E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Kokos køleskabsgrød med bagte rabarber

29. april 2017 af Anne au Chocolat 4 kommentarer


Endnu en variant af køleskabsgrøden rammer bloggen i dag. Denne her er lavet på kokosmælk og er skønt cremet og samtidig vegansk. Jeg serverer bagte rabarber til kokosgrøden, da de syrlige rabarber passer super godt til den eksotiske sødme fra kokosmælken. Forbered kokosgrøden og de bagte rabarber aftenen før. Start med de bagte rabarber, og rør ingredienserne til grøden sammen på et splitsekund, mens rabarberne bager i ovnen. Det er virkelig pærelet! Og så kan opskriften jo sagtens forenkles ved at undlade rabarberne og i stedet skrue op for mængden af bær og andre frugter til grøden.

Køleskabsgrød med kokosmælk og bagte rabarber
1 person

Bagte rabarber (nok til to portioner):
100 g rabarber
40 g sukker
1/2 dl vand

Kokosgrød:
30 g havregryn
125 g kokosmælk
1 tsk ahornsirup
lidt vaniljepulver (fra Mill&Mortar)
1 nip salt

Topping:
Friske hindbær
Mandler
Kokosmel

Bagte rabarber:
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Skær rabarberstænglerne i stykker à 4-5 cm længde, og kom dem i et ildfast fad. Drys med sukker og hæld vand over. Bag dem i ovnen i 12 minutter, til de er møre men stadig faste i det. Når rabarberne er bagt, hæld så forsigtigt rabarberlagen over i en lille gryde og reducer lagen til en sirup og hæld den tilbage over rabarberne. Køl dem af og opbevar dem på køl, til de skal bruges.

Kokosgrød:
Rør alle ingredienserne til grøden sammen i en skål, og lad det trække tildækket på køl natten over.

Anret grøden med de bagte rabarber, friske hindbær, hakkede mandler og et drys af kokosmel.

Skrevet i: Morgenmad

Previous Post: « Overnight oats – køleskabsgrød med peanut butter
Next Post: Super simple rabarbertærter »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Line skriver

    31. marts 2019 kl. 22:02

    Menes der kokosmælk på dåse eller kokosdrik fra Naturli?

  2. Anne au Chocolat skriver

    1. april 2019 kl. 10:15

    Kokosmælk på dåse. Men mon ikke kokosdrik kan bruges også?

  3. Line skriver

    5. april 2019 kl. 18:01

    Tak for svar, det lyder til at blive meget sødt, så vil nok blande lidt havremælk i.

Trackbacks

  1. Hommikusöögid | Cook the day away! siger:
    30. oktober 2017 kl. 10:45

    […] Idee siit. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap