Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Forfriskende petits fours med Dulcey ganache

17. maj 2017 af Anne au Chocolat

Disse petits fours smelter på tungen direkte fra fryseren og skal helst nydes sådan. De er dejligt forfriskende, og Dulcey ganachen er også silkeblød i iskold tilstand. Den står på en smørsprød bund af mørdej og er pyntet med aromatiske pekannødder. To knasende elementer, som passer genialt godt i både smag og konsistens til den cremede ganache med lækre karamelnoter og en snært af salt.

Server disse hapsere til kaffen efter en god middag uden dessert. Eller gør som mig: Server dem til kaffen efter en god middag med dessert! <3

Petits fours med Dulcey ganache
18 stk

Dulcey ganache
100 g piskefløde
15 g glukose sirup
200 g Dulcey 32%

Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 knivspids salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme

Pekannødder

Dulcey ganache:
Hak chokoladen helt fint, og kom den i en skål. Varm piskefløde og glukosesirup op til kogepunktet i en lille gryde. Hæld den varme fløde over chokoladen. Lad det stå i to minutter og rør derefter med en gummidejskraber i midten af skålen med cirkelrunde bevægelser, indtil der dannes en sammenhængende kerne. Rør, til al fløden er blandet med chokoladen. Stavblend gerne ganachen til sidst. Fordel ganachen i små silikone halvkugleforme (4 cm), og køl helt af. Sæt på frost natten over, til ganachen er helt hård og kan vendes ud.

Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner revet parmesan. Saml hurtigt dejen med æggeblommen til en kugle. Dæk dejen til, og lad den hvile på køl i 30 minutter. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til 3 millimeters tykkelse og udstik 18 cirkler à 4,5 cm. Bag bundene på en bageplade beklædt med bagepapir ved i 175 grader varmluft i ca. 7 min, til de er fint gyldne – hold øje med farven undervejs. Køl dem af på en bagerist og opbevar dem i en lufttæt dåse eller boks indtil brug.

Samling:
Kom en Dulcey ganache halvkugle på hver mørdejsbund og pynt med pekannødder. Enten hele eller fint hakkede. Opbevar de små petits fours i en lufttæt beholder i fryseren, til de skal nydes.

Skrevet i: Chokolade og små søde sager

Previous Post: « I Godt Selskab med Karolines Køkken
Next Post: Små chokolademoussekager med saltkaramel »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap