Tilføjet bemærkning den 23. juni kl15.30: Jeg har netop set, at det præcist i dag er tre år siden, at jeg skrev mit første indlæg “Chokoladebloggen” her på bloggen. Det må fejres!
Endnu en variation over mit pandekager-til-morgenmad-men-kan-også-spises-som-dessert-tema får I denne lørdag formiddag. Disse pandekager kom til verden og ned i min mave, da jeg havde gemt en rest grød i køleskabet. Ganske bevidst da min søde kollega Karen havde fortalt mig, at hun af og til putter grød i sine vafler. Det ville jeg også prøve.
Som jeg skriver i opskriften længere nede, er der flere valgmuligheder i pandekagedejen. Jeg er både vild med den glutenfri version lavet på den flade maves grød fra Aurion + boghvedemel og versionen med havregrød + rugmel.
Begge portioner lavede jeg med ekstremt modne bananer, som fungerer som naturligt sødemiddel. Dog har jeg drysset ekstra sødme over pandekagerne i form af Jivara mælkechokolade fra Valrhona, kokosmel og danske saftigt søde og smukke røde jordbær. Jeg kunne også forestille mig, at det kunne smage godt med jordbær, lidt revet mørk chokolade plus en lækker dansk honning. Gerne Katrine Klinkens honning, som jeg smagte oven på danske jordbær med fløde hjemme hos hende i går aftes. Den honning glæder jeg mig til at blogge mere om snart.
Bliver det meget smukkere end sådan en skålfuld danske røde jordbær ? : )
Til en tallerken pandekager bruges:
1 banan (80 g)
1 æg
80 g grød (den flade maves grød fra Aurion eller havregrød)
10 g kokosmel
15 g boghvedemel (eller rugmel)
lidt vanille
smør til stegning
Mos bananen og tilsæt de øvrige ingredienser. Steg pandekagerne i smør og server dem med danske jordbær, kokos og finthøvlet mælkechokolade.
linda skriver
mmh, jeg har netop ledt efter en lækker glutenfri opskrift. her var svaret jo:) tusind tak! de kommer på to do-listen til næste lørdag. haps!
Hanne K skriver
Tillykke med 3 års dagen, søde Anne. Du har så absolut en af de skønneste, søde blogs!
Jeg MÅ vist snart eje et vaffeljern. Hvilket ét har ud – sådan en til at stoppe i stikkontakten eller til komfuret?
Ha’ en dejlig Skt. Hans aften.
Kh Hanne
Luise / Sesam, Sesam skriver
Hvor ser de dejlige ud!
Jeg leger også selv lidt med forskellige slags pandekager og prøvede for lidt tid siden at lave nogle på havregrød (med æble og kanel) lige som dine her i indlægget. Mums, hvor var de lækre! Så lækre at de efterhånden betragtes som et nært bekendtskab – og så lækre, at jeg smed et indlæg om dem (: De kan anbefales!
Jeg må prøve dine af næste gang, for jeg må altså indrømme, at jeg er en ganske stor fan af kokos…
Kh
Luise / Sesam, Sesam
louiogbearnaisen skriver
Det er vist tid til at vaffeljernet skal ud af skabet og støves af! De ser rigtig spændende ud og bestemt skal afprøves 🙂
Mange hilsner
Louise
SisBerri skriver
Mums det ser lækkert ud! Må klart afprøves.
Tillykke med de 3år!
Annika skriver
Uhmmm..
Faktisk lavede jeg lidt lign. i fredags.
Banan/havregrynspandekager (http://www.valdemarsro.dk/banan-og-havregrynspandekager/) med kokos i nogle og kanel i andre – og med friske jordbær til, samt lod lidt Caramelia smelte på nogle :$ Guuuuf….
Anne au Chocolat skriver
Kære Linda
Det glæder mig at høre!
Du kan også lave mine vafler med boghvedemel om til pandekager – de er også glutenfri 🙂
kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Hanne
Tak du er sød 🙂
Ja et vaffeljern er så dejligt! Mit kan stikkes i stikkontakten 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Luise
Jeg må lige tjekke dine havregrøds-pandekager ud også 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Louise
God idé 😉
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære SisBerri
Mange tak skal du have 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Annika
Mums med mums på! 🙂
Caramélia er og bliver en lille bid af himlen!
Kh Anne
Dorte Høy-Hansen skriver
Ja det er værd at prøve. Hilsen Dorte