E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Rabarber Eton Mess

4. maj 2017 af Anne au Chocolat 2 kommentarer


Eton mess er en klassisk engelsk dessert bestående af jordbær, marengs og flødeskum. Lige i min ånd: en simpel dessert uden for mange dikkedarer. Måske ikke den mest billedskønne dessert, men det vigtigste er jo heldigvis smagen. I hvert fald hvis I spørger mig. Her har jeg lavet en variant med rabarber, da jeg er så glad for alle de danske rabarber, man kan få i butikkerne pt. Derfor vrimler det med rabarberopskrifter på bloggen i disse uger 🙂 Rabarberkompotten er lidt flydende i konsistensen, men det er skam meningen, så den kan blande sig dejligt med flødeskum og marengsen, som i øvrigt er sprød udenpå og let chewy indeni – præcis som jeg bedst kan lide den.

Her er opskriften:

Rabarber Eton Mess
4 personer

Rabarberkompot:
500 g rabarber
200 g sukker
3/4 dl vand
(hellere end gerne korn af 1 stang vanilje også)

Marengs:
2 æggehvider
100 g sukker
1/2 tsk citronsaft

2 dl piskefløde

Rabarberkompot:
Skær rabarberne i tynde skiver og kom dem i en gryde sammen med sukker og vand. Bring i kog, og lad det småkoge, indtil rabarberne er helt møre og “falder fra hinanden”. Køl helt af.

Marengs:
Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukker lidt ad gangen og til sidst citron. Fordel marengsen i små toppe på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen ved 100 i 90 minutter. Køl helt af.

Samling af desserten:
Pisk fløden til en let skum. Fordel skiftevis rabarberkompot, flødeskum og stykker af marengs i lag i fire portionsglas og server straks.

Skrevet i: Desserter

Previous Post: « Super simple rabarbertærter
Next Post: Rabarbersnitter »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Sussie Grønfeldt skriver

    30. april 2018 kl. 10:22

    Kære Anne, jeg er også stor fan af vores danske rabarber, og har endda heldig adgang til selv at trække nogen fine, tynde af sorten “jordbærrabarber”. Dog kæmper jeg med at holde på rabarberens yndige røde farve, når jeg koger kompot. Har du nogle gode råd i den forbindelse? Farven betyder naturligvis intet for den gode smag, men ren æstetisk er sådan en omgang grønlig-brun kompot bare ikke videre tilfredsstillende…

  2. Anne au Chocolat skriver

    1. maj 2018 kl. 19:57

    Kære Sussie,
    Mit bedste bud er ikke at koge kompotten for meget og endelig ikke putte vand i 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Godmorgen 🍓 endnu en stor portion jordbær er h Godmorgen 🍓 endnu en stor portion jordbær er høstet i haven, mens bollerne blev bagt i ovnen. Hindbær, solbær og blåbær er på vej inden længe. Drengene synes klart, at trampolinen er det bedste ved haven - jeg er på TeamBær ❤️🌞
Denne sommer er det 16 år siden, at jeg købte mi Denne sommer er det 16 år siden, at jeg købte min Musso Mini ismaskine, og den er still going strong, selv når jeg udfordrer den max på varme sommerdage som i dag🌞 Jeg ELSKER den ismaskine 🍦🤗. Ps. Der er hindbærsorbet i videoen, og Mussoen har også kørt vaniljeis og jordbæris (med jordbærrene fra haven) i dag 🥳 @gelatieremusso
Havens sommersøde jordbær modnes i massevis i di Havens sommersøde jordbær modnes i massevis i disse dage, og jeg har lige plukket 750 g jordbær i eftermiddag, som skal bruges til jordbæris i morgen 🍧🍦🍓 Ahmen altså det gør mig så glad med den slags havegodter på egen matrikel 🤗
Som lovet kommer opskriften på min jordbærtærte Som lovet kommer opskriften på min jordbærtærte 🍓Gem den gerne 🏷Kagecreme:
200 ml sødmælk
Korn af 1 vaniljestang
2 æggeblommer
15 g maizena
50 g sukkerMørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 nip salt
70 g smør, koldt
1 æggeblommeFrangipane:
80 g smør, blødt
80 g sukker
80 g mandelmel (eller fintblendede mandler)
1 æg
20 g mandelflager
50 g god mørk chokolade1 dl piskefløde
Danske jordbær  Kagecreme
Bring sødmælk i kog i en gryde sammen med vaniljestangen tømt for korn. Pisk æggeblommer godt sammen med sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena i en skål. Fjern vaniljestangen. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld straks cremen over i en skål og køl den af. Dæk skålen med film og opbevar den på køl natten over. Mørdej
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner revet parmesan. Saml hurtigt dejen med æggeblommen i røremaskinen til en kugle (man kan også lave mørdejen med hænderne i en skål). Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskabet i 30 min. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Udstik mørdejsbunden med en rund, perforeret tærtering på 20,5 cm og kom den over på den perforerede bageplade og beklæd derefter kanterne (ringen) med mørdejen også. Stil den på køl, imens frangipanecremen laves. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.Frangipane
Pisk smør og sukker godt sammen i en skål, vend mandelmel i, tilsæt ægget og rør sammen til en ensartet creme. Fordel frangipanecremen på mørdejsbunden og drys med mandelflager. Bag tærten i ca. 20-25 minutter. Hold øje undervejs i bagningen. Køl tærten helt af.Samling af tærten
Smelt den mørke chokolade i vandbad i en gryde eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Rør i chokoladen undervejs. Fordel chokoladen på den afkølede tærte, og lad den størkne. Pisk fløden til skum og pisk kagecremen op med en elpisker, så den bliver dejligt cremet og silkeblød igen. Vend forsigtigt fløden i kagecremen og kom den i en sprøjtepose med en stor tyl. Pynt tærten og fordel jordbær. Server straks eller stil den gerne på køl i et par timer.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap