E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

I Godt Selskab med Karolines Køkken

15. maj 2017 af Anne au Chocolat 3 kommentarer


Dette indlæg er sponsoreret af Karolines Køkken.

Et favorit minde fra min barndom er at få lov til at slikke flødeskumsresterne af piskeriset. Jeg gør det stadig! Gør I mon også?

Jeg ELSKER piskefløde, og jeg har været vild med Karolines Køkken lige så længe, jeg kan huske. Derfor er jeg super begejstret for at være med i Karolines Køkkens kampagne med titlen ”I Godt Selskab” sammen med Thomas Alcayaga fra Madet Mere og Carla Mickelborg. En kampagne hvor vi sætter fokus på det gode selskab og byder på interessante tips og lækre opskrifter med tre af Karolines Køkkens flødeprodukter, som hver især har sin egen styrke og kan gøre noget særligt i madlavningen. Vores opskrifter og tips vil vi hver især dele på vores blogs undervejs, og det hele vil naturligvis ligge samlet på Karolines Køkkens hjemmeside og Karolines Køkken FB side.

Carla, Thomas og jeg har sammen med Karolines Køkken lavet denne hyggelige og inspirerende film, hvor vi er i køkkenet og kreerer dejlige retter med fløde. I kan tro, at det var en dag i godt selskab og med masser af grin og velsmag. Se filmen lige her!


At være i godt selskab er bare det bedste. Trygge rammer med folk man holder af. Hygge, omsorg, sjove stunder og gerne hvor et lækkert måltid danner rammen for det gode selskab. At tage sig tiden til at nyde samværet og se hinanden i øjnene.
Gode oplevelser sammen skaber endnu mere fællesskabsfølelse og hyggelige referencerammer. Når man spiser mad, er man jo altid i selskab med nogen, selv når man bare er sig selv. Jeg nyder at spise mad alene, men sætter allermest pris på at gøre det sammen med andre. Mad smager bare bedre i godt selskab, og sådan har jeg altid haft det. Jeg kommer fra en yderst madglad familie med fokus på velsmagende livsnydelse og hyggen omkring den gode mad – og faktisk ret ofte med udgangspunkt i opskrifter fra Karolines Køkken, som min mor har brugt hele mit liv.

Nu hvor jeg selv er blevet mor til to små rollinger, er det gode selskab omkring vores måltider helligt for mig. Det giver mig ro i en tempotravl hverdag med en tårnhøj bunke af konstante gøremål. Når vi spiser sammen, stopper vi op og prioriterer tiden sammen og nyder den gode mad i et lavt gear og glemmer alt andet for en stund. Ah, det er rart!

Og ja, så er Frisk Dansk Piskefløde fra Karolines Køkken bare godt selskab i madlavningen. Den er, som navnet også fortæller, lavet i Danmark og kan med sin cremethed og klassiske og populære smag virkelig fremhæve det allerbedste i maden, og i mit søde køkken har særligt piskefløde en vigtig plads. Jeg pisker den ofte med let hånd til flødeskum og serverer den til en lun bærtærte eller chokoladekage, og så indgår den også som vigtig ingrediens i mange af mine desserter, som panna cotta, crème brûlée eller iscremer. Fløde gør alting mere cremet og skaber ekstra smagsfylde.

Da jeg tog billederne til dette blogindlæg, kunne jeg ikke lade være med at dagdrømme om disse desserter:
Nye danske jordbær med iskold piskefløde samt et drys sukker.
En lækker citronfromage med en ekstra skefuld piskefløde på toppen.
Aromatisk, fløjlsblød og flødesød mynteparfaitis med stykker af mørk chokolade i.
Tre desserter, som jeg ville elske at nyde i godt selskab af familie og gode venner.

Som I nok kan høre, er piskefløde en universel ingrediens i mit søde køkken, og jeg glæder mig til at dele mange flere flødefavorit opskrifter med jer!

Skrevet i: Desserter

Previous Post: « Jordbærsyltetøj med rabarber
Next Post: Forfriskende petits fours med Dulcey ganache »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Henriette skriver

    15. maj 2017 kl. 18:08

    Noget af det værste ved at have børn er når de bliver store nok til at overtage flødepiskerne og krymmel-tjansen, når der bages julesmåkager!

  2. Anne au Chocolat skriver

    15. maj 2017 kl. 18:12

    Hej Henriette,
    Åh det har min ældste søn Kaj heldigvis ikke fået interessen for endnu 🙂

Trackbacks

  1. Abrikostrifli med flødeskum og hjemmebagte makroner - Anne au Chocolat siger:
    21. maj 2017 kl. 10:45

    […] jeg fortalte lige her i mandags, er jeg med i Karolines Køkkens kampagne ”I Godt Selskab”, som med fokus på det […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap