E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Super simple rabarbertærter

1. maj 2017 af Anne au Chocolat 6 kommentarer


Disse små rabarbertærter byder på masser af smag og er ikke spor kringlede at lave. De er super simple faktisk og udgør den helt perfekte, lette dessert, som efter hovedretten kan trylles frem på nul komma fem – eller i hvert fald ikke mere end fem minutter, mens gæsterne sidder ved middagsbordet.
Bag de smørsprøde tærtebunde om morgenen og opbevar dem i en lufttæt beholder, indtil de skal bruges. Lav ligeledes gerne den syrligt søde rabarberkompot fra morgenstunden, og lad den stå på køl. Vent dog helst med at piske flødeskumscremen med græsk yoghurt til lige før servering. Og så skal de søde små rabarbertærter ellers blot samles.

Opskriften på mørdejen giver en større portion, end der er behov for. Men det er helt med vilje, da jeg elsker lige at kunne tage mørdej ud af fryseren til brug en anden gang. Frys derfor bare resten af den udrullede dej, så den straks er klar til brug efter kort optøning, når tærtelysten banker på døren.

Super simple rabarbertærter
4 stk

Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 knivspids salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme

Rabarberkompot:
140 g rabarber
45 g sukker
1 spsk vand

Flødeskum med græsk yoghurt:
75 g piskefløde
50 g græsk yoghurt
15 g flormelis

Hvide chokoladespåner til pynt

Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner revet parmesan/brødkrummer. Saml hurtigt dejen med æggeblommen. Dæk dejen til, og lad den hvile på køl i 30 minutter. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og beklæd de små tærteforme med dejen. Blindbag* tærtebundene i 10 minutter ved 170 grader varmluft. Fjern derefter bagepapir og ris og bag tærtebundene videre i 5-7 minutter, til de er fint gyldne og sprøde. Køl tærtebundene køl af.

*Beklæd de mørdejsklædte tærteforme med bagepapir, og fyld dem derefter med ris eller tørrede linser.

Rabarberkompot:
Skær rabarber i skiver à 5-7 mm tykkelse, og kom dem i en gryde sammen med sukker og vand. Bring i kog og lad det småkoge, til rabarberne har en blød og lækker konsistens. Køl helt af.

Flødeskum med græsk yoghurt:
Afmål fløde, græsk yoghurt og flormelis i en skål og pisk det hele sammen til en cremet flødeskum.

Fordel rabarberkompotten i tærtebundene og kom en skefuld eller to af flødeskummet med græsk yoghurt på toppen samt lidt spåner af hvid chokolade. Servér straks.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Kokos køleskabsgrød med bagte rabarber
Next Post: Rabarber Eton Mess »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. M.M skriver

    3. maj 2017 kl. 10:17

    Hej
    Kan man erstatte Mel med kokosmel?

    På forhånd tak

  2. La Cucina Nada skriver

    3. maj 2017 kl. 11:58

    En fin idé at lave små rabarbertærter, Anne.
    Især skal jeg da prøve din flødeskum med Græsk yoghurt –
    har du prøvet med ymer også? Det er virkelig flabet rørt op med netop
    flormelis og flødeskum.

    Forårshilsen fra
    La Cucina NADA

  3. Anne au Chocolat skriver

    3. maj 2017 kl. 22:48

    Kære Malou,
    Jeg tror hellere, at du kan erstatte med boghvedemel eller rismel, hvis det er en mulighed for dig?

  4. Anne au Chocolat skriver

    3. maj 2017 kl. 22:49

    Kære Nada,
    Hvor er du sød! Den flødeskumscreme er så lækker, og jeg tror bestemt også, at du kan gøre det med ymer. Vil glæde mig til at høre om resultatet!
    Kh Anne

  5. Henriette skriver

    10. maj 2017 kl. 14:14

    Jeg overvejer lidt om man kan bruge italiensk maringue på så det bliver lemon meringue bare med rabarber i stedet?

  6. Anne au Chocolat skriver

    10. maj 2017 kl. 15:17

    Kære Henriette,
    Uh det lyder som den lækreste idé!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap