsdagens lille brunch til frokost under markisen på terrassen - som at have et ekstra rum i huset 🥰.. og mad smager bare bedre i det fri 🌱
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap