E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Kokos køleskabsgrød med bagte rabarber

29. april 2017 af Anne au Chocolat 4 kommentarer


Endnu en variant af køleskabsgrøden rammer bloggen i dag. Denne her er lavet på kokosmælk og er skønt cremet og samtidig vegansk. Jeg serverer bagte rabarber til kokosgrøden, da de syrlige rabarber passer super godt til den eksotiske sødme fra kokosmælken. Forbered kokosgrøden og de bagte rabarber aftenen før. Start med de bagte rabarber, og rør ingredienserne til grøden sammen på et splitsekund, mens rabarberne bager i ovnen. Det er virkelig pærelet! Og så kan opskriften jo sagtens forenkles ved at undlade rabarberne og i stedet skrue op for mængden af bær og andre frugter til grøden.

Køleskabsgrød med kokosmælk og bagte rabarber
1 person

Bagte rabarber (nok til to portioner):
100 g rabarber
40 g sukker
1/2 dl vand

Kokosgrød:
30 g havregryn
125 g kokosmælk
1 tsk ahornsirup
lidt vaniljepulver (fra Mill&Mortar)
1 nip salt

Topping:
Friske hindbær
Mandler
Kokosmel

Bagte rabarber:
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Skær rabarberstænglerne i stykker à 4-5 cm længde, og kom dem i et ildfast fad. Drys med sukker og hæld vand over. Bag dem i ovnen i 12 minutter, til de er møre men stadig faste i det. Når rabarberne er bagt, hæld så forsigtigt rabarberlagen over i en lille gryde og reducer lagen til en sirup og hæld den tilbage over rabarberne. Køl dem af og opbevar dem på køl, til de skal bruges.

Kokosgrød:
Rør alle ingredienserne til grøden sammen i en skål, og lad det trække tildækket på køl natten over.

Anret grøden med de bagte rabarber, friske hindbær, hakkede mandler og et drys af kokosmel.

Skrevet i: Morgenmad

Previous Post: « Overnight oats – køleskabsgrød med peanut butter
Next Post: Super simple rabarbertærter »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Line skriver

    31. marts 2019 kl. 22:02

    Menes der kokosmælk på dåse eller kokosdrik fra Naturli?

  2. Anne au Chocolat skriver

    1. april 2019 kl. 10:15

    Kokosmælk på dåse. Men mon ikke kokosdrik kan bruges også?

  3. Line skriver

    5. april 2019 kl. 18:01

    Tak for svar, det lyder til at blive meget sødt, så vil nok blande lidt havremælk i.

Trackbacks

  1. Hommikusöögid | Cook the day away! siger:
    30. oktober 2017 kl. 10:45

    […] Idee siit. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap