E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

KATRINES NØRREBROTÆRTE – gæsteindlæg fra søde Camilla

28. juni 2012 af Anne au Chocolat 30 kommentarer

Dagens indlæg er ikke skrevet af mig men af hende den søde Camilla, som vandt 1 kg hvid Ivoire fra Valrhona her på bloggen for noget tid siden. Jeg kendte ikke Camilla, før hun vandt, men har nu haft fornøjelsen af at møde hende tre gange – og i går var jeg så heldig at få lov til at smage den kage, hvis fine beskrivelse gjorde, at hun vandt chokoladen i sin tid. Den smagte fantastisk. Intet mindre. Nu vil jeg overlade ordet til Camilla, som i øvrigt også har lavet en fin blog med den skønne titel SUGAR PIE, HONEY BUNCH.

Jeg var ikke et sekund i tvivl om, hvad jeg ville bruge den hvide ‘Ivoire’ chokolade til, da søde Anne Au Chocolat tidligere på sommeren udskrev en konkurrence om at vinde 1 kilos poser med de forskellige chokolader fra Valrhona. Nemlig til at forsøge at genskabe den efterhånden voldsomt populære ‘Christianshavnertærte’ fra Lagkagehuset.  Historien om mit første møde med den lille fortryllende lyserøde nøddekage centrerer sig om min kære veninde Katrine, der har udviklet et passioneret forhold til netop denne kage. Derfor var det oplagt for mig at kaste mig ud i at lave en lignende kage, som jo selvfølge ikke kunne hedde andet end ‘Katrines Nørrebrotærte’. En hurtig google-søgning giver en del resultater med en ret præcis gengivelse af kagen, men da jeg allerede havde en idé om, hvordan min udgave skulle smage, gik jeg i stedet i gang med eksperimenterne. Jeg har dog endt med at lade mig inspirere til at komme kiks i kagebunden, som ud over det minder om en fragilitébund. Afgørende for smagen er de bagte hasselnødder, der giver en blød krokantsødme til de seje bunde. Lagkagehuset bruger mariekiks, men jeg endte med at bruge Spelt Vaniljekiks fra Urtekram, der smager lidt hen ad Digestive uden at blive for søde.  Fyldet er eksperimenteret frem, og her tog det mig lidt længere tid, før jeg ramte den tone, jeg gerne ville have frem til kagen. Jeg er ikke til fondant eller sugarpaste, som ellers er i den oprindelige opskrift, så det var vigtigt for mig, at jeg kunne finde den konsistens, som jeg ville have, på anden vis. Det endte i lidt hjælp fra husblas, selv om det ikke var med min gode vilje. Letpisket fløde blev dog for flydende til den konsistens og mængde af rabarber, jeg gerne ville have i skummet. Smagen i den lyserøde mousse er proppet med sødmefulde vaniljekorn og den lækre hvide chokolade, der samtidig balancerer på den syrlige rabarberkompot. Sammen med den sprøde nøddekrokantbund giver det en bidder af ren sommerramt nydelse.  Og dommen fra Katrine. Det blev et langt og sikkert “Mmmmmm” 🙂

Kagen er nem at røre sammen og egner sig faktisk bedst til at blive lavet dagen inden, at den skal spises. Vent dog med at lægge den sammen, til lige før den skal på bordet, så bunden ikke bliver blød.

INGREDIENSER:
Til 6 portionsforme eller 1 lille kage

BUND:
75 gram hasselnøddekerner
30 gram kiks (spelt vaniljekiks i min)
2 pasteuriserede æggehvider
75 gram sukker
1 tsk bagepulver
Korn af 1/2 vanillestang
1 nip salt
Smør til formene, hvis de ikke bages i papirsforme

RABARBERKOMPOT:
250 gram rabarberstængler
1 spsk vand
ca. 50 gram rørsukker
Korn af 1/2 vanillestang
2 tsk maizena rørt ud i koldt vand

CREME:
100 gram hvid chokolade, gerne Valrhona Ivoire
1,5 dl piskefløde
1 blad husblas
ca. 8. spsk rabarberkompot

PYNT:
Friske bær
Flager af hvid chokolade

KATRINES NØRREBROTÆRTE
Bund:
Rist hasselnøddekernerne i ovnen på en bageplade ved 180 grader i ca. ti min., til de begynder at dufte. Herefter ruller du dem i et rent viskestykke for at få skallerne af. Hasselnøddekernerne køler af og hakkes groft i hånden eller på foodprocessor. Det samme med kiksene. Tilsæt vaniljekorn, salt og bagepulver og rør rundt, så der ikke er nogle klumper i den tørre blanding. Hæld æggehviderne i blandingen og rør rundt, til sukkeret begynder at opløses, og blandingen bliver lysere. Bages i små papirsforme eller en lille springform (min er 15 cm i diameter) midt i ovnen ved 175 grader i ca. 25 min. Hold øje med kagerne og tryk let på dem. De skal kun give svagt efter. Tag dem ud, når de er brune på overfladen og lad dem køle af.

Kompot:
Rabarberne renses og skæres i små stykker af 2-3 cms længde og koges i en gryde ved svag varme med vand, vanillekorn og vanillestangen, til rabarberne er møre. De skal ikke koge helt ud. Tag gryden af varmen, fjern vanillestangen og kom sukker i rabarberne. Rør forsigtigt rundt, tilføj maizena og stil det til side, mens du laver chokoladecremen.

Creme:
Udblød husblas i koldt vand. Fløden lunes ved svag varme, men må ikke koge. Når fløden damper, tages den af varmen og chokoladen hældes i. Rør rundt til det er opløst. Kom husblassen op til chokoladefløden og rør den grundigt ud. Kom så den stadig varme rabarberkompot op til fløden og rør rundt. Vurder selv, hvor meget rabarber der præcist skal i. Rabarberne skal kunne smages. Stil cremen på køl i min. 4 timer.

Servering:
Kom nøddebunden på et fad, og tag cremen ud ad køleskabet. Rør cremen meget lidt, så den bliver blød igen. Kom fyldet oven på bunden og pynt til sidst med friske bær og flager af hvid chokolade.

God fornøjelse med kagen og velbekomme!


Skrevet i: Kager Tags: christianshavnertærte, christianshavnertærten, ivoire, kage, rabarberkompot, rabarberskum, valrhona

Previous Post: « Rosensød panna cotta med jordbær
Next Post: Krymmel, kusine-kagekærlighed og en lille konkurrence »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Jette Lebahn skriver

    28. juni 2012 kl. 07:58

    Må helt sikkert prøves! Tak for opskriften 🙂

  2. Anette Due skriver

    28. juni 2012 kl. 08:16

    Hold nu op , hvor ser den bare lækker ud den tærte , den må da bare bages mums Mums ..

  3. Ditte Ferdinand skriver

    28. juni 2012 kl. 08:37

    MUMS!!!! Må prøves 🙂

  4. Mette Lindgaard skriver

    28. juni 2012 kl. 10:01

    Uhm, den lyder virkelig god. Fin blog Camilla! Kan det passe, at man ikke kan kommentere på den + følge nye indlæg via RSS?

  5. Camilla Rønde skriver

    28. juni 2012 kl. 15:46

    @Mette: Det kan godt passe. Lige pt. kan man ikke kommentere eller følge, men det skulle gerne komme snart 🙂

    Til jer andre. God fornøjelse med den 🙂

  6. hanin skriver

    28. juni 2012 kl. 15:52

    hei anne
    kan man bruge noget andet end husblas?

  7. maria skriver

    28. juni 2012 kl. 21:37

    Ja, jeg vil egentlig også spørge vedr. husblas?
    Kan det evt undlades……….??

  8. Anne au Chocolat skriver

    29. juni 2012 kl. 08:51

    Kære Jette
    Ja, jeg er også glad for, at Camilla har villet dele den med mig og jer 🙂

    Kh Anne

  9. Anne au Chocolat skriver

    29. juni 2012 kl. 08:52

    Kære Anette
    Jeg glæder mig også til selv at bage den snart 🙂

    kh Anne

  10. Anne au Chocolat skriver

    29. juni 2012 kl. 08:52

    Kære Ditte
    Ja, ser den ikke himmelsk ud ? 🙂

    Kh Anne

  11. Anne au Chocolat skriver

    29. juni 2012 kl. 08:52

    Kære Mette

    Tak for i går 😉

    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    29. juni 2012 kl. 08:53

    Kære Camilla

    TAK for opskrift 🙂

    Kh Anne

  13. Anne au Chocolat skriver

    29. juni 2012 kl. 08:54

    Kære Hanin og Maria
    Altså man kan sikkert bruge agar-agar i stedet, men jeg tror – som Camilla siger – at det er nødvendigt med en form for stivelse!
    Er I ikke glade for husblas ? Eller kan I ikke tåle det ?

    Kh Anne

  14. Benedikte Capion skriver

    29. juni 2012 kl. 15:32

    Bare beskrivelsen af tankerne om tilblivelsen af Camillas egen version giver mig lyst til at smage!

  15. marie skriver

    29. juni 2012 kl. 18:45

    Hun lyder som et supersødt bekendtskab, hende Camilla! Intet bedre end venner, der bager til en 🙂

  16. Camilla Rønde skriver

    29. juni 2012 kl. 20:48

    Kære Maria og Hanin

    Jeg må tilstå, at jeg endnu ikke har haft agar-agar i hænderne, så det vil jeg ikke gøre mig klog på 🙂
    Men som Anne siger, så ja. Cremen kræver lidt hjælp med på vejen for ikke at løbe helt ud. Jeg har set andre opskrifter med noget lignende skum, hvor der bliver brugt let pisket fløde eller græsk yoghurt til at holde konsistensen på cremen, men som jeg gerne ville have den til at være, kunne jeg ikke få det til at gå op på andre måder end med husblas. Men endelig. Jeg er mere end åben for gode forslag til at udelade husblas 🙂

    KH
    Camilla

  17. Tante Sød skriver

    29. juni 2012 kl. 21:30

    Lige netop den kage er jeg også helt vild med – så tak fordi du har eksperimenteret så meget, og jeg må bestemt prøve din opskrift en dag.

  18. Anne au Chocolat skriver

    29. juni 2012 kl. 23:29

    Kære Benedikte,
    Jeg er helt enig! Og jeg har lyst til at smage igen lige nu 🙂

    kh Anne

  19. Anne au Chocolat skriver

    29. juni 2012 kl. 23:29

    Kære Marie
    Det er nemlig sådan cirka det bedste i verden 🙂

    kh Anne

  20. Anne au Chocolat skriver

    29. juni 2012 kl. 23:30

    Kære Tante Sød
    Jeg er glad for, at du synes om Camillas opskrift! Jeg glæder mig også til at prøve den af snart!

    Kh Anne

  21. Mette Lindgaard skriver

    2. juli 2012 kl. 13:49

    Selvtak søde chokoladeAnne. Der kommunikeres ad flere kanaler, mens jeg stadig fordøjer den gode kanel 😉

  22. Maja Højgaard skriver

    3. juli 2012 kl. 10:17

    Den ser rigtig nok meget lækker ud. Har du overvejet at bruge to æg og en blomme frem for husblas? Det virker fint i klassisk kagecreme og i denne citrontærte (http://www.grydeklar.dk/2012/07/citrontaerte/) hvor cremen også består af tricky våde elementer (citron) ligesom din rabarberkompot. Her ville jeg smelt chokoladen i fløde som du gør og blende resten sammen før jeg rørte det i gryden ved svag varme. Evt lade lidt fløde og chokolade blendet i før overførsel til gryden.

    Tak for et godt gæsteindlæg. Jeg vil klart proppe Camilla i mit feed, når det bliver muligt.

  23. Camilla Rønde skriver

    3. juli 2012 kl. 11:31

    Kære Maja

    Tak for din gode idé – og den ser virkelig lækker ud, den citrontærte. Jeg har også selv bagt en, som skal på bloggen senere på ugen. Mums for yndlings-sommerkage med citron og marengs 🙂
    Jeg har faktisk leget med æg i både æggeblomme og æggehvideafskygningen 🙂 Jeg har dog ikke forsøgt med begge dele, men det er bestemt forsøget værd!
    Jeg legede også med en almindelig råcreme, men jeg endte med foretrække den her udgave, hvor den hvide chokolade og rabarberen får lov at smage igennem uden æg.

    Og så kan jeg glæde dig med, at du nu kan følge bloggen med rss. Mit tekniske snilde (og gøglet internet i Jylland) skulle lige regne den ud 😉

    KH
    Camilla

  24. sif skriver

    8. september 2012 kl. 09:28

    Hej Camilla.

    Pisker du æggehviderne inden du vender dem i dejen?

    Sif

  25. Ann-Joon skriver

    25. juni 2013 kl. 15:54

    Hej,

    Jeg vil blot øre om man kan bage bundene to dage inden man skal bruge dem? Og så opbevare dem på køl?

    Mvh

    Ann-Joon

  26. Christina skriver

    8. maj 2014 kl. 12:55

    Hej Anne og Camilla

    Har I en god ide til noget man kan bruge som erstatning til hasselnøddekernerne i bunden? Eller kan man evt. nøjes med at bruge flere kiks eller tror I det vil gå helt galt?
    Jeg kan desværre ikke tåle nødder, ellers havde jeg lavet kagen med det samme, for den ser virkelig lækker ud.

    Jeg håber I kan hjælpe.

  27. Lamies skriver

    9. maj 2014 kl. 09:37

    Den ser godt nok lækker ud. Ved du hvordan man skal gøre hvis man kun har gelatinepulver og ikke husblas? Hvornår skal pulveret i og hvad er proceduren?

    Mange tak på forhånd, det er i øvrigt altid en fornøjelse at læse din blog 🙂

    Venlig hilsen
    Lamies

  28. Maria skriver

    2. april 2016 kl. 11:52

    Nu har jeg prøvet at bage kagen, og jeg ved simpelthen ikke hvad jeg har gjort forkert. Den smager fint, men den er en flad pandekage. Det vil give mening hvis jeg skulle gange opskriften med 5…
    Er der noget i opskriften som mangler at blive skrevet på? Jeg har fulgt den til punkt og prikke.
    Mvh. Maria

  29. Tine Adrian skriver

    29. august 2018 kl. 20:28

    Jeg har et spørgsmål omkring at selve kagen blev meget flad, den smagte fantastisk, men var ca. ½ cm høj.
    Skal hviderne piskes inden eller bare røres ??

Trackbacks

  1. Familie besøg | Mamanam siger:
    1. august 2013 kl. 07:47

    […] brød og kage…. Men sådan en Christianshavner tærte der, den slå aldrig fejl.. Kan huske at Anne Au Chocolat engang lagde en opskrift ud på sådan en, tror jeg bliver nød til at prøve den! […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap