Endnu en variant af køleskabsgrøden rammer bloggen i dag. Denne her er lavet på kokosmælk og er skønt cremet og samtidig vegansk. Jeg serverer bagte rabarber til kokosgrøden, da de syrlige rabarber passer super godt til den eksotiske sødme fra kokosmælken. Forbered kokosgrøden og de bagte rabarber aftenen før. Start med de bagte rabarber, og rør ingredienserne til grøden sammen på et splitsekund, mens rabarberne bager i ovnen. Det er virkelig pærelet! Og så kan opskriften jo sagtens forenkles ved at undlade rabarberne og i stedet skrue op for mængden af bær og andre frugter til grøden.
Køleskabsgrød med kokosmælk og bagte rabarber
1 person
Bagte rabarber (nok til to portioner):
100 g rabarber
40 g sukker
1/2 dl vand
Kokosgrød:
30 g havregryn
125 g kokosmælk
1 tsk ahornsirup
lidt vaniljepulver (fra Mill&Mortar)
1 nip salt
Topping:
Friske hindbær
Mandler
Kokosmel
Bagte rabarber:
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Skær rabarberstænglerne i stykker à 4-5 cm længde, og kom dem i et ildfast fad. Drys med sukker og hæld vand over. Bag dem i ovnen i 12 minutter, til de er møre men stadig faste i det. Når rabarberne er bagt, hæld så forsigtigt rabarberlagen over i en lille gryde og reducer lagen til en sirup og hæld den tilbage over rabarberne. Køl dem af og opbevar dem på køl, til de skal bruges.
Kokosgrød:
Rør alle ingredienserne til grøden sammen i en skål, og lad det trække tildækket på køl natten over.
Anret grøden med de bagte rabarber, friske hindbær, hakkede mandler og et drys af kokosmel.
Line skriver
Menes der kokosmælk på dåse eller kokosdrik fra Naturli?
Anne au Chocolat skriver
Kokosmælk på dåse. Men mon ikke kokosdrik kan bruges også?
Line skriver
Tak for svar, det lyder til at blive meget sødt, så vil nok blande lidt havremælk i.