E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Forfriskende petits fours med Dulcey ganache

17. maj 2017 af Anne au Chocolat Skriv kommentar

Disse petits fours smelter på tungen direkte fra fryseren og skal helst nydes sådan. De er dejligt forfriskende, og Dulcey ganachen er også silkeblød i iskold tilstand. Den står på en smørsprød bund af mørdej og er pyntet med aromatiske pekannødder. To knasende elementer, som passer genialt godt i både smag og konsistens til den cremede ganache med lækre karamelnoter og en snært af salt.

Server disse hapsere til kaffen efter en god middag uden dessert. Eller gør som mig: Server dem til kaffen efter en god middag med dessert! <3

Petits fours med Dulcey ganache
18 stk

Dulcey ganache
100 g piskefløde
15 g glukose sirup
200 g Dulcey 32%

Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 knivspids salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme

Pekannødder

Dulcey ganache:
Hak chokoladen helt fint, og kom den i en skål. Varm piskefløde og glukosesirup op til kogepunktet i en lille gryde. Hæld den varme fløde over chokoladen. Lad det stå i to minutter og rør derefter med en gummidejskraber i midten af skålen med cirkelrunde bevægelser, indtil der dannes en sammenhængende kerne. Rør, til al fløden er blandet med chokoladen. Stavblend gerne ganachen til sidst. Fordel ganachen i små silikone halvkugleforme (4 cm), og køl helt af. Sæt på frost natten over, til ganachen er helt hård og kan vendes ud.

Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner revet parmesan. Saml hurtigt dejen med æggeblommen til en kugle. Dæk dejen til, og lad den hvile på køl i 30 minutter. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til 3 millimeters tykkelse og udstik 18 cirkler à 4,5 cm. Bag bundene på en bageplade beklædt med bagepapir ved i 175 grader varmluft i ca. 7 min, til de er fint gyldne – hold øje med farven undervejs. Køl dem af på en bagerist og opbevar dem i en lufttæt dåse eller boks indtil brug.

Samling:
Kom en Dulcey ganache halvkugle på hver mørdejsbund og pynt med pekannødder. Enten hele eller fint hakkede. Opbevar de små petits fours i en lufttæt beholder i fryseren, til de skal nydes.

Skrevet i: Chokolade og små søde sager

Previous Post: « I Godt Selskab med Karolines Køkken
Next Post: Små chokolademoussekager med saltkaramel »

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Min mor har altid lavet de lækreste lagkager, og Min mor har altid lavet de lækreste lagkager, og jeg elsker at gøre hende kunsten efter. Denne er fyldt med luftig mælkechokolade-nougatmousse, solbærsylt (af havens sommerbær) og vaniljeprikket konditorcreme 🍰💜🌰🍫
Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk på en tirsdag rimer på hverdagsmagi ☺️
Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i år - de er så velsmagende, og det vrimler med dem 👏🏻💕 Ps. altid nybagte weekendboller ☺️
Roulade er så skøn en kage og perfekt til efterm Roulade er så skøn en kage og perfekt til eftermiddagskaffen 💕 
Her kommer opskriften på en meget dejlig hindbærroulade fra mig til jer🏷

Hindbærroulade 

Rouladedej:
3 mellemstore æg
125 g sukker
100 g hvedemel (man kan også bruge 75 g hvedemel og 25 g mandelmel)
1/2 tsk. bagepulver

Fyld:
Ca. 220 g god hindbærmarmelade (gerne hjemmelavet) 

sigtet flormelis til pynt

Forvarm ovnen til 190 grader. Pisk æg og sukker luftigt i en skål i 2-3 minutter. Sigt mel og bagepulver ned i æggeblandingen og vend dejen forsigtigt sammen. 
Fordel dejen ud på bagepapir på en bageplade i en firkant (ca. 28 x 35 cm). Bag den i 8-10 minutter, til den er fint gylden. Drys imellem tiden sukker på et nyt stykke bagepapir. Læg den varme rouladebund på det sukkerdryssede bagepapir med oversiden nedad. Fjern forsigtigt det første stykke bagepapir. Fordel hindbærmarmeladen på rouladen og rul nænsomt rouladen sammen på den smalle led, mens den er lun. Pak rouladen ind i bagepapir eller husholdningsfilm og stil den på køl i et par timer eller natten over inden servering. 
Pynt med lidt flormelis inden servering.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap