E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Invitation til Taverna Pop Up Restaurant og opskrift på cheesecake

8. maj 2017 af Anne au Chocolat 64 kommentarer

Indlægget er sponsoreret

Jeg har glædet mig helt enormt til at dele dette indlæg med jer. I midten af juni byder Taverna på en Pop Up Restaurant og danner rammerne for en helt særlig aften med udgangspunkt i Taverna’s velsmagende hvide oste, som egner sig perfekt i sommerlige retter, men også er fantastisk til efteråret og vinter.

Sammen med 4 bloggere inviterer Taverna til en super sommerlækker og yderst inspirerende fire-retters middag, hvor alle retter er udviklet i samarbejde med bloggerne, der hver har været med til at definere en af de fire retter. Bloggerne er med til Pop Up Restauranten og introducerer selv hver af retterne, inden de serveres.

Bloggerne er Ditte Ingemann fra The Food Club, Julia Lahme, CathrineYoga og mig selv 🙂

Og nu til det rigtig sjove:
Jeg har fået lov til at kåre 8 vindere, som hver især får 2 billetter til den lækre Pop Up Restaurant. Hver gæst får ud over en dejlig middag og det gode selskab en lille goodiebag med hjem med smagsprøver på nogle af de produkter, som er brugt i løbet af aftenen.

Jeg glæder mig helt vildt til at møde jer i Pop Up Restauranten! I deltager i konkurrencen ved at skrive en hilsen til mig i kommentarfeltet, og jeg kårer de 8 vindere den 22. maj 2017.

Tid og sted for Taverna Pop Up Restaurant: 15. juni klokken 18.00-20.30 hos Folkets Madhus, Raffinaderivej 20, bygning E, 2300 Kbh S

Lidt ekstra praktisk info til vinderne:
Du modtager billetten af Lahme Kommunikation. Din billet er først gyldig, når du har bekræftet, at du har modtaget billetten, og at du ønsker at deltage. Fordi vi gerne vil fylde Folkets Madhus og bringe rigtig meget osteglæde ud i sommerlandet, vil der være et udeblivelsesgebyr på 80 kr. per person.


Og så deler jeg opskriften på den lækreste cremede cheesecake med masser af sommersmag, vaniljeprikker og et dejligt tvist af citron i både den sprøde kiksebund og ostecremen, som jeg kreerede i går. Den hemmelige ingrediens er Taverna Finest Salatost, som er så mild og cremet, at den indgår helt perfekt i denne cheesecake, som faktisk smager ret meget af koldskål. Jeg fandt de første danske jordbær i supermarkedet i går, og det var en selvfølge, at de skulle være den friske og smagfulde pynt på cheesecaken sammen med mynte.

Cheesecake med citron og vanilje
10-12 personer

Kiksebund:
150 g kiks, fx Digestive
Fintrevet skal af ½ øko citron
100 g smør

Ostecreme:
3 blade husblas
150 g Taverna Finest Salatost
150 g creme fraiche 18%
50 g flormelis
Korn af 1/2 stang vanilje
Saft af 1 citron
1 dl piskefløde

Pynt:
Friske jordbær
Mynte

Kiksebund:
Knus kiksene fint i en blender og kom dem i en skål sammen med citronskal. Smelt smørret og bland det i de knuste kiks. Fordel kikseblandingen i en springform (20 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir (og evt. siderne med kageplast). Sørg for at presse godt, så blandingen samler sig som en bund. Stil på køl og lav ostecremen imens.

Ostecreme:
Udblød husblas i koldt vand i 5-10 minutter. Kom salatosten i en skål og pisk den lind med et piskeris. Rør creme fraiche i sammen med flormelis og vaniljekorn. Rør dernæst citronsaft i lidt ad gangen. Pisk fløden til en let skum, og vend den i ostecreme. Vrid husblas fri for vand, og smelt den forsigtigt ved lav varme i et vandbad i en lille gryde eller i mikrobølgeovnen. Husblassen skal blive flydende men må ikke boble. Rør 1 spsk ostecreme ud i husblassen for at køle den ned, og tilsæt den derefter til resten af ostecremen. Rør godt rundt. Hæld ostemassen ud på bunden, og lad kagen sætte sig på køl natten over.

Pynt kagen med friske jordbær og mynte og servér straks.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Rabarbersnitter
Next Post: Jordbærsyltetøj med rabarber »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Emilie Rosenkrantz skriver

    10. maj 2017 kl. 13:13

    Det kunne være skønt!

  2. Rebekka Brokman skriver

    10. maj 2017 kl. 20:11

    Hej Anne
    – Tak for en dejlig og inspirerende blog! Du er
    altid så god til at dele stort som småt, og ikke
    mindst opskrifter som man ved der virker 😉
    Det lyder til at dejlig aften jeg med glæde ville deltage i. Jeg er efter en spiseforstyrrelse endelig
    begyndt at kunne slappe af når jeg spiser ude
    hvilket kun ville gøre sådan en aften endnu bedre 🙂
    Krydser fingre
    Mvh Rebekka Brokman

  3. Birgitte skriver

    11. maj 2017 kl. 14:54

    Ih, jeg vil vildt gerne deltage i sådan en aften. Torsdag er min lange arbejdsdag, så får sjældent rigtig mad der. Kh. Birgitte

  4. Regitze skriver

    12. maj 2017 kl. 08:41

    Uh, det kunne være en skøn måde at fejre afleveringen af bacheloropgaven på! ?
    Tusind tak for nogle lækre opskrifter!

  5. Yu skriver

    14. maj 2017 kl. 12:42

    Tak Anne, for din generøsitet og sødme, der giver mig -og således min omgivelser glad! i hverdag.
    Tak igen for muligheden om at deltage i arrangementet, som jeg vil bruges til at overraske min X.

    Bedst hilsner

  6. Trine skriver

    14. maj 2017 kl. 14:33

    Jamen en hilsen skal du få 😀 min yndlingsmåde at bruge hvid ost på er at bruge marcepone som bund på en pizza med kartoffelskiver, rosmarin og pesto. Det er seriøst klasse.

  7. Jenny skriver

    15. maj 2017 kl. 17:31

    Som alle andre håber jeg også på at vinde.

  8. Lisbeth T skriver

    15. maj 2017 kl. 20:16

    Åh det lyder som en fantastisk oplevelse. Jeg krydser alt ?

  9. Anette skriver

    16. maj 2017 kl. 21:06

    Mais oui! – og hold da op hvor skal jeg lige lave den cheeesecake på min næste fridag!

  10. Michala Falk skriver

    17. maj 2017 kl. 18:52

    Det lyder bare som en virkelig hyggelig og lækker aften! 🙂 Det kunne være så fedt at vinde. Både for at smage jeres skønne mad, men også at møde jer! 🙂 Du er en stor inspirationskilde! Tak.

  11. Nicoline skriver

    17. maj 2017 kl. 22:00

    Min mor har fødselsdag den dag, og jeg vil elske at invitere hende med!
    Tak for en god blog med fantastisk lækre opskrifter 🙂

  12. Louise Eckhardt skriver

    18. maj 2017 kl. 11:05

    Det lyder som den fineste aften med dejligt selskab, skøn mad og måske også et fantastisk søde punktum som du har kreeret?.. jeg pudser balskoene ?

  13. Sunflower skriver

    18. maj 2017 kl. 15:23

    Ja ja ja, kender den skønneste veninde, som jeg virkelig gerne vil forkæle med dette. Krydser fingre. Skulle komme fra den anden ende af landet, men gør det hjertens gerne for sådan en oplevelse:-)

  14. Trine Boe Pedersen skriver

    19. maj 2017 kl. 23:47

    Så smukt og fint! Hvis jeg var den heldige, så ville jeg give gaven til min lillebror og svigerinde, som skulle opleve ægte kræs og hygge ?

« Ældre kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap