E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Rabarber Eton Mess

4. maj 2017 af Anne au Chocolat 2 kommentarer


Eton mess er en klassisk engelsk dessert bestående af jordbær, marengs og flødeskum. Lige i min ånd: en simpel dessert uden for mange dikkedarer. Måske ikke den mest billedskønne dessert, men det vigtigste er jo heldigvis smagen. I hvert fald hvis I spørger mig. Her har jeg lavet en variant med rabarber, da jeg er så glad for alle de danske rabarber, man kan få i butikkerne pt. Derfor vrimler det med rabarberopskrifter på bloggen i disse uger 🙂 Rabarberkompotten er lidt flydende i konsistensen, men det er skam meningen, så den kan blande sig dejligt med flødeskum og marengsen, som i øvrigt er sprød udenpå og let chewy indeni – præcis som jeg bedst kan lide den.

Her er opskriften:

Rabarber Eton Mess
4 personer

Rabarberkompot:
500 g rabarber
200 g sukker
3/4 dl vand
(hellere end gerne korn af 1 stang vanilje også)

Marengs:
2 æggehvider
100 g sukker
1/2 tsk citronsaft

2 dl piskefløde

Rabarberkompot:
Skær rabarberne i tynde skiver og kom dem i en gryde sammen med sukker og vand. Bring i kog, og lad det småkoge, indtil rabarberne er helt møre og “falder fra hinanden”. Køl helt af.

Marengs:
Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukker lidt ad gangen og til sidst citron. Fordel marengsen i små toppe på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen ved 100 i 90 minutter. Køl helt af.

Samling af desserten:
Pisk fløden til en let skum. Fordel skiftevis rabarberkompot, flødeskum og stykker af marengs i lag i fire portionsglas og server straks.

Skrevet i: Desserter

Previous Post: « Super simple rabarbertærter
Next Post: Rabarbersnitter »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Sussie Grønfeldt skriver

    30. april 2018 kl. 10:22

    Kære Anne, jeg er også stor fan af vores danske rabarber, og har endda heldig adgang til selv at trække nogen fine, tynde af sorten “jordbærrabarber”. Dog kæmper jeg med at holde på rabarberens yndige røde farve, når jeg koger kompot. Har du nogle gode råd i den forbindelse? Farven betyder naturligvis intet for den gode smag, men ren æstetisk er sådan en omgang grønlig-brun kompot bare ikke videre tilfredsstillende…

  2. Anne au Chocolat skriver

    1. maj 2018 kl. 19:57

    Kære Sussie,
    Mit bedste bud er ikke at koge kompotten for meget og endelig ikke putte vand i 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Nybagte weekendboller, aftenbadetur, citronmelisse Nybagte weekendboller, aftenbadetur, citronmelisse i fuld flor, snack i haven og chokoladegaver fra min mand ❤️

God pinse 🌞
En skål morgenmadslykke og et solskinsglimt af vo En skål morgenmadslykke og et solskinsglimt af vores jordbærblomster🍓 Græsk yoghurt med vaniljebagte rabarber fra haven, syltetøj af jordbær, solbær og rabarber (også fra haven via fryseren) og en lille portion musli lavet, mens ovnen alligevel var varm fra rabarberne. + banan og mynte fra haven🌿

Når morgenmad smager som dessert 😍
Rabarbersnitter med crumbletop er en af mine yndli Rabarbersnitter med crumbletop er en af mine yndlingskager, når rabarberne er i sæson - i haven og på hylderne i supermarkedet 🌿💕
Find opskriften under mine reels 😋🫶🏻
Hjemmearbejdsdagens lille brunch til frokost under Hjemmearbejdsdagens lille brunch til frokost under markisen på terrassen - som at have et ekstra rum i huset 🥰.. og mad smager bare bedre i det fri 🌱
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap