Jeg tog forskud på sommeren forleden, da jeg lavede dette lækre jordbærsyltetøj med rabarber og masser af fine vaniljeprikker. I ved godt, at jeg ELSKER vanilje! Kombinationen af jordbær og rabarber er en klassiker. Luk øjnene og sæt tænderne i en bolle med jordbærsyltetøj med rabarber og oplev smagen af sommer. Ahhh.. det er skønt! Og i øvrigt også vildt godt oven på græsk yoghurt og måske med et sprødt drys granola. Jeg serverede resten af denne cheesecake her i går eftermiddags sammen med friske jordbær, da min mor var på besøg. Min mor er KÆMPE syltetøjsfan, så hun fik en skefuld oven på sit stykke cheesecake. Christian og jeg gjorde hende kunsten efter, og vi kunne alle tre konstatere, at kombinationen af cheesecake og jordbærsyltetøj med rabarber var ganske genial.
Her er opskriften:
Jordbærsyltetøj med rabarber
1 stort glas
180 g jordbær
100 g rabarber
140 g sukker
1 stang vanilje, korn af
Skær jordbær og rabarber i små stykker og kom det i en gryde sammen med sukker, vaniljestang og -korn. Bring i kog, og lad det simre i 10-15 minutter, til det hele er blødt og begynder at tykne let. Hæld syltetøjet på et skoldet glas og luk låget til, mens syltetøjet er varmt.
Maiken skriver
Tak for tippet … jeg har allerede rabarberne, så jeg skal lige have nogle jordbær med på hjemvejen 🙂 God St. Bededag/weekend 🙂 Kh Maiken
Anne au Chocolat skriver
Kære Maiken,
Selv tak 🙂 Rigtig god fornøjelse!
Kh Anne
Viktor skriver
Fantastic recipe, and photos, you are awesome thank you!
susanna skriver
mummms….smager så meget af forår og løftet om sommer…Tak
Anne au Chocolat skriver
Kære Susanna,
Det glæder mig at høre 🙂
Kh Anne