E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • Mine chokoladeanbefalinger
  • E-bog Glad Morgenmad
  • English

Super simple rabarbertærter

1. maj 2017 af Anne au Chocolat 6 kommentarer


Disse små rabarbertærter byder på masser af smag og er ikke spor kringlede at lave. De er super simple faktisk og udgør den helt perfekte, lette dessert, som efter hovedretten kan trylles frem på nul komma fem – eller i hvert fald ikke mere end fem minutter, mens gæsterne sidder ved middagsbordet.
Bag de smørsprøde tærtebunde om morgenen og opbevar dem i en lufttæt beholder, indtil de skal bruges. Lav ligeledes gerne den syrligt søde rabarberkompot fra morgenstunden, og lad den stå på køl. Vent dog helst med at piske flødeskumscremen med græsk yoghurt til lige før servering. Og så skal de søde små rabarbertærter ellers blot samles.

Opskriften på mørdejen giver en større portion, end der er behov for. Men det er helt med vilje, da jeg elsker lige at kunne tage mørdej ud af fryseren til brug en anden gang. Frys derfor bare resten af den udrullede dej, så den straks er klar til brug efter kort optøning, når tærtelysten banker på døren.

Super simple rabarbertærter
4 stk

Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 knivspids salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme

Rabarberkompot:
140 g rabarber
45 g sukker
1 spsk vand

Flødeskum med græsk yoghurt:
75 g piskefløde
50 g græsk yoghurt
15 g flormelis

Hvide chokoladespåner til pynt

Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner revet parmesan/brødkrummer. Saml hurtigt dejen med æggeblommen. Dæk dejen til, og lad den hvile på køl i 30 minutter. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og beklæd de små tærteforme med dejen. Blindbag* tærtebundene i 10 minutter ved 170 grader varmluft. Fjern derefter bagepapir og ris og bag tærtebundene videre i 5-7 minutter, til de er fint gyldne og sprøde. Køl tærtebundene køl af.

*Beklæd de mørdejsklædte tærteforme med bagepapir, og fyld dem derefter med ris eller tørrede linser.

Rabarberkompot:
Skær rabarber i skiver à 5-7 mm tykkelse, og kom dem i en gryde sammen med sukker og vand. Bring i kog og lad det småkoge, til rabarberne har en blød og lækker konsistens. Køl helt af.

Flødeskum med græsk yoghurt:
Afmål fløde, græsk yoghurt og flormelis i en skål og pisk det hele sammen til en cremet flødeskum.

Fordel rabarberkompotten i tærtebundene og kom en skefuld eller to af flødeskummet med græsk yoghurt på toppen samt lidt spåner af hvid chokolade. Servér straks.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Kokos køleskabsgrød med bagte rabarber
Next Post: Rabarber Eton Mess »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. M.M skriver

    3. maj 2017 kl. 10:17

    Hej
    Kan man erstatte Mel med kokosmel?

    På forhånd tak

  2. La Cucina Nada skriver

    3. maj 2017 kl. 11:58

    En fin idé at lave små rabarbertærter, Anne.
    Især skal jeg da prøve din flødeskum med Græsk yoghurt –
    har du prøvet med ymer også? Det er virkelig flabet rørt op med netop
    flormelis og flødeskum.

    Forårshilsen fra
    La Cucina NADA

  3. Anne au Chocolat skriver

    3. maj 2017 kl. 22:48

    Kære Malou,
    Jeg tror hellere, at du kan erstatte med boghvedemel eller rismel, hvis det er en mulighed for dig?

  4. Anne au Chocolat skriver

    3. maj 2017 kl. 22:49

    Kære Nada,
    Hvor er du sød! Den flødeskumscreme er så lækker, og jeg tror bestemt også, at du kan gøre det med ymer. Vil glæde mig til at høre om resultatet!
    Kh Anne

  5. Henriette skriver

    10. maj 2017 kl. 14:14

    Jeg overvejer lidt om man kan bruge italiensk maringue på så det bliver lemon meringue bare med rabarber i stedet?

  6. Anne au Chocolat skriver

    10. maj 2017 kl. 15:17

    Kære Henriette,
    Uh det lyder som den lækreste idé!

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Jeg er brand-ambassadør for Elmelund Chocolatier Organic .

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Følg mig på Instagram
This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Footer

Profil

Velkommen til mit søde univers, som byder på skønne kager, vidunderlige chokoladesager og livsnydende lækkerier. En perfekt blanding af søde opskrifter og gode oplevelser!
Læs mere…

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Følg mig på de sociale medier

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram

Copyright © 2021 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap