E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Kokos køleskabsgrød med bagte rabarber

29. april 2017 af Anne au Chocolat 4 kommentarer


Endnu en variant af køleskabsgrøden rammer bloggen i dag. Denne her er lavet på kokosmælk og er skønt cremet og samtidig vegansk. Jeg serverer bagte rabarber til kokosgrøden, da de syrlige rabarber passer super godt til den eksotiske sødme fra kokosmælken. Forbered kokosgrøden og de bagte rabarber aftenen før. Start med de bagte rabarber, og rør ingredienserne til grøden sammen på et splitsekund, mens rabarberne bager i ovnen. Det er virkelig pærelet! Og så kan opskriften jo sagtens forenkles ved at undlade rabarberne og i stedet skrue op for mængden af bær og andre frugter til grøden.

Køleskabsgrød med kokosmælk og bagte rabarber
1 person

Bagte rabarber (nok til to portioner):
100 g rabarber
40 g sukker
1/2 dl vand

Kokosgrød:
30 g havregryn
125 g kokosmælk
1 tsk ahornsirup
lidt vaniljepulver (fra Mill&Mortar)
1 nip salt

Topping:
Friske hindbær
Mandler
Kokosmel

Bagte rabarber:
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Skær rabarberstænglerne i stykker à 4-5 cm længde, og kom dem i et ildfast fad. Drys med sukker og hæld vand over. Bag dem i ovnen i 12 minutter, til de er møre men stadig faste i det. Når rabarberne er bagt, hæld så forsigtigt rabarberlagen over i en lille gryde og reducer lagen til en sirup og hæld den tilbage over rabarberne. Køl dem af og opbevar dem på køl, til de skal bruges.

Kokosgrød:
Rør alle ingredienserne til grøden sammen i en skål, og lad det trække tildækket på køl natten over.

Anret grøden med de bagte rabarber, friske hindbær, hakkede mandler og et drys af kokosmel.

Skrevet i: Morgenmad

Previous Post: « Overnight oats – køleskabsgrød med peanut butter
Next Post: Super simple rabarbertærter »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Line skriver

    31. marts 2019 kl. 22:02

    Menes der kokosmælk på dåse eller kokosdrik fra Naturli?

  2. Anne au Chocolat skriver

    1. april 2019 kl. 10:15

    Kokosmælk på dåse. Men mon ikke kokosdrik kan bruges også?

  3. Line skriver

    5. april 2019 kl. 18:01

    Tak for svar, det lyder til at blive meget sødt, så vil nok blande lidt havremælk i.

Trackbacks

  1. Hommikusöögid | Cook the day away! siger:
    30. oktober 2017 kl. 10:45

    […] Idee siit. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den appelsinbrownie var et hit 🍊🍫, og det sa Den appelsinbrownie var et hit 🍊🍫, og det samme var vaniljekransene 🫶🏻
Andre gode sager fra weekenden: nybagte boller og rugbrød, en virkelig lækker espresso martini (som drillede min søvn, men var det hele værd 🍸☕️) og en fin buket blomster fra vores søndagsgæster 💐

Jeg håber, at I har haft en dejlig weekend og er nogenlunde klar til, at hverdagen ruller igen i morgen ☺️
63 vaniljekranse, 20 vaniljestjerner og en appelsi 63 vaniljekranse, 20 vaniljestjerner og en appelsinbrownie senere🍊🍫🍰. Sneen daler blidt i skrivende stund, og vi får gæster til eftermiddagskaffe i dag ❄️☕️🎄🫶🏻
Opskriften på mine vaniljekranse kan I finde under mit højdepunkt Opskrifter. De er vanedannende lækre og et must i juletiden, hvis I spørger mig 🥰
Grøden fik et drys af jul i morges 🍒 I aftes s Grøden fik et drys af jul i morges 🍒
I aftes spiste vi på @silberbauers_bistro med de dejligste venner🍴Sådanne aftener med god mad, ditto vin og samtaler som bare flyder med dybde og grin, kan jeg leve højt på længe 🫶🏻 
Vi spiste også pissaladière og snegle, og jeg drømte mig straks tilbage til de år, jeg boede i Provence og Paris. Det hele var SÅ lækkert, og de Agen svesker i Armagnac med vaniljeis var prikken over i’et ✨
Fordi jeg har julesager på hjernen 🎄🥰🍫🍰🍒

Her får I endnu en opskrift til samlingen 🏷

Julebrownie med kanel, hvid chokolade og amarena kirsebær
12 personer

200 g smør
200 g mørk chokolade, hakket
125 g hvedemel
3 æg
265 g sukker
½ tsk salt
1 tsk stødt kanel
100 g hvid chokolade
140 g Amarena kirsebær
Flormelis

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde, kom den mørke chokolade deri, og lad den smelte sammen med smørret. Køl den af. 
Pisk mel, æg, sukker, salt og kanel til en luftig konsistens i en skål, og tilsæt langsomt smør- og chokoladeblandingen under omrøring. Grofthak den hvide chokolade, og kom den i dejen. Hæld dejen i en rund form (ca. 22 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Fordel kirsebærrene i dejen og bag brownien i ca. 25 minutter.
Husk at en brownie helst skal bages dagen før, så den har tid til at sætte sig og få den helt rigtige konsistens. Opbevar den på køl indtil servering og drys med lidt flormelis, inden den skæres ud.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap