E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Rosensød panna cotta med jordbær

25. juni 2012 af Anne au Chocolat 18 kommentarer

Som jeg tidligere har skrevet, er den fløjlsbløde panna cotta udover at være sexet og simpel på den italiensk-for-begyndere-agtige-måde en af mine absolut yndlingsdesserter. Særligt når dens fede cremethed bliver kombineret med friskhed fra danske sommerbær og knasende sprødhed. Gerne som her med søde saftige og let syrlige jordbær og karamelliserede solsikkekerner.
Prikket af de sædvanlige fine sorte vanillekorn har denne panna cotta fået et nyt og endnu mere aromatisk – nærmest parfumeret – twist i form af tørrede rosenblomster, som jeg kogte med i fløden. De tørrede rosenblomster havde jeg fået af Julian fra ASA-kryddeributikken i Torvehallerne for noget tid siden og længe gået og overvejet, hvad jeg skulle bruge dem til. Da jeg i går trodsede søndagsregnen og begav mig på jagt efter en bakke dansk sommer (jordbær), kom jeg i tanke om den skønne forening af rose og jordbær, som jeg smagte flere gange i løbet af mit år på køkkenskolen i Tourrettes-sur-Loup. Og så var der ikke andet for end at kreere en rosensød panna cotta og spise den med de smukkeste rød jordbær til. Et sommerhit!

Panna cotta med rosenblade (6 personer)

1/2 liter piskefløde
2,5 spsk tørrede rosenblomster
1 vanillestang
50 g sukker
2 blade husblas

Kom fløden i en lille gryde sammen med rosenblomsterne. Giv den et opkog og lad den trække i 15 min. Skrab vanillekornene ud i fløden, læg også den tømte vanillestang i og tilsæt sukker. Varm igen fløden op til kogepunktet.
Blød husblas op i lidt koldt vand, pres vandet af den og rør den ud i den varme fløde til den er helt opløst. Si den rosensøde fløde gennem en fin sigte og kom den i 6 forme. Stil panna cottaerne på køl 3-4 timer, før de er klar til servering.

Server panna cottaerne med 500 g jordbær, rengjort og delt i kvarte og karamelliserede solsikkekerner.

Karamelliserede solsikkekerner

60 g sukker
60 g solsikkekerner

Smelt sukker til en gylden karamel på en panden og tilsæt solsikkekernerne. Rist dem i sukkeret over mediumvarme et minuts tid. Køl dem af på et stykke bagepapir.

Tilføjet note:
Formene er små runde aluminiumsforme. Når panna cottaen skal vendes ud, tager jeg bagsiden af en kniv og kører den hele vejen rundt langs formens kant, inden formen vendes på hovedet på en tallerken. Hvis panna cottaen ikke kommer ud med det samme, kan man bruge en lille nål/strikkepind til at prikke et hul i bunden (som nu vender på hovedet), – det skaber et lufthul og løsner lettere panna cottaen.

Skrevet i: Desserter Tags: dessert, Jordbær, panna cotta, Rose, rosenblomster, vanille, vanillekorn, vanillestang

Previous Post: « Kokospandekager med jordbær og mælkechokolade
Next Post: KATRINES NØRREBROTÆRTE – gæsteindlæg fra søde Camilla »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Jette Lebahn skriver

    25. juni 2012 kl. 08:20

    Vil afprøve den – måske en ny klassiker til mit PannaCotta-repertoire!

  2. foodfanatic skriver

    25. juni 2012 kl. 10:26

    Kære Anne
    Hvor ser det smukt ud. Den må du også gerne lave til mig 😉
    Kram Nadia

  3. Laura skriver

    25. juni 2012 kl. 15:11

    Anne, Anne, Anne – du gør mig lækkersulten : )!

  4. Marie skriver

    25. juni 2012 kl. 18:20

    Kære Anne
    To begynderspørgsmål til eksperten:
    Hvilke forme bruger du, således at du kan få din panna cotta så smukt ud på tallerkenen?
    Og lidt ude af kontekst- hvordan opbevares chokoladen bedst, når jeg åbner mine 1kg poser fra Valrhona?
    Håber at du vil tage dig tid- vil se frem til dit svar.
    Hilsner fra Marie

  5. Astrid Werge skriver

    25. juni 2012 kl. 18:23

    Oh god.. Du tvinger mig ud i nye kreationer, gang på gang. For filan, jeg ELSKER også panna cotta! Kunne spise det hver eneste dag! 🙂

    Hvordan er smagen af rosenblade i forhold til rosenvand? Synes tit rosenvand bliver lidt overvældende..

    KH
    Astrid Werge

  6. Piskeriset skriver

    25. juni 2012 kl. 20:39

    Jeg hopper gerne ned i Foodfanatics baglomme og smutter med den dag 😀
    Smuk servering – som sædvanlig 🙂

  7. Anne au Chocolat skriver

    26. juni 2012 kl. 06:29

    Kære Jette
    Rigtig god idé synes jeg! 🙂
    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    26. juni 2012 kl. 06:30

    Kære Nadia
    Næste gang får du én!
    Men så vil jeg også smage en scone med jordbær rabarbermarmelade 🙂

    Kram

  9. Anne au Chocolat skriver

    26. juni 2012 kl. 06:30

    Kære Laura
    Sådan har jeg det også, når jeg er inde på jeres blog 🙂
    Kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    26. juni 2012 kl. 06:36

    Kære Marie

    Jeg bruger små runde aluminiumsforme til min panna cotta. Når panna cottaen skal vendes ud, tager jeg bagsiden af en kniv og kører hele vejen rundt langs kanten, inden formes vendes på hovedet på en tallerken. Hvis panna cottaen ikke kommer ud med det samme, kan man bruge en lille nål/strikkepind til at prikke et hul i bunden (som nu vender på hovedet), – det skaber et lufthul og løsner lettere panna cotta.

    Mht. Valrhona poserne, så er det vigtigste bare, at det er helt tætlukkede! Og at det ikke opbevares for varmt, men de skal ikke på køl!

    Håber du kunne bruge mine svar 🙂

    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    26. juni 2012 kl. 06:38

    Kære Astrid
    Panna cotta er og bliver en himmerigsmundfuld 🙂
    Rosenbladene tilfører en parfumeret men ikke alt for voldsomt smag til panna cottaen, synes jeg. Ikke nært så meget som rosenvand, så vidt jeg husker 🙂

    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    26. juni 2012 kl. 06:38

    Kære Piske

    Det er den bedste idé! 🙂

    Kram

  13. Johanne skriver

    26. juni 2012 kl. 07:40

    Hvor ser det bare lækkert ud! Det må prøves 🙂

  14. Anne au Chocolat skriver

    27. juni 2012 kl. 16:19

    Kære Johanne
    Mange tak! 🙂

    Kh Anne

  15. Mette Lindgaard skriver

    28. juni 2012 kl. 10:06

    Det må være den ultimative feminine dessert. Hvor er den smuk og romantisk!

  16. Anne skriver

    9. juli 2012 kl. 21:24

    Hvor ser det lækkert ud! Det er helt klart sat på min must try liste 🙂

    Kh Anne

Trackbacks

  1. Vanilleparfait med rosiner og karamelliserede solsikkekerner - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:53

    […] indslag i isen brugte jeg nogle af de karamelliserede solsikkekerner, jeg havde til overs fra min panna cotta. Karamellen opløser sig en smule, når den siger hej til og kommer i fysisk kontakt med den […]

  2. Vanilleparfait med rosiner og karamelliserede solsikkekerner - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 13:15

    […] indslag i isen brugte jeg nogle af de karamelliserede solsikkekerner, jeg havde til overs fra min panna cotta. Karamellen opløser sig en smule, når den siger hej til og kommer i fysisk kontakt med den […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap