Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Rabarbersnitter

6. maj 2017 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

Mere rabarberguf på bloggen i dag. Fordi jeg slet ikke kan lade være. Den klassiske hindbærsnitte har jeg her tryllet om til en forårsfin variant med vaniljeprikket rabarbersyltetøj, som har fået et frisk citronspark. Rabarbersnitterne blev nydt til eftermiddagskaffen i går, og Kaj fik en lille snitte til dessert. Jeg gav en håndfuld snitter væk til vores søde naboer. Pludselig var de alle spist. De vakte glæde og sød begejstring over hele linjen.
Da jeg samlede kagen inden bagning, var der lidt mere rabarbersyltetøj, end jeg kunne bruge. Men resten blev spist her til morgen på Kajs morgengrød og min yoghurt, og det var slet ikke så tosset endda!

Rabarbersnitter
10 stk

Rabarbersyltetøj:
140 g rabarber
70 g sukker
1/2 stang vanilje
Fintrevet skal af 1/4 øko citron

Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 knivspids salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme

Glasur og pynt:
150 g flormelis
Frysetørrede hindbær

Rabarbersyltetøj:
Skær rabarberne i tynde skiver og kom dem i en gryde sammen med sukker. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom både korn og stang samt citronskal ned til rabarberne. Bring i kog og lad det simre i ca. 5 minutter, til rabarberne er godt bløde, og syltetøjet begynder at tykne. Lad det køle helt af.

Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner revet parmesan. Saml hurtigt dejen med æggeblommen til en kugle. Dæk dejen til, og lad den hvile på køl i 30 minutter. Del dejen i to lige store stykker og rul stykkerne ud hver især mellem to stykker bagepapir til et firkantet areal på ca. 14 cm x 22 cm. Kom det ene stykke over på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel rabarbersyltetøj på dejstykket og læg det andet dejstykke ovenpå. Prik overfladen med en gaffel, så dejen ikke hæver ujævnt op i løbet af bagningen. Bag i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 20 minutter, til overfladen er fint gylden. Lad den køle helt af.

Rør flormelis og vand sammen til en fin glasur og fordel den på kagen. Drys med frysetørret hindbær. Lad glasuren sætte sig lidt, og skær da kagen ud i 10 snitter.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Rabarber Eton Mess
Next Post: Invitation til Taverna Pop Up Restaurant og opskrift på cheesecake »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Sara Popik skriver

    1. juni 2017 kl. 12:00

    Hej Anne. Tak for altid inspirerende opskrifter. Jeg har ligesom dig lige fået nr 2 baby, så tiden er nogle gange lidt knap – især når begge unger er hjemme ? Hvad tænker du om at fryse disse? Vil gerne lave lidt i forvejen til en fødselsdag senere på måneden.

Trackbacks

  1. Rabarberi-muretainakoogikesed | Cook the day away! siger:
    27. maj 2017 kl. 10:25

    […] Idee siit. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap