E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Rabarber Eton Mess

4. maj 2017 af Anne au Chocolat 2 kommentarer


Eton mess er en klassisk engelsk dessert bestående af jordbær, marengs og flødeskum. Lige i min ånd: en simpel dessert uden for mange dikkedarer. Måske ikke den mest billedskønne dessert, men det vigtigste er jo heldigvis smagen. I hvert fald hvis I spørger mig. Her har jeg lavet en variant med rabarber, da jeg er så glad for alle de danske rabarber, man kan få i butikkerne pt. Derfor vrimler det med rabarberopskrifter på bloggen i disse uger 🙂 Rabarberkompotten er lidt flydende i konsistensen, men det er skam meningen, så den kan blande sig dejligt med flødeskum og marengsen, som i øvrigt er sprød udenpå og let chewy indeni – præcis som jeg bedst kan lide den.

Her er opskriften:

Rabarber Eton Mess
4 personer

Rabarberkompot:
500 g rabarber
200 g sukker
3/4 dl vand
(hellere end gerne korn af 1 stang vanilje også)

Marengs:
2 æggehvider
100 g sukker
1/2 tsk citronsaft

2 dl piskefløde

Rabarberkompot:
Skær rabarberne i tynde skiver og kom dem i en gryde sammen med sukker og vand. Bring i kog, og lad det småkoge, indtil rabarberne er helt møre og “falder fra hinanden”. Køl helt af.

Marengs:
Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukker lidt ad gangen og til sidst citron. Fordel marengsen i små toppe på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen ved 100 i 90 minutter. Køl helt af.

Samling af desserten:
Pisk fløden til en let skum. Fordel skiftevis rabarberkompot, flødeskum og stykker af marengs i lag i fire portionsglas og server straks.

Skrevet i: Desserter

Previous Post: « Super simple rabarbertærter
Next Post: Rabarbersnitter »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Sussie Grønfeldt skriver

    30. april 2018 kl. 10:22

    Kære Anne, jeg er også stor fan af vores danske rabarber, og har endda heldig adgang til selv at trække nogen fine, tynde af sorten “jordbærrabarber”. Dog kæmper jeg med at holde på rabarberens yndige røde farve, når jeg koger kompot. Har du nogle gode råd i den forbindelse? Farven betyder naturligvis intet for den gode smag, men ren æstetisk er sådan en omgang grønlig-brun kompot bare ikke videre tilfredsstillende…

  2. Anne au Chocolat skriver

    1. maj 2018 kl. 19:57

    Kære Sussie,
    Mit bedste bud er ikke at koge kompotten for meget og endelig ikke putte vand i 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap