E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Mælkechokolade crème brûlée

21. oktober 2016 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

cb-7

Crème brûlée har altid været en af min absolutte favoritdesserter. I den klassiske franske udgave bliver man budt på fløjlsblød og vaniljeprikket creme og et knasende sprødt og nærmest spejlblankt låg af letbrændt karamel. Jeg elsker, når noget så stjernesimpelt kan være så toplækkert.

Mit chokoladekøleskab bugner af mælkechokolade, og derfor lod jeg mig friste til at give den ovennævnte dessertklassiker et tvist af netop mælkechokolade. Det viste sig at være et kæmpe hit. Mælkesød, silkeblød og med en ret så fin chokoladesmag samt et perfekt modspil fra den ultrasprøde karamel. Min mand og jeg var begge meget begejstrede! Jeg dryssede lidt syrligt hindbærpulver på lige inden servering, da jeg havde karamelliseret mælkechokolade cremerne. De ville garanteret også smage godt med friske hindbær til eller en kugle hjemmelavet granatæblesorbet. Men de er også helt geniale som de er – gerne serveret med en kop kaffe til.

Mælkechokolade crème brûlée
4 personer

80 g god mælkechokolade, f.eks. Jivara fra Valrhona
240 g piskefløde
60 g sukker
2 æggeblommer
50 g sukker til karamellåget

Forvarm ovnen til 100 grader varmluft. Hak mælkechokoladen helt fint. Varm fløden op til kogepunktet sammen med halvdelen af sukkeret i en gryde. Tilsæt chokoladen og rør godt rundt, til al chokoladen er helt smeltet. Pisk æggeblommer lyse og luftige sammen med resten af sukkeret i en skål. Hæld den varme og næsten kogende chokoladefløde over æggeblandingen i én omgang og pisk på livet løs med et piskeris. Hæld chokoladeblandingen tilbage i gryden og varm den op og rør konstant, til den når 83 grader. Hæld chokoladecremen i fire ramekiner og bag dem i ca. 50 minutter, eller indtil cremerne har sat sig. Køl af og sæt dem i køleskabet – i mindst 6 timer.
Tag mælkechokolade crème brûléerne ud af køleskabet lige inden servering. Drys et lag sukker over og karamellisér cremerne ved hjælp af en blowtorch eller bundsenbrænder.

cb-6
cb-3

Skrevet i: Desserter

Previous Post: « Morgenmad – chiagrød med mandelmælk og bær
Next Post: Milk chocolate crème brûlée »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Dorthe Frandsen skriver

    9. november 2016 kl. 17:44

    Hej Anne.
    Kan man ikke lave det i et fad, for jeg har ikke nok ramekiner. Bagetiden i ovnen skal selvfølgelig forlænges.
    Har du et godt råd.

  2. Anne au Chocolat skriver

    10. november 2016 kl. 10:14

    Kære Dorthe,
    Jo det ville man godt kunne, men crème brûlée er ikke den letteste dessert at dele, tænker jeg.
    kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap